Yavru Muhabbet Kuşu Tüy Problemi

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Evde flagyl, kontil ya da sitrak varsa günde bir defa şırınga mamasına 1 damla katın ve iyice karıştırıp şırınga ile besleyin. Anne baba beslememezlik etmez yavru alamıyordur. Boğazda parazit veya mantar olabiliyor. Zaten zayıf düşmüş halde tüm hastalıklar onu bulacaktır. Bu arada 2. ilacıda normal programa göre verip tekrar sonuçları bildiriniz. Bence tedaviye güzel karşılık almışsınız.

Taner yurttaş

Üyemiz
Adı
Taner
Soyadı
Yurttaş
Tamam Ayhan Bey,
Günlük sırınga mamasıyla evde straks var onu karıştırıp vermeye çalışırım, sırınga mamasınıda pek yemiyor çokda zorlayarak ağzını açmak istemiyorum ama deneyeceğim

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Sanırım yaşça büyük olanı küçük kalmış. Gözlerinde de fer yok. Hastalığı gözünden belli. Lütfen o kuşu elle besleyiniz diğerini baba tam besliyorsa sadece akşam yatmadan önce besleyin ya da hiç beslemeyin. Eğer 2 gün sonra tekrar o yavruya yem verilmiyorsa bana bildirin o zaman iç mantar vardır büyük ihtimalle. İlave bir tedavi yapabiliriz.

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Vitamin ve probiyotikte kuşlara kalsiyum grit gibi şeyleri verin. Kabuksuz yumurta olmasın sadece antibiyotikte bu ürünler yasaktır.

Taner yurttaş

Üyemiz
Adı
Taner
Soyadı
Yurttaş
Tamam Ayhan bey diğer ilaca kadar grit ve kalamar kemiğini ekleyeceğim. Un-su- 1 damla straksla beslemeye çalışacağım ve 2 gün sonra durumdan sizi haberdar edeceğim,
Çok teşekkürler

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Bu turden vakalarda  vilmectin  uygulamasini ihmal etmeyin anaclara ve yavrularina boyun ve kanat diblerine  yavrulara 1 damla enjektorle kafidir insaAllah  selam ve dua ile

Taner yurttaş

Üyemiz
Adı
Taner
Soyadı
Yurttaş
Ayhan OTÇUOĞLU' Alıntı:
Sanırım yaşça büyük olanı küçük kalmış. Gözlerinde de fer yok. Hastalığı gözünden belli. Lütfen o kuşu elle besleyiniz diğerini baba tam besliyorsa sadece akşam yatmadan önce besleyin ya da hiç beslemeyin. Eğer 2 gün sonra tekrar o yavruya yem verilmiyorsa bana bildirin o zaman iç mantar vardır büyük ihtimalle. İlave bir tedavi yapabiliriz.
Ayhan bey malesef baba dövdü yavruyu ve kafesten aldım ufak bir kabın içine koydum. Ancak ne yaparsam yapayım yavruya(tuysuz) olana şırınga ile yediremedim yemiyo bir türlü, besleme aparatı sipariş ettim onunlada deniyeceğim ama tabi o zamana kadar yasatmayı başarırsam?yani üzgünüm ki bu çift bakıcı bi çift değilmiş, diğer tüylenenide aldım onada bi atak yapınca baba yem kırmayı öğrenmesi için yem koydum bi kutuya hafif hafif ağzında geveliyo, ancak ellede bi kez besliyorum bunda sıkıntı yok. Ancak bu çüft yeni yavrularda da aynı bakmamazlık yaparsa hakikaten stresli ve üzücü bi dönem olacak benim için

Adı
Musab mehmet
Soyadı
Eren
Bu arada çiftiniz yumurtladıysa yavruyu atmaları normal bir durum

GM 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Taner yurttaş

Üyemiz
Adı
Taner
Soyadı
Yurttaş
Ama maleaef bana çifti ayırıp dinlendircek fırsat vermedi kötü yanı bu maşesef??

Taner yurttaş

Üyemiz
Adı
Taner
Soyadı
Yurttaş
Malesef tüysüz olan yavruyu kaybettim?? ama diğer kuşu umarım daha iyi bakarım ilginç şelilde babanın yanına koydum hemen onu besledi hani yeteri kadar mıdır bilmem ama besledi, dal darıda koydum önüne ama pek ona alakadar olmuyor birde su ihtiyaçlarını nasıl karşılıyolar yavrular yani yeme attığınız yavrular

Adı
Musab mehmet
Soyadı
Eren
Tüysüz yavrunun ölmesine üzüldüm  :'(
Bu arda diğer yavruyu anne ve babayla yanlız bırakmayın büyük ihtimalle döverler

Taner yurttaş

Üyemiz
Adı
Taner
Soyadı
Yurttaş
Bizim yavru biraz tembel sanırım yem ağzına alıp geveliyo dal darıda var ama halen beslenmek istiyor. Yavruya bi gözlem altında tutuyorum baba baya besliyo, vurdunuda görmedim bu yavruya ama bi sıkıntı olursa ayıracağım yoksa pek beslencek gibi durmuyo kendi

Adı
Musab mehmet
Soyadı
Eren
Taner YURTTAŞ' Alıntı:
Bizim yavru biraz tembel sanırım yem ağzına alıp geveliyo dal darıda var ama halen beslenmek istiyor. Yavruya bi gözlem altında tutuyorum baba baya besliyo, vurdunuda görmedim bu yavruya ama bi sıkıntı olursa ayıracağım yoksa pek beslencek gibi durmuyo kendi
Yavruda bir sorun olabilimi ki acaba

GM 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Taner yurttaş

Üyemiz
Adı
Taner
Soyadı
Yurttaş
Yani şöyle onu ben günde 1 kere beslemeye çalışıyorum gerçektende iştahla yiyor, hani dışarı çıkardımda yerinde duramıyor pıtır pıtır ancak kafes tabanda veya en alt tabana yakın koyduğum tünekte bazen gözü kapatıp siniyor ama ufak olduğu içindir diye düşündüm belki üşüyordur diye çünkü tam anlamıyla tüylenmedi yani kanat altları hafif boşluklar var popoda biraz tüysüz, benimnntahminimden küçük bir kuş olabilir yani en az 30 gün bazen elimle tek tek aspur veriyorum onu ağzına almaya çalışıyo geveliyo ama kendisi yem yemek yerine babadan istiyo oda şimdilik kırmıyor?? bende şırıngadan veriyorum tam anlamaıyla yeme düşemedi, birde olaki düştü hafif yem yiyo ee bu suyu nerden nasıl içecek!?

Sezgin32

Yeni Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Öz
Çok geçmiş olsun allah şifasını versin inşallah