yavrular arası 10-15 gün fark var ÖLDÜ...

murat akdal

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akdal
bugün yeni bir yavru daha yumurtadan benim yardımımla da olsa çıktı (üstünde 2 tane 10-15 günlük yavru vardı onların pisliği bulaştıgı için zorlanıyordu) . şimdi sorum şu benim .
Yavrular arası neredeyse 15 gün fark var dişi o minnacık diğer 2 yavrunun altında kalan yavruyu besleyebilir mi ?
(ilk yavrular kendi yavrusu şimdi çıkan yavru ise ayağı inciyen bir başka dişinin yumurtasıydı o sıra çıkan yavruyu beslemedi o dişi ölmüştü bende bu dişinin altına koymuştum yumurtaları )

BUGÜN SABAH YAŞIYODU EN UFAK YAVRU AKŞAM ÜSTÜ BAKTIGIMDA ÖLMÜŞ  :'(

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
Sorun değil dişi için. 5 yaşında çocuğu olan bir anne ,1 yaşındaki çocuğunu beslemeyecek mi. !

murat akdal

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akdal
Soner DURMUŞ' Alıntı:
Sorun değil dişi için. 5 yaşında çocuğu olan bir anne ,1 yaşındaki çocuğunu beslemeyecek mi. !
o konuda haklısınız ama o yeni yavru diğer büyük yavruların altında kalıyor o yüzden sormuştum . teşekkürler

hakan-egypt

Uzman Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
sahinTURK
Soner DURMUŞ' Alıntı:
ANCAK YAVRULAR ISINMAK ICIN BIR BIRINE SOKULMAYA CALISTIGINDAN EZILME IHTIMALI NORMALE GORE YUKSELECEKTIR
HAYIRLISI

ismail yüce

Uzman Üyemiz
Adı
T C İsmail
Soyadı
YÜCE
O kuşun insiyatifine kalmış birşey...Eğer iyi bir bakıcı ise tereddütsüz bakar..

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Kesinlikle yapın demiyorum. Bir bilen bu fikre bir yorum yapsın diye yazdım. Ezilmesin minik diye düşündüm.
Diğerleri bayağı büyükse yuvadan alıp aşağı kafes tabanına koysanız Anneleri aşağıda baksa. Ufak olan yavruda kutuda kalsa. Ne olur acaba?
Veya Erkek ile büyükler bir kafeste ayrılsa dişi ufak tek olana bakarmı acaba?

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
aynı çapta başka yavrunuz varsa oraya koyun onlar bazen arada eziliyor.. :'(

serkandurmaz

Üyemiz
Adı
SERKAN
Soyadı
DURMAZ
Kuşun karakteri ile ilgili ama benim dişim geçen kuluçkasında böyle bir yavruyu sorunsuz büyüttü. Büyüklere yem kusarken ufak yavruya süt kusması gerektiğini bilecek kadar zeki hayvanlar.

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
totalda 3 yavru olduğundan ezilme olmaz şayet 5 yada 6 yavru içerisinde ancak ezilme olabilir.

murat akdal

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akdal
BUGÜN SABAH YAŞIYODU EN UFAK YAVRU AKŞAM ÜSTÜ BAKTIGIMDA ÖLMÜŞ . BÜYÜK İHTİMAL EZİLDİ YADA NEFES ALAMADI . ÇÜNKÜ KURSAGI HEP DOLUYDU

semih ökenel

Üyemiz
Adı
semih
Soyadı
ökenel
benm de iki tane muhabbet yavrum bu şekilde 14 gün büyük abