yavru ölümlerim hala devam ediyor.

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
TAVİLİN GRANÜL 5 GÜN SÜRE İLE 5LT SUYA 2,5 ÇAY KAŞIĞI
SONRA
ESB3 GRANÜL DEN 3 GÜN SÜRE İLE 5LT SUYA 2 ÇAY KAŞIĞI
ESB VERİRKEN MAMAYA DA SÜPERVİT TOZ İLAVE EDİLECEK
3 GÜNDEN SONRA 1 HAFTA DAHA SÜPERVİTE DEVAN
TABİKİ BUNLARI YAPARKEN KUŞLARIN ALTI KESİNLİKLE BOŞ OLMASI LAZIM.
İŞALLAH İYİ GELİR
GEÇMİŞ OLSUN

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
+ 1
Orçun AST' Alıntı:
TAVİLİN GRANÜL 5 GÜN SÜRE İLE 5LT SUYA 2,5 ÇAY KAŞIĞI
SONRA
ESB3 GRANÜL DEN 3 GÜN SÜRE İLE 5LT SUYA 2 ÇAY KAŞIĞI
ESB VERİRKEN MAMAYA DA SÜPERVİT TOZ İLAVE EDİLECEK
3 GÜNDEN SONRA 1 HAFTA DAHA SÜPERVİTE DEVAN
TABİKİ BUNLARI YAPARKEN KUŞLARIN ALTI KESİNLİKLE BOŞ OLMASI LAZIM.
İŞALLAH İYİ GELİR
GEÇMİŞ OLSUN

sabri_24

Uzman Üyemiz
Web sitesi
hotmail.com
Adı
SABRİ
Soyadı
BUDAK
arkadaşlar verdiğiniz bilgilere teşekkür ederim .ölen yavruların hepsi kafalar su toplamış ayak eklem yerleri su tuplamış ve burunlarından hafif kan gelmiş gibi tırnakları kan renginde şu an bi tedavi uyguluyorum sonucunda tekrar bilgi verecem.anaçlarda herhangi bi sorun görükmüyor sağlıklı dır.ilk kuluçkası olmakla beraber 2 adet yumurtayı başka bir çiftimden sürdüm. yerin havalandırma sistemi çok iyi değil biraz tozludur başka bir bilgi vermek isteyen yazarsa sevinirim .teşekkürler

murathan

Yeni Üyemiz
Adı
ozan
Soyadı
tekelioğlu
hollanda panteks firmasına ait iki ilaç ismi söyleyeceğim ikisini aynı anda karıştırıp kullanırsan
allahın izniyle faydasını göreceksin ivedi kullanmanı tavsiye ederim ( COLİMİX &  PANTRİM )  kullanma talimatına göre hareket et geçmiş olsun.     

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Ozan beyin dediği firmanın ilaçları çok iyidir...yalnız buradan temin ediyorsanız bence almayın, muhtemelen çakma olacaklardır. İşi garantiye almak için Hollanda veya Almanyadan gelen tanıdıklarınız varsa onlara getirtin...en garantisi bu şekilde. Diğer yandan da yazın ortasında bu sıcaklarda bunun gibi başlık taşıyan bir ileti gördüğümde hem şaşırıyorum hemde şaşırmıyorum. Şaşırmamın sebebi, kuşlara bu sıcaklarda eziyet edip illa üretim yapmaya ısrar edilmesi. Şaşırmamanın sebebi ise, tabii ki bu sıcaklarda üretim yaparsanız bunun gibi bir sonuca varmanız neredeyse kaçınılmaz.

Kuşlarımızın doğasına aykırı birkere...doğada yazın kuşlarımız tüyü döker...üremez, yani üretim de yapılmaz. 100-200 lira daha kazancam diye hayvanlarınıza eziet etmeyin bence.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Sabri BUDAK' Alıntı:
arkadaşlar verdiğiniz bilgilere teşekkür ederim .ölen yavruların hepsi kafalar su toplamış ayak eklem yerleri su tuplamış ve burunlarından hafif kan gelmiş gibi tırnakları kan renginde şu an bi tedavi uyguluyorum sonucunda tekrar bilgi verecem.anaçlarda herhangi bi sorun görükmüyor sağlıklı dır.ilk kuluçkası olmakla beraber 2 adet yumurtayı başka bir çiftimden sürdüm. yerin havalandırma sistemi çok iyi değil biraz tozludur başka bir bilgi vermek isteyen yazarsa sevinirim .teşekkürler
İlk olarak havalandırmanızı mükemmel yapmalısınız, neredeyse tüm hastalıkların ana sebebi kötü havalandırmadır. Biraz genişçe açıklamak isterim...aynen bizde insanlarda olduğu gibi, kuşlarda da hastalıkların bulaşma şekli ağızdan anüse kadar uzanır. Yani hastalık ilk olarak ağızdan alınıyor ve sırası ile anüse kadar hastalığın çeşidine göre tüm vücuda yayılıyor. Hastalık bu durumda muhtemelen hava ile alınmıştır ve şu an için sadece başlangıcını görebiliyorsunuz. Demek istediğim, 1 hastalık oluştuğunda ve müdahale edilmediği halde (veya yanlış müdahale edildiği halde) başka hastalıkları da tetikleyecektir. Bu sefer bir değil, birden çok hastalıkla mücadele etmek zorunda kalabilirsiniz. Bu yüzden tavsiyem kendi kafanıza göre tedaviler uygulamamanız...ben bu şekilde şubat ayından bu yana boşu boşuna 250 den fazla yavrunın ölümlerine sebeb oldum...yani tecrubeye dayalı bunları size anlatıyorum.

İlk yapmanız gereken şey profesyonel yardım almanız...bir veterinerle görüşün, burada yazılanların veterinerinizin okumasını sağlayın. Ancak bu şekilde ilk doğru adımı atmış olursunuz.

Yazdığınız belirtilerden yola çıkarak benim kişisel tahminim...muhtemelen salmonellosis + aşırı miktarda e-coli çıkacaktır. Anaçlarınızda bir sorun olmaması anaçların muhtemelen de taşıyıcı olduklarının belirtisidir...buna da bir çare bulmanız gerekiyor.

keta

Uzman Üyemiz
Adı
NURETTİN
Soyadı
KIR
İlk olarak havalandırmanızı mükemmel yapmalısınız, neredeyse tüm hastalıkların ana sebebi kötü havalandırmadır.kümes ve kullanılan yemlik sulu vs temizliği.dezenfektan olarak fenosept bulabildim.malzemeleri haftada bir kaliteli bir çamaşır suyuyla yıkayıp bir saat kadar bekletiyorum.sonra durulayıp takıyorum.ishalin durumuna göre coxidin veya flagyl tablet kullanıyorum.ayrıca mamaya mutlaka kekik eklerim.coxidin ağızdan 1 damla falgyl tb 1 lt suya yarım tablet atıyorum.

mstf1977

Takipçi Üyemiz
Adı
MUSTAFA
Soyadı
GÜLSEVDİ
Bendede yavru ölümleri vardı.VİRCON S diye bir dezenfektan kullandım çok şükür yavru ölümleri bitti.Yarın litre suya 5 gr katıp karıştırıyorsunuz.Fıs fısla tüm kafes ve techizatta kullanabilirsiniz.Bi zararırla karşılaşmadım.Geçmiş olsun