tankuuu
Takipçi Üyemiz
arkadaşlar,abiler ben uzun zamandır çok sayıda yavru kaybettim allah kimsenin başına vermesin çok kötü bi olay.stede çok sayıda arkadaş ta bu sorunla karşı karşıya anladığım kadarıyla,bu konuyu açarak inşallah onlarada yardımcı olabilirsem ne mutlu bana.üretim yaptığım yer gecekondu bi ev.ilk önce 3*2 mt bir odasında başladım ortam rutubetli ve havasız dı,içeriye kuşları koyduğumda kötü bir kokuda eklendi buna, nekadar temizlersem temizleyeyim içerisi 2 günde yine kokuyordu.üretime başlayamadan yavru ölümleriyle tanıştım ne yaptıysam (antibiyotik,temizlik,vitamin,diazem,bira mayası,vs vs)durduramadım yavru ölümlerini,100 e yakın yavru kaybettim.ve sonkez herşeye sıfırdan başlarmışçasına tekrar deneyip ya tamam ya devam demeye karar verdim.ilk yaptığım iş ölen yavrulardan bir kaçını tahlile gönderdim,bi hastalık çıkmadı,kanatlı hayvanlar konusunda uzman bir veterinerle görüştüm bu tür ölümlerin %90 ının bakım ile alakalı olduğunu söyledi. Evin 5*3 mt bi odası daha var orayı güzelce kireçle badana yaptım,2-3 gün tüm camları açtım içerisi tamamen kurudu, diğer odadaki tüm çiftleri ayırıp onlar için yeni hazırladığım odaya tertemiz yeni bir salma yaptım ve kuşların hepsini dişili erkekli ayrı ayrı salmaya attım.1 ay kadar dinlendirdim,bu arada doğal vitamin takviyesi(yeşillik,elma,havuç,maydanoz)yaptım.kullandığım kumu değiştirdim daha ince kum verdim kuşlara , veteriner tavsiyesiy ile 5 gün tylan antibiyotik kullandım anaçlarda mikrobik bi hastalık olabilir diye.yeni üretimhaneme koyacağım kafeslerimin hepsini kendim imal ettimm yepyeni,tüm yemlikleri,sulukları,tünekleri,yuvalıkları,herşeyi veterinerden aldığım dezenfektan ile dezenfekte ettim.salmada çift olanları kafeslere aldım 10 gün içinde 10 çiftten 9 u yumurtladı,yavrular çıkmaya başlayınca yaptığım mama karışımını etimek,havuç,yumurta üçlüsünden oluşturdum,şu an 39 tane çok sağlıklı yavru damızlık adayı kuşum var. alkisd ben bu şekilde kurtuldum arkadaşlar bu olaydan allah kimsenin başına vermesin, 1 yılım boşa geçti(muhabbet üretimiyle ilgili)