YAVRUDA TÜY EKSİKLİĞİ

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
Merhaba Arkadaşlar bir önceki kuluçkadan aldığım yavrulardan bir tanesinin kafasının üzerinde yarım cm büyüklüğündeki bir bölümünde tüy çıkmadı kuşun rengi beyaz yanlardaki tüylerin büyümesiyle o açık yer kapandı ama orada tüy çıkmadı şimdiki kuluçkada yine bir adet beyaz yavru var ve onunda sırtındaki tüylerden bir kısmının olmadığını gördüm yavru daha 12 günlük civarı diğer yavrulara baktığımda ondan daha küçük yavruların sırtlarında tüy lenmeler var bu nedir bir hastalıkmıdır başka hiçbirinde yok yavruların , ilk kuluçkadan aldığım yavrulardada yoktu onlardada beyaz renkte yavru vardı bu konuda fikir verebilrseniz sevinirim teşekkürler

ahmetondul

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
öndül
Anne veya baba kuşu gözlemle yavrunun tüyünü yolma eğilimi varmı.

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
yolma olayına ihtimal vermiyorum çünkü yavrunun sırtı dümdüz hiç bir pürüz yok yolma olsa azda olsa pürüz olabilir

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
ebeveynlerde yolmuyorsa kuşunuzda tüy hastalığı olabilir.

hüseyin

Üyemiz
Adı
hüseyin
Soyadı
yıldırım
sizin için çok zor olmayacaksa resimlerini paylaşırsanız daha dogru yorumlar yapılabilir.

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
bence kuş yiyiyordur üçdört kuluçkasında yapmayan kuşlar daha sonra tüy yeme yapabiliyor

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
yavruyu gözlemlemeye devam ediyorum ilginçtir o küy çıkmayan yerlerde minik minik tüy filizleri oluşmaya başlamış 2 gün önce avuç içi gibi pürüzsüzdü bugün baktım minik minik başlamış diğer ondan küçük olan kuşlarda belirgin olunca acaba bir sorunmu diye endişelendim endişemi maruz görün yinede yakın takibimde herkeze saygılar