Yavru ölümleri

Serghyinho

Üyemiz
Adı
SerHaT
Soyadı
ERMAN
Selamün Aleyküm Öncelikle . Şimdi abilerim ve kardeşlerim benim 3 tane yavrum vardı 1biri dün diğeri ise bugün öldü maalesef elimde kaldı bir yavru oda ilk çıkan yavrular arasında 1 gün vardı.Ölenlerin kursakları dolu bir yara bere durumuda yok başka ne olabilir merak ediyorum.Hayatımda ilk defa yavru almıştım üzüntüsü büyük.Şimdi yarını beklerken korkuyorum diğeride ölecek diye.Bir kaç resim ekliyorm.Şimdiden herkeze teşekkürler.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
BİR SÜRÜ NEDENE BAĞLI OLABİLİR NE GİBİ BAKIM KÜR UYGULUYORSUN YEMLERİNDEN MAMASINDAN  KULLANDIGIN VİTAMİN VE KULLANIM TOZAJLARINDAN ORTAM SICAKLIĞI KUŞLARINIZIN BİLDİĞİNİZ İLK KULUÇKA MI GİBİ BİLGİLER ŞART

Serghyinho

Üyemiz
Adı
SerHaT
Soyadı
ERMAN
Hocam bir bakım kür'ü kullanmıyorum.Yem olarak anne en başından beri karışık olmayan süpürge tohumu diyende var bir yem kullanıyrm onuda baya güzel yiyor.Mama yemiyor 2-3 çeşit mama yaptım şimdi ama hiçbirini yemiyor.Vitaminde sularına "deep"ten bi vitamin kullanıyorum.Ortam sıcaklığna gelince soba olmayan bir odada duruyorlar ama yuvalıkığın etrafı sarılı genel kontrolde çok soğuk olmuyor.İlk kuluçkası kuşumun dişi erkek ayrı.

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
yavru ölümü su anda bir çok üretici arkadaşta olan sıkıntılı bir durum bir çok etkisi olabilir.  sitedede bunun la ilgili bir çok konu var . tekrar geçmiş olsun.

Serghyinho

Üyemiz
Adı
SerHaT
Soyadı
ERMAN
Habil TANTA' Alıntı:
yavru ölümü su anda bir çok üretici arkadaşta olan sıkıntılı bir durum bir çok etkisi olabilir.  sitedede bunun la ilgili bir çok konu var . tekrar geçmiş olsun.
Eyvallah abi baya bakındm foruma artık tek kalan yavru sağlıkla büyür ve diğer kuluçkalara inşlh.

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
Yavruları gördümde aklıma benimde başıma gelen bu durum geldi. Yavruların görüntüsü aynı resmen kuruyorlar. ve 1-2 gün aralıklarla ölüyorlar. Kum kullanırdım artık talaş kullanıyorum. Yuvalığıda çöpe attım kendime özel yuvalık yaptırdım. Artık sorun kalmadı çok şükür. Yavrular büyüyorlar ve ölümler olmuyor artık sizede yuvalığı değiştirmenizi ve içine az miktarda talaş kullanmanızı tavsiye ederim. Hayırlı üretimler.

Serghyinho

Üyemiz
Adı
SerHaT
Soyadı
ERMAN
Kadir Can ŞAFAK' Alıntı:
Yavruları gördümde aklıma benimde başıma gelen bu durum geldi. Yavruların görüntüsü aynı resmen kuruyorlar. ve 1-2 gün aralıklarla ölüyorlar. Kum kullanırdım artık talaş kullanıyorum. Yuvalığıda çöpe attım kendime özel yuvalık yaptırdım. Artık sorun kalmadı çok şükür. Yavrular büyüyorlar ve ölümler olmuyor artık sizede yuvalığı değiştirmenizi ve içine az miktarda talaş kullanmanızı tavsiye ederim. Hayırlı üretimler.
Öncelikle teşekkürler hocam.Talaş kullanıyrm bende ama miktarı konusunda az diyemem ama çokda değil.Birde nasıl bir yuvalık tarif yada bir resim olabilir

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
diğer arkadaşların da dediği gibi, çoğu zaman yuvayı değiştirince ölümler de duruyor, sanırım bu yuvanın yanlış tasarlandığından kaynaklanıyor. Çoğu petşoptan alınan yuvalıklar aslında muhabbet yuvalığı olarak satılmasına rağmen, muhabbet kuşu üretmek için çok küçük oluyor, giriş deliği çok alçak veya yeterince geniş veya çok geniş yapılıyor.Büyük yuvalıklar tercih edin, havadar olsun, havalandırma delikleri yoksa 1cm kalınlığında matkapla 4-5 delik açın, mümkünse havalandırma delikleri yuvaya giriş deliğinin karşısına gelecek şekilde yapın. Plastik folluk kullanın, temizlik ve hijyen açısından ahşap folluklardan çok daha iyi. Yuvalık talaşını yavrular çıktıktan sonra 3-4 günde bir değiştirin ve plastik folluğu iyice temizleyip yıkayın...varsa birde dezenfektan kullanın, folluk iyice dezenfekte olmuş olur ve hayvancıklarınıza tertemiz folluk kullanmış olursunuz. Yuva talaşını biraz iri seçin...iyice toz gibi olan talaş yavrularınızın gözlerine ve popolarına yapışacaktır ve bu onlara rahatsızlık verir, bazen de sakatlanmalarına veya ölmelerine sebep olabilir (göze yapışınca körlük, popya yapışınca dışkı yapma zorluğu ve buna bağlı ölüm).

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Serhat ERMAN' Alıntı:
Öncelikle teşekkürler hocam.Talaş kullanıyrm bende ama miktarı konusunda az diyemem ama çokda değil.Birde nasıl bir yuvalık tarif yada bir resim olabilir
en başarılı yuvalık tipi bunlardır, buna benzer yuvalıklar tercih edin

Serghyinho

Üyemiz
Adı
SerHaT
Soyadı
ERMAN
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
en başarılı yuvalık tipi bunlardır, buna benzer yuvalıklar tercih edin

Eyvlah abi Günay abi her zamanki gibi fazlasıyla aydınlatıcısın konularda teşekkür ederim.Bir bakınayım sakaryada varmı böyle yuvalık yoksa netten alırım artık.

cahit038

Takipçi Üyemiz
Adı
cihat
Soyadı
avcıoğlu
Doğal yuvalık olan Çam ağacından tercih ediniz...memnun kalırsınız...