YAVRU EZME & YUMURTLAMA HKND

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
bendeki bir çift (bu çifti dışarıdan aldım evde yumurtladı ve yavru çıkarttılar yuvalıklarınıda çok fazla açmadım) 2 yavruyu ezerek öldürdüğünü düşünüyorum ve hatta nerede ise eminim bunun için yapılabilecek bir şey varmıdır

ikinci bir çift ise yavruluktan yetiştirdiğim bir çiftti martın 23 inden itibaren çiftleştiklerini gördüm 1 nisan akşamı yumurtladı ama bu gün 6 nisan hala ikinci yumurta gelmedi yumurta tıkanması gibi birşeyde söz konusu değil bu normalmi benim bildiğim bi yumurtladımı arkası 2 hadi en fazla 3 günden gelir bu konuda ne düşünüyorsunuz?

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yavruyu ezerek öldüren çiftler olabiliyor. Çiftinizin altında bir yavru bırakarak diğer çıkacak yavruları başka çiftleriniz varsa onlara aktarabilirsiniz. Bazı dişilerde yumurtlama sürecinde aksaklıklar olabiliyor. Yumurtalıkta diğer gelecek yumurtalar geç oluşabiliyor. Bu dişinizde herhangi bir orun olduğunu göstermez

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
ömer adam' Alıntı:
ikinci bir çift ise yavruluktan yetiştirdiğim bir çiftti martın 23 inden itibaren çiftleştiklerini gördüm 1 nisan akşamı yumurtladı ama bu gün 6 nisan hala ikinci yumurta gelmedi yumurta tıkanması gibi birşeyde söz konusu değil bu normalmi benim bildiğim bi yumurtladımı arkası 2 hadi en fazla 3 günden gelir bu konuda ne düşünüyorsunuz?
  Ömer bey, 2 günlük arlıklarla gelen yumurtalar düzenli ve fertil (dolu) yumurtalardır fakat 3.......4 günlük aralıklarla da dolu yumurtalar gelebilir.

E

elaziz2316

Guest
      Yuvalığınızın ebatları nedir acaba? Yuvanın küçük olması da sebep olmuş olabilir.  :-[

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
şahin abi teşekkür ederim
yılmaz bey 5 gün sürmesi biraz garip geldi bana ama dediğiniz gibi olabilir
ismail bey yuvalıklar yeterince geniş 28*26*25 yuvalıkları geniş tutuyorum daima
hepinize teşekkürler

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
ÖMER BEY BENDE GEÇENYIL YUMURTALI ÇİFT SATTIM YAVRULARI ÇIKARTI BÜYÜTTÜ YUMURTLAMADI BİR YIL KUŞLARI BEN GERİ ALDIM KUŞLARIN ŞUAN DÖRT YAVRUSU VAR YEME İNECEK GİBİ MAŞALLAH SİZİN KİLER DE STRESE GİRMİŞ OLABİLİTR

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
teşekkürler ilker bey inşallah düzene girerler

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Yuvalıklar ne kadar büyük olursa olsun yuvalık kontrolü  yavru ölümünü önlüyor bazı durumlarda  yavrulu çiftlere sıkıntı vermeyecek derecede kontroller  ölümleri azaltır diye düşünüyorum

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
ilk yumurta tarihi 1 Nisan saat 20:00 civarı ve ilk yumurta dolu
                bugün  8 Nisan ve hala ikinci yumurta yok çıldıracam bu ne iştir

kuşta ur yok , tıkanma yok, yağlanma yok,  kuş gayet hareketli cıvır cıvır sağlıklı maşallahı var

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
Dün benim çiftimin biride ikinci yumurtayı yumurtlaması gerekirken yumurtlamadı tek yumurtası var sadece muhabet kuşlarında tek yumurta yapanda oluyor tek yumurta yapması kuşta sorun olduğu anlamına gelmez bu çiftim daha öncede sadece iki yumurta yumurtlamıştı

