YAVRU ÖLÜMLERİNDEN KURTULDUM ÇOK ŞÜKÜR

tankuuu

Takipçi Üyemiz
Adı
ERHAN
Soyadı
ÖZGÜR
arkadaşlar,abiler ben uzun zamandır çok sayıda yavru kaybettim allah kimsenin başına vermesin çok kötü bi olay.stede çok sayıda arkadaş ta bu sorunla karşı karşıya anladığım kadarıyla,bu konuyu açarak inşallah onlarada yardımcı olabilirsem ne mutlu bana.üretim yaptığım yer gecekondu bi ev.ilk önce 3*2 mt bir odasında başladım ortam rutubetli ve havasız dı,içeriye kuşları koyduğumda kötü bir kokuda eklendi buna, nekadar temizlersem temizleyeyim içerisi 2 günde yine kokuyordu.üretime başlayamadan yavru ölümleriyle tanıştım ne yaptıysam (antibiyotik,temizlik,vitamin,diazem,bira mayası,vs vs)durduramadım yavru ölümlerini,100 e yakın yavru kaybettim.ve sonkez herşeye sıfırdan başlarmışçasına tekrar deneyip ya tamam ya devam demeye karar verdim.ilk yaptığım iş ölen yavrulardan bir kaçını  tahlile gönderdim,bi hastalık çıkmadı,kanatlı hayvanlar konusunda uzman bir veterinerle görüştüm bu tür ölümlerin %90 ının bakım ile alakalı olduğunu söyledi. Evin 5*3 mt bi odası daha var orayı güzelce kireçle badana yaptım,2-3 gün tüm camları açtım içerisi tamamen kurudu, diğer odadaki tüm çiftleri ayırıp onlar için yeni hazırladığım odaya tertemiz yeni bir salma yaptım ve kuşların hepsini dişili erkekli ayrı ayrı salmaya attım.1 ay kadar dinlendirdim,bu arada doğal vitamin  takviyesi(yeşillik,elma,havuç,maydanoz)yaptım.kullandığım kumu değiştirdim daha ince kum verdim kuşlara , veteriner tavsiyesiy ile 5 gün tylan antibiyotik kullandım anaçlarda mikrobik bi hastalık olabilir diye.yeni üretimhaneme koyacağım kafeslerimin hepsini kendim imal ettimm yepyeni,tüm yemlikleri,sulukları,tünekleri,yuvalıkları,herşeyi veterinerden aldığım dezenfektan ile dezenfekte ettim.salmada çift olanları kafeslere aldım 10 gün içinde 10 çiftten 9 u yumurtladı,yavrular çıkmaya başlayınca yaptığım mama karışımını etimek,havuç,yumurta üçlüsünden oluşturdum,şu an 39 tane çok sağlıklı yavru damızlık adayı kuşum var. alkisd ben bu şekilde kurtuldum arkadaşlar bu olaydan allah kimsenin başına vermesin, 1 yılım boşa geçti(muhabbet üretimiyle ilgili)

erenhan07

Uzman Üyemiz
Adı
ERDİNÇ
Soyadı
AYARTMAZ
emeklerinize sağlık..hayırlı üretimler..sağlıklı yavrular alıp emeginizin karşılığını alırsınız.......

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
Ölümlerden kurtulmana çok sevindim fakat problemin kaynağını net anlayamadım. Rutubetmi havasızlıkmı malzemelerin steril olmamasımı, Antibiyotik kulanmamanmı, kumu değiştirmenmi yani bir çok arkadaş bu problemi yaşıyor fakat komple sistemi değiştirmek başka birşey direk problemi bulmak farklı bir durum daha net bir cevap varmı acaba bu durum hakkında ?

marjinal

Uzman Üyemiz
Adı
Ayhan
Soyadı
AYTEKİN
çok sewindim inşallah bundan sonra sorun yaşamazsın emeklerinin karşılığını fazlasıyla alırsın..

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Geçmiş olsun inşAllah birdaha bu durum kimsenin başına gelmez.

ahmetondul

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
öndül
Çok geçmiş olsun ,Tecrübenizi paylaştığınız için teşekkürler,
Sonuç olarak bir sorun yaşadığımızda sorunu önce kendimizde arayıp sonra suçu kuşlarda bulmamız gerektiğini bir kez daha kanıtlanmış oldu.Saygılar.

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Geçmiş olsun bu durumdan kurtulmak sevindirici hayırlı üretimler

seom

Uzman Üyemiz
Adı
Adil & Semih
Soyadı
SABANCI
Geçmiş olsun,SAğlıklı üretimler.

azuri

Uzman Üyemiz
Adı
uğur
Soyadı
ata
Geçmiş olsun Allah bir daha böyle bir olayla karşılaştırmasın inşallah.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
kusların ortamı ve havalandırma zaten olmazsa olmazlarından biridir.. hayırlı olsun.. umarım hic kimsenin basına gelmez.. ama şuda var.. eger ölümler varsa cogu zaman % 90 oranında üretici hatasıdır.. saygılar

tankuuu

Takipçi Üyemiz
Adı
ERHAN
Soyadı
ÖZGÜR
allah razı olsun teşekkürler arkadaşlar allah kimsenin başına böyle bi olay vermesin acayip moral bozuyor.