hamza kkuş
Takipçi Üyemiz
s.a arkadaşlar kuşun 6 yavrusu vardı son 2 tanesi resimdeki gibi olup ölüyor. kursakları dulu..
Abdullah bey yerinde bi yorum yapmıssınız.. Tebrik ederim.. bir eklemede ben yapiyim.. yuvalık ici küf olusumunu engellemek icin yuvalık delikleri sadece bir taraftan acılmamalı hangi taraf delindiyse tam karsı tarafta aynı sekilde delinmeliki hava akımı oluşsun.. + olarak hastalıklı kümeslerdeki yuvalıktaki küfün giderilebilmesi icin.. yaklasık 50 gram göztaşını.. 5 litre suda iyice erittikten sonra.. bir bez yardımıyla suyun icinde bez iyice sıkılmalı ve o bezle yuvalıgın özelikle ic kısmının her tarafı silinmelidir.. hafif sulandırarak yapmak daha uygun olacaktir göz taşı maddesinin yuvalık zeminine yapışması acısından.. baska bir yontem ise.. yuvalıgı hali hazırda kullanmıyorsanız anlattıgım sekilde göz taşı yerine 2 kapak camasır sunu 5 litre suya koyarakta yapabilirsiniz..Abdullah YILMAZ' Alıntı:yuvalığı değiştirin ve kalın talaş kullanın kuş küf oluşumuna maruz kalmış ve bozulmuş kısmi felç kemik erimesi ve diğer şekil bozukluklarına sebebiyet veren ileri safhalardada ölüme sebebiyet veren durumlardan uzak tutmak için yuvalıkları mobilya parçalarından kaplamalı kayganlardan bahsediyorum tercih etmez doğal ağaçlardan veya boyasız cilasız herhangi bir katlı ile muhatap olmamış yüzeylere sahip malzemeler kullanırsanız yuva içi havalandırmanında düzgün olmasını sağlayarak bu sorunu engellersiniz ek besinlerin küflenmesi bozuk besinlerde bunu tetikleyecektir kafes dibinde kuş pisliklerinin yem artıklarının ıslak kalıp kuşlarınızı bozmaması için ya elekli yahutta en az haftada bir değiştirebileceğiniz karton ve gazete vs gibi kagıt türevi malzemeler ile kapatmalısınız b oylelikle kuşlar pisleseler bile kagıta düşen pislik daha çabuk diğer yem besin vs ile etkileşemeyerek kuruyacaktır bütün bu ortamı sagladıkdan sonra aşırı dezenfekte kullanımını aşırı ilaçlamayıda kesin anaçlarınızda herhangi bir sorun yorgunluk hastalık ve diğer anaçlık dışı özellik taşıyan sorunlar var ise üretimden çekip bir müddet dinlendirmenizde temiz havadar kaliteli besinlerle beslemenizde fayda var şu yaz aylarında kuşların bir miktar direk güneş görmeleride faydalı olabilir kalsiyum desteğinide kaliteli mineral bloklar ve kaliteli kum vs mineral içerikli vitaminlerden kulanarak destekleyebilirsiniz kolay gelsin...
Yerinde bir izah olmuş tebrik ederim.Uzun yıllardır kanaryalarımda kullanmaktaydım.Behsat TİĞİZ' Alıntı:yuvalıgı hali hazırda kullanmıyorsanız anlattıgım sekilde göz taşı yerine 2 kapak camasır sunu 5 litre suya koyarakta yapabilirsiniz..
Tsk ederim Murat abi..Murat ALP.' Alıntı:Yerinde bir izah olmuş tebrik ederim.Uzun yıllardır kanaryalarımda kullanmaktaydım.
malesef genetik değil yanılıyosunuz.. mikrop ciftlesme olustugunda ya yumurtaya yerlesiyor.. yumurtaya yerlestimi yavru yumurtadan hasta cıkıyor.. yumurtaya yerlesmeye bile yavru yumurtadan cıktıktan sonra anne yavruya kusarken kursak sütü kusar ilk kustugunda.. anne mikrop tasıyıcı oldugu icin kursak sütüyle mikrop yavruya bulasıyor.. yavrununda bagısıklık sistemi zayıf oldugu icin gucsuz kalip ölüyor butun olay bundan ibaret..Ahmet MERAL.' Alıntı:30 çiftten sadece bir çiftimde bu sıkıntı ile karşılaşıyorum 2 parti yavrudada aynı sıkıntı karın kısmında siyahlık var yumurtadan ilk çıktığında belli oluyor bir süre yaşıyor fakat daha sonra ölüyor ben bunun genetik olduğunu düşünüyorum bakım koşullarım (yem-temizlik-su-ilaç) hepsinde aynı ama söylediğim gibi sadece bir çiftte ....
eger yardımcı olabildimse ne mutlu bana.. ben tsk ederim..Hamza KARAKUŞ' Alıntı:ahmet bey! ben bu sorunu behsat beyin önerdiği 3-4 ilaç ve vitaminle çözdüm ( ialçların adını şimdi hatırlamıyorum evde.) allaha şükür 3-5 aydır daa sıkıntı yok...
tabi bu arada yuvalıklardaki havandırma delik sayılarını karşılklı olmak kaydıyla arttırdım..
15 günde suyuna elma sirkesine devam...
ve temizlik ve dezenfekte....
behsat beye burdan tekrar teşekkürlerimi iletiyorum...