Orçun AST' Alıntı:TAVİLİN GRANÜL 5 GÜN SÜRE İLE 5LT SUYA 2,5 ÇAY KAŞIĞI
SONRA
ESB3 GRANÜL DEN 3 GÜN SÜRE İLE 5LT SUYA 2 ÇAY KAŞIĞI
ESB VERİRKEN MAMAYA DA SÜPERVİT TOZ İLAVE EDİLECEK
3 GÜNDEN SONRA 1 HAFTA DAHA SÜPERVİTE DEVAN
TABİKİ BUNLARI YAPARKEN KUŞLARIN ALTI KESİNLİKLE BOŞ OLMASI LAZIM.
İŞALLAH İYİ GELİR
GEÇMİŞ OLSUN
İlk olarak havalandırmanızı mükemmel yapmalısınız, neredeyse tüm hastalıkların ana sebebi kötü havalandırmadır. Biraz genişçe açıklamak isterim...aynen bizde insanlarda olduğu gibi, kuşlarda da hastalıkların bulaşma şekli ağızdan anüse kadar uzanır. Yani hastalık ilk olarak ağızdan alınıyor ve sırası ile anüse kadar hastalığın çeşidine göre tüm vücuda yayılıyor. Hastalık bu durumda muhtemelen hava ile alınmıştır ve şu an için sadece başlangıcını görebiliyorsunuz. Demek istediğim, 1 hastalık oluştuğunda ve müdahale edilmediği halde (veya yanlış müdahale edildiği halde) başka hastalıkları da tetikleyecektir. Bu sefer bir değil, birden çok hastalıkla mücadele etmek zorunda kalabilirsiniz. Bu yüzden tavsiyem kendi kafanıza göre tedaviler uygulamamanız...ben bu şekilde şubat ayından bu yana boşu boşuna 250 den fazla yavrunın ölümlerine sebeb oldum...yani tecrubeye dayalı bunları size anlatıyorum.Sabri BUDAK' Alıntı:arkadaşlar verdiğiniz bilgilere teşekkür ederim .ölen yavruların hepsi kafalar su toplamış ayak eklem yerleri su tuplamış ve burunlarından hafif kan gelmiş gibi tırnakları kan renginde şu an bi tedavi uyguluyorum sonucunda tekrar bilgi verecem.anaçlarda herhangi bi sorun görükmüyor sağlıklı dır.ilk kuluçkası olmakla beraber 2 adet yumurtayı başka bir çiftimden sürdüm. yerin havalandırma sistemi çok iyi değil biraz tozludur başka bir bilgi vermek isteyen yazarsa sevinirim .teşekkürler