Yavru Muhabbet Kuşu Tüy Problemi

Taner yurttaş

Üyemiz
Adı
Taner
Soyadı
Yurttaş

Herkese Merhaba,
Benim 2 adet yavrum var, büyük olan maşallah tüylerini güzelce dizdi, sorun yok ancak küçük olan (16-18) günlük problemli gibi geldi bana, sanki derisi kurumuş gibi, kanat ve kuyruk tüyleri çıktı ancak göğüs ve sırt tüylerinden pek eser yok,

Sizce bir sıkıntı mı var? yardımcı olurmusunuz

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Taner,
Yumurtalarda dolu olupta çıkamama veya yavrularda ölüm de oldu mu?

Taner yurttaş

Üyemiz
Adı
Taner
Soyadı
Yurttaş
Ayhan Bey,
Ben çifti bir arkadaş bakamadığı için aldım, aldığımda 1 yavru çıkmıştı diğer 4 yumurtadan 1 adet daha çıktı. O da resmini paylaştığım yavru. Diğer yumurtalar boştu.

Taner yurttaş

Üyemiz
Adı
Taner
Soyadı
Yurttaş
Peki Ayhan Bey,
Bu yavruda kuyrukta ve kanatlarda kalın tüyler var ama Fransız Tüy Hastalığı olabilir mi ve genetik bi sıkıntı olmasından korkuyorum. Aksi takdirde Anne babayı bir daha çifte koymayacağım

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Fransiz tüy dökümü değil gibi görünüyor. Geç gelişim var sizin vakada.

Taner yurttaş

Üyemiz
Adı
Taner
Soyadı
Yurttaş
O zaman elimden geldince düzgün bakımını yapıp görecez, bide kafasını sabit zor tutuyor sürekli sallıyo istemsizce gibi, ama uyurken o hareketler yok dediğiniz gibi geç gelişiyor heralde

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Önce sulphamezathine suluğa 5 damla 5 gün. 3 gün multivitamin+aminoasit. 3 gün probiyotik uygulayın. bir hafta boşluk verin. Ardından da Doksisiklin etken maddeli antibiyotik 5 gün 6 damla uygulayın. 3 gün multivitamin+aminoasit. 3 gün probiyotik kullanın ardından duruma bakalım. Tüm ilaçları veterinerden alın. Bu ilaçalar size hep lazım.

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Bu ilaçları uygularken kafeste veya mamada kalsiyum, olmamalı. Yani kalamar, grit, gagataşı ne varsa alın kuşlara bunları vermeyin. Mamaya da bunları katmayın. Bu uygulamalardan sonra rapor verirseniz diğer tüy problemine kuşun durumuna göre yönelebiliriz. Bu tedavi anaçların başka bu şekilde yavru yapmamaları için sadece, yavru bundan daha fazlasını istiyor gibime geliyor.

Taner yurttaş

Üyemiz
Adı
Taner
Soyadı
Yurttaş
Teşekkür ederim Ayhan Bey,
Dediğiniz uygulamaları yapacağım etken madddeyi biraz araştırınca ilaçlarda genelde şu şekilde yazıyor. :Doksisiklin baza eşdeğer Doksisiklin hiklat içerir. Buda sizin dediğiniz ilaçlara uygun olan bir ibaremi?

Adı
Musab mehmet
Soyadı
Eren
Bu galiba PGTH tüy hastalığı vürüs ndenli olan bir hastalıktır bulaşıcıdır diğer kuşlarla aynı ortamda bakılmalıdır vitamin desteğinde bulunun

GM 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Taner yurttaş

Üyemiz
Adı
Taner
Soyadı
Yurttaş
Başka bir konuda açmak istemediğimden buradan Paylaşıyorum
Malum çift  4-5 gündür sürekli çiftleşiyor. Şu an en büyük 33 günlük diğeride malum tüy problemli olan yavru. Hergün mama yapıp veriyorum ancak ona rağmen dün akşam üstü saat 6 gibi kursakları doluydu, ciyak ciyak bağırıolar ama sanırım anne eski ilgi yok bu gün şu an itibariyle ikisininde kursağı bomboştu. Bir kaç gündür bebe bisküvisiyle su karıştırıp mama yapıyorum şırıngayla ki normal şırınga, beslemeye çalışıyorum elle (videolardan gördüklerim kadar)ancak yemiyolar zorla ağızlarını açıyorum ama yünede çok az ağzını açıp kapatıyo ama yinede yedireyorum,  nasıl bakqcağım bu yavrulara ben, anne kuş yumurta hazırlında bu arada

Taner yurttaş

Üyemiz
Adı
Taner
Soyadı
Yurttaş
Güncelleme:
Dişi yumurtladı ve tüysüz olan yavruyu yuvadan atmış, aldım tekrar koydum ne yapcağımı bilemedim :(

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Kuşlara şekerli gıda vermeyin. Bisküvi gibi, kısa sürede öldürebilirsiniz. Normal un alıp şırınga ile basın altları yaş olacak o ishal değil şırınga beslemeden kaynaklı. Bir eczaneden flagyl alıp mamalarına sadece sabah akşam 1 er damla damlatın. İyice karıştırın şırıngayla mamayı basın günde 4 defa besleyiniz. Mama soğuk ya da sıcak olmasın ılık olsun. Annenin bu dönemden sonra yavruları beslememesi normal o artık yumurtaya hazırlanıyor babanın bakması gerekiyor.

Taner yurttaş

Üyemiz
Adı
Taner
Soyadı
Yurttaş
Malesef baba bakmıyor, defalarca yuvaya koyduğum halde atıyo ikisinide, başka bir kafese mi alıyım, yoksa anne baba kafesin tabanına yem döküp mü bakıyım?

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Yavrular kafeste kalsın tabana yem koyup gözlemleyin annae ya da baba zarar vermeye kalkarsa mecbur ayırıp elle besleyeceksiniz. Bu arada tedavi uyguladınız mı? Tüy problemlerine yönelik olarak?

Taner yurttaş

Üyemiz
Adı
Taner
Soyadı
Yurttaş
Evet Ayhan Bey şu an 1. İlaç bitti vitamine  döndüm sonrada prebiyotik uygulayacağım ardındanda 2. İlaca geçeceğim inşallah toparlarlar

Taner yurttaş

Üyemiz
Adı
Taner
Soyadı
Yurttaş
Daha canlılar, dişi kilo almaya başladı daha önce çok zayıftı, tüysüz yavru en ince tüyleri dışında yavaş yavaş uzuyor, umarım bu yeni yumurta yaptı umarım bu sefer daha sağlıklı olurlar, tek korkum şimdiki yavrular kendini kurtaraın, yani babayı ilk dega gördüm tüyü tam olanı besledi biraz ama diğer tüysüz olana hiç pas vermiyor, süreci gözlemleyeceğim