Yaşları ve ırkları nedir?

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Aşağıdaki çifti yeni aldım, bana yerli gibi geldi, "yerli" ile "iri yerli" kuşları nasıl ayırt edebiliriz? Kuşların yaşı sizce kaç olabilir? Bana daha önce yavru alındığını söylediler. Birde erkeğin ceresi tam mavi değil, mor gibi, bu durum çiftleşmeyi süresini uzatır mı?

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Ayrıca erkek kuşun ceresi zamanla maviye dönüşür mü?

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Gözlerinde iris yok kuşların, bu taraftaki dişi, diğeri taraftaki erkek gibi geldi, dişinin kanatları  düşmüş mü sizce, yeni resimler yükledim...

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Dişide sanki yumurta var gibi.
Bu çifti yeni aldım, umarım yumurtlar ama daha önce hangi dişimin kanadı düştüyse yumurtlamadı, sence bu kuşlar kaç yaşında, evimde ikinci günü, diğer çiftlerin bulunduğu odaya almadım henüz, parazit, hastalık vb durumlarının olma olasılığını ve diğer kuşlara bulaştırma ihtimalini göz önüne alarak, yuva takayım mı, biraz daha bekleyeyim mi?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Dişi erkekten daha yaşlı. Erkek 4-5 aylık, dişi 6-7 aylık gibi. Kızgınlık yumurtası da olabilir. 1 hafta daha bekleyip yuvayı tak bence abi. Zaten dediklerine göre yumurta varsa da boş olabilir.

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Dişi erkekten daha yaşlı. Erkek 3-4 aylık, dişi 6-7 aylık gibi. Kızgınlık yumurtası da olabilir. 1 hafta daha bekleyip yuvayı tak bence abi. Zaten dediklerine göre yumurta varsa da boş olabilir.
teşekkür ederim, bu kuşlar daha önce yumurtladı diye sattılar bana, Allah bilir bu kuşlar kardeştir....

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Dün foruma son mesajımı yazdıktan sonra bir yakınımı hastaneye ziyarete gittim, gece boyunca orda kaldım, en erken bu akşam 6 gibi dönecem, ben evden çıktıktan sonra gece 1 gibi dişi yere yumurtkamış, kafste ızgara var, kafes gibinde de taban kumu var, bu akşama kadar yuvaya alamayacam, yaklaşık 15 saat yumurta tabanda kalacak, tabi yuva taktıktan sonra yuvaya gireceğini de bilmiyorum, çünkü kuşları alalı 2 gün oldu ve ortam değişikliğinden dolayı yatmayadabilir...

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Ahmet KARA.' Alıntı:
Dün foruma son mesajımı yazdıktan sonra bir yakınımı hastaneye ziyarete gittim, gece boyunca orda kaldım, en erken bu akşam 6 gibi dönecem, ben evden çıktıktan sonra gece 1 gibi dişi yere yumurtkamış, kafste ızgara var, kafes gibinde de taban kumu var, bu akşama kadar yuvaya alamayacam, yaklaşık 15 saat yumurta tabanda kalacak, tabi yuva taktıktan sonra yuvaya gireceğini de bilmiyorum, çünkü kuşları alalı 2 gün oldu ve ortam değişikliğinden dolayı yatmayadabilir...
O yumurtadan artık zaten hayır gelmez. Yumurtlaması iyi bir şey. Artık bir dahaki kuluçkaya dolu yumurtalar olmasına ve yuvaya alışmalarına dikkat edin.

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Maalesef yapacak bir şey yok, yumurtayı yuvaya koydum biraz önce ama yeni ortam ve yeni yuvadan dolayı dişi yuvaya girmiyor, acaba kuşu aldığım kişiyle görüşüp kuşun ilk yuvasını mı alsam? Bir şey daha soracam, bazı kuşlar 2. veya 3. yumurtadan itibaren kuluçkaya yattığında ilk yumurta veya yumurtalardan yavru çıkıyor mu?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Ahmet KARA.' Alıntı:
Maalesef yapacak bir şey yok, yumurtayı yuvaya koydum biraz önce ama yeni ortam ve yeni yuvadan dolayı dişi yuvaya girmiyor, acaba kuşu aldığım kişiyle görüşüp kuşun ilk yuvasını mı alsam? Bir şey daha soracam, bazı kuşlar 2. veya 3. yumurtadan itibaren kuluçkaya yattığında ilk yumurta veya yumurtalardan yavru çıkıyor mu?
Abi hiç umutlanmanı tavsiye etmem. Çünkü o kuluçka artık hayırlı olmaz. Hem kuşlar ortama yeni geldi. Hem de yuvadan bir süre uzak kaldılar. Üreticiden yuvayı almana gerek yok. Yeni yuvaya alışınca bir dahaki kuluçkayı ona yaparlar. Büyük ihtimalle daha yumurta olsa da hepsini yere yumurtlayacak.