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
bu gün 11. gün hala 1. yumurta var başka gelen giden yok şükür oda dolu.
inşallah ikinci kuluçkada düzelir.
Hadi hayırlısı bakalım.

engin

Uzman Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
DUMAN
yuvalar küçük ise anne veya yovrular bibirlerini ezebilirler

polarci

Takipçi Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
paşalar
bu yavru ezme konusunda aklıma bişiler geliyo ama faydalı olurmu olmazmı onuda ustadlara sormakta fayda var. mesela yumurtlama tamamlanca  boş yumurtaları atıyoruz  bunun yerıne kanaryalardakı gibi 1 adet bari yumurta braksak sorun olurmu yastık gorevı gormesı ıcın anne yumurtayı hıssedınce ustune fazla yatmıcek aklıma bi bu geldı dahada calısmıyo artık ne kalırsa benımdır hesabı uygulayacam artık.

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
benim bir çiftim ilk yumurtayı yapıyor oda altındaki yavru aşağıyukarı 27 -28 günlükken yapıyor 2. yumurtayı tam 5 gün sonra yapıyor 2 kuluçkadır bu oluyor muhabbet kuşları garip hayvanlar bunu iyi anladım

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
peki hiç aranızda ilk kuluşkasında 1 yumurta verip 2. de 6-7 yumurta ve yavru veren varmı
dişiyi dışarıdan yavru alıp kendim besledim sadece 1 yumurta yapması canımı sıktı
ve bu dişi nin annesi 6-7 yavru veren bir dişi.
belkide daha önce hiç böyle bir olayla karşılaşmadığımdan dolayı bende takıntı oldu.
Genelde ilk kuluşkada 5-8 arası yumurta verir 4-5-6 yavru verir bazende yavrulardan bir tanesi ölür ve 2.-3. kuluçkada düzene girerdi tek yumurta benim canımı bayağı bi sıktı.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
ömer adam' Alıntı:
peki hiç aranızda ilk kuluşkasında 1 yumurta verip 2. de 6-7 yumurta ve yavru veren varmı
dişiyi dışarıdan yavru alıp kendim besledim sadece 1 yumurta yapması canımı sıktı
ve bu dişi nin annesi 6-7 yavru veren bir dişi.
belkide daha önce hiç böyle bir olayla karşılaşmadığımdan dolayı bende takıntı oldu.
Genelde ilk kuluşkada 5-8 arası yumurta verir 4-5-6 yavru verir bazende yavrulardan bir tanesi ölür ve 2.-3. kuluçkada düzene girerdi tek yumurta benim canımı bayağı bi sıktı.
3 kuluçkadan aşağı elinden çıkarma. İlk kuluçkalarında bir sürü tek yumurta vardı. Sonradan oturdu. Kervan yolda düzelir.

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
valla ömer kardeşim eğer benim bir çiftim gibi 8 yumurta yapıp 4 yavru çıkıp 4 ü boş çıkacaksa ve 2 yavru ezilip  tane sağlam yavru kalacaksa  ben sağlam 1 tane yumurta ve yavruya razıyım az olsun öz olsun maşallah o 1 tane yavruya süper bir bakım yapar annesi tosun olur maşallah ama bence kendini sıkma arkası gelir çünkü  diyorsunki annesi 6-7 tane yumurtlayan bir kuş bence sen erkek kuşundan şüphelenmelisin

sonraki kuluçkalarında verimin artıcaktır eminim...

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
değerli yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim
Mehmet abinin dediği gibi; inşallah yolda düzelecektir kervanımız.
tekrar teşekkürler

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Bilgilendirme Maksatlı Olayı Özetleyim İstedim

1 Nisan ilk ve tek yumurta birdaha yumurtlamadı
12 Nisan dolu yumurtayı kırıp yuvadan atmış  (içim acıdı, niye yaptı anlamadım)
17 Nisan tekrar yumurtladı
25 Nisan 5 yumurta var

Yazma amacım benim gibi başına gelen olursa fazla stres yapmasın aklının bi köşesinde bu olay kalsın diyedir hepinize teşekkürler.