yavru ölümü resimli ..................

hamza kkuş

Takipçi Üyemiz
Adı
hamza
Soyadı
karakuş
s.a arkadaşlar  kuşun 6 yavrusu vardı son 2 tanesi resimdeki gibi olup ölüyor. kursakları dulu..

tarikpercin

Üyemiz
Adı
Tarık
Soyadı
PERÇİN
Sterilizasyon; havalandırma; yem değişikliği; dışarıdan alınan yeni kuş; megabakteriyel problem oluşturmuş olabilir. probiyotik kullanmıyorsanız kullanın kullanıyorsanız da arttırın; çözümü siz bulacaksınız bu sayılan nedenlerden birin de bir değişiklik oldu mu? Siyah nokta hastalığı da yok gibi resimlerden anlaşıldığı kadar ile..

hamza kkuş

Takipçi Üyemiz
Adı
hamza
Soyadı
karakuş
tarık bey evde bakıyorum ondan  haftada enaz bir kere dezenfekte ediyorum.havalanmada ii ceryanda kalmamak kaydıyla,yemde süreklikullandığımakdarı,
bira mayası kullanıyorum haftada veya bazen 10 buluyor.dişarıdan bazenkuşalıyorum tabii.

tarikpercin

Üyemiz
Adı
Tarık
Soyadı
PERÇİN
Hamza Bey; dışarıdan aldığınız kuşu hemen kuşların arasına atmayın; atmadan önce gözlemleyin; problem görünmüyorsa vilmectin damlatın ve öyle alın kuşların arasına; en önemli hatanız da sadece akdarı vermek.. aspur içerik olarak zengin ve daha besleyicidir. ben %70 aspur, %20 akdarı ve %10 yulaf veriyorum; yulafı sadece yazın veriyorum; probleminizin en büyük nedelerinden biri bence yeminiz.

uzman

Yeni Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
yıldız
resımdekı yawru olumu ne hastalık ne cereyanda kalma nede vıtamın eksıklıgı gordugununz gıbı yavrunun bacakları acılmıs  durumda bunun da tek gostergesı annenın yavru buyudugu halde hala uzerıne yatıyor olmasıdır.tecrubelerıme dayanarak konusuyorum bende de bı kac tane boyle vaka olmustu 1. nedenı kusların bulundugu yer soguksa anne yavru buyuk olsa dahı uzerıne yatmaya calısıyor..2.sı ıse anne kusun tecrubesız olusu eger ılk kuluckasıysa ben bı sans daha verıodum ama hala dewam ederse elden cıkartıyordum....

tarikpercin

Üyemiz
Adı
Tarık
Soyadı
PERÇİN
Arkadaşın dediği de doğru olabilir; şayet yuvada bulduğunuzda aynı şekilde duruyorlarsa..

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Kuslarınıza Hangi ilacları verdiginiz.. Ve bakım seklinizi.. detaylı bir sekilde yazarmısınız.. artı olarak yuvalık resimleri yuvalıgın ic kısmının resimlerini koyarmısınız hamza kardes

hamza kkuş

Takipçi Üyemiz
Adı
hamza
Soyadı
karakuş
Günay DÖNMEZ , Behsat TİĞİZ abiye  ilgi ve alakasından dolayı teşekkür ediyorum...
yorum yapan arkadaşlarada.

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
yuvalığı değiştirin ve kalın talaş kullanın kuş küf oluşumuna maruz kalmış ve bozulmuş kısmi felç kemik erimesi ve diğer şekil bozukluklarına sebebiyet veren ileri safhalardada ölüme sebebiyet veren durumlardan uzak tutmak için yuvalıkları mobilya parçalarından kaplamalı kayganlardan bahsediyorum tercih etmez doğal ağaçlardan veya boyasız cilasız herhangi bir katlı ile muhatap olmamış yüzeylere sahip malzemeler kullanırsanız yuva içi havalandırmanında düzgün olmasını sağlayarak bu sorunu engellersiniz ek besinlerin küflenmesi bozuk besinlerde bunu tetikleyecektir kafes dibinde kuş pisliklerinin yem artıklarının ıslak kalıp kuşlarınızı bozmaması için ya elekli yahutta en az haftada bir değiştirebileceğiniz karton ve gazete vs gibi kagıt türevi malzemeler ile kapatmalısınız b oylelikle kuşlar pisleseler bile kagıta düşen pislik daha çabuk diğer yem besin vs ile etkileşemeyerek kuruyacaktır bütün bu ortamı sagladıkdan sonra aşırı dezenfekte kullanımını aşırı ilaçlamayıda kesin anaçlarınızda herhangi bir sorun yorgunluk hastalık ve diğer anaçlık dışı özellik taşıyan sorunlar var ise üretimden çekip bir müddet dinlendirmenizde temiz havadar kaliteli besinlerle beslemenizde fayda var şu yaz aylarında kuşların bir miktar direk güneş görmeleride faydalı olabilir kalsiyum desteğinide kaliteli mineral bloklar ve kaliteli kum vs mineral içerikli vitaminlerden kulanarak destekleyebilirsiniz kolay gelsin...

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Abdullah YILMAZ' Alıntı:
yuvalığı değiştirin ve kalın talaş kullanın kuş küf oluşumuna maruz kalmış ve bozulmuş kısmi felç kemik erimesi ve diğer şekil bozukluklarına sebebiyet veren ileri safhalardada ölüme sebebiyet veren durumlardan uzak tutmak için yuvalıkları mobilya parçalarından kaplamalı kayganlardan bahsediyorum tercih etmez doğal ağaçlardan veya boyasız cilasız herhangi bir katlı ile muhatap olmamış yüzeylere sahip malzemeler kullanırsanız yuva içi havalandırmanında düzgün olmasını sağlayarak bu sorunu engellersiniz ek besinlerin küflenmesi bozuk besinlerde bunu tetikleyecektir kafes dibinde kuş pisliklerinin yem artıklarının ıslak kalıp kuşlarınızı bozmaması için ya elekli yahutta en az haftada bir değiştirebileceğiniz karton ve gazete vs gibi kagıt türevi malzemeler ile kapatmalısınız b oylelikle kuşlar pisleseler bile kagıta düşen pislik daha çabuk diğer yem besin vs ile etkileşemeyerek kuruyacaktır bütün bu ortamı sagladıkdan sonra aşırı dezenfekte kullanımını aşırı ilaçlamayıda kesin anaçlarınızda herhangi bir sorun yorgunluk hastalık ve diğer anaçlık dışı özellik taşıyan sorunlar var ise üretimden çekip bir müddet dinlendirmenizde temiz havadar kaliteli besinlerle beslemenizde fayda var şu yaz aylarında kuşların bir miktar direk güneş görmeleride faydalı olabilir kalsiyum desteğinide kaliteli mineral bloklar ve kaliteli kum vs mineral içerikli vitaminlerden kulanarak destekleyebilirsiniz kolay gelsin...
Abdullah bey yerinde bi yorum yapmıssınız.. Tebrik ederim..  bir eklemede ben yapiyim.. yuvalık ici küf olusumunu engellemek icin yuvalık delikleri sadece bir taraftan acılmamalı hangi taraf delindiyse tam karsı tarafta aynı sekilde delinmeliki hava akımı oluşsun.. + olarak hastalıklı kümeslerdeki yuvalıktaki küfün giderilebilmesi icin.. yaklasık 50 gram göztaşını.. 5 litre suda iyice erittikten sonra.. bir bez yardımıyla suyun icinde bez iyice sıkılmalı ve o bezle yuvalıgın özelikle ic kısmının her tarafı silinmelidir.. hafif sulandırarak yapmak daha uygun olacaktir göz taşı maddesinin yuvalık zeminine yapışması acısından.. baska bir yontem ise.. yuvalıgı hali hazırda kullanmıyorsanız anlattıgım sekilde göz taşı yerine 2 kapak camasır sunu 5 litre suya koyarakta yapabilirsiniz..

mumit

Takipçi Üyemiz
yavruların 1.5 haftalık civarı kursaklar dolu ama gelişimi yavaş çelimsiz zayıf, ayakları uzatmış vaziyette ölüyorlarsa bunun nedeni;

1- Üretimhane havadar olmaması kümese girdiğimizde kokusu ağır olan
2- Kuru yem olarak sadece darıyla beslenmesi
3- Çiftler yorgun olması
4- Yuvalığın içi küflü havasız aşırı nemli ve pis kokulu olması

üretimhane ye girdiğimizde havadar ve kokusuz (az koku olabilir) olmadıktan sonra siz istediğin kadar dezenfekte ve temizlik yap faydası olmayacaktır.

bu hastalığın tedavisi eğer yuvalık havasız ve küf oluşuyor ise değiştiriniz ve kalan yavruları tedavi ediniz

tedavisi : Eczanelerden bildiğimiz çocuklar için Aug-mentin çoçuk şurubu tozludur.
              5 gün boyunca hergün tazelemek şartıyla 10 litre suya 1 çay kaşığı denk gelecek şekilde augmentin tozu katınız çalkalayıp 10 dakika bekletip temiz suluklarına koyunuz 5 gün sonra 2 gün sade su ve sonraki günlerde antibiyotiksiz vitaminli su veriniz (piyasalarda vitaminlerin %90 ı antibiyotiklidir)  ispanya malı HIPRAMINCHOK-P aminoasitli çok beğendiğim vitamindir.
Not: Akşamdan bütün sulukları kaldırıp sabaha kadar susuz kalsın. ilaçlı su sabahtan servis yapmanızı tavsiye ederim.
Bu ölümleri yaşayan kümesi olan birkaç arkadaş ve akrabada uygulattım. ölümler durmuştur.  Geçmiş olsun en kısa sürede sağlığa kavuşurlar inşaallah.

blackwolf

Takipçi Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
ALP
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
yuvalıgı hali hazırda kullanmıyorsanız anlattıgım sekilde göz taşı yerine 2 kapak camasır sunu 5 litre suya koyarakta yapabilirsiniz..
Yerinde bir izah olmuş tebrik ederim.Uzun yıllardır kanaryalarımda kullanmaktaydım.

ahmet meral .

Yeni Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
meral
30 çiftten sadece bir çiftimde bu sıkıntı ile karşılaşıyorum 2 parti yavrudada aynı sıkıntı karın kısmında siyahlık var yumurtadan ilk çıktığında belli oluyor bir süre yaşıyor fakat daha sonra ölüyor ben bunun genetik olduğunu düşünüyorum bakım koşullarım (yem-temizlik-su-ilaç) hepsinde aynı ama söylediğim gibi sadece bir çiftte ....

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Ahmet MERAL.' Alıntı:
30 çiftten sadece bir çiftimde bu sıkıntı ile karşılaşıyorum 2 parti yavrudada aynı sıkıntı karın kısmında siyahlık var yumurtadan ilk çıktığında belli oluyor bir süre yaşıyor fakat daha sonra ölüyor ben bunun genetik olduğunu düşünüyorum bakım koşullarım (yem-temizlik-su-ilaç) hepsinde aynı ama söylediğim gibi sadece bir çiftte ....
malesef genetik değil yanılıyosunuz.. mikrop ciftlesme olustugunda ya yumurtaya yerlesiyor.. yumurtaya yerlestimi yavru yumurtadan hasta cıkıyor.. yumurtaya yerlesmeye bile yavru yumurtadan cıktıktan sonra anne yavruya kusarken kursak sütü kusar ilk kustugunda.. anne mikrop tasıyıcı oldugu icin kursak sütüyle mikrop yavruya bulasıyor.. yavrununda bagısıklık sistemi zayıf oldugu icin gucsuz kalip ölüyor butun olay bundan ibaret..

orhankupeli

Takipçi Üyemiz
Adı
orhan
Soyadı
küpeli
yuvalıkların dezenfeksıyonunda benım kullandıgım  ve sıddetle tavsıye ettıgım yontem  camasır suyu ıle yınan yada sılınen yuvalıkların ıcını purmuz  yardımı ıle  atesle  yakarak arındırabılırsınız  bakterı ve  mıkroplardan ben bu yontemle cok buyuk sorunları  atlattım  ayrıca  behzat kardesımın tavsıyelerını goz  ardı etme  kendısını yuzyuze tanımasamda tecrubelerıne guvendıgım bırıdır

hamza kkuş

Takipçi Üyemiz
Adı
hamza
Soyadı
karakuş
ahmet bey!  ben bu sorunu behsat beyin önerdiği 3-4 ilaç ve  vitaminle çözdüm ( ialçların adını şimdi hatırlamıyorum evde.) allaha şükür 3-5 aydır daa sıkıntı yok...

tabi bu arada  yuvalıklardaki havandırma delik sayılarını  karşılklı olmak kaydıyla arttırdım..
15 günde suyuna elma sirkesine devam...

ve  temizlik ve dezenfekte....

behsat beye burdan tekrar teşekkürlerimi  iletiyorum...

scdemirbas

Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
can
sizin kadar yararlı insanlar varken by hobi ve bu meslek hayatta bitmez. çok sağolun

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Hamza KARAKUŞ' Alıntı:
ahmet bey!  ben bu sorunu behsat beyin önerdiği 3-4 ilaç ve  vitaminle çözdüm ( ialçların adını şimdi hatırlamıyorum evde.) allaha şükür 3-5 aydır daa sıkıntı yok...

tabi bu arada  yuvalıklardaki havandırma delik sayılarını  karşılklı olmak kaydıyla arttırdım..
15 günde suyuna elma sirkesine devam...

ve  temizlik ve dezenfekte....

behsat beye burdan tekrar teşekkürlerimi  iletiyorum...
eger yardımcı olabildimse ne mutlu bana.. ben tsk ederim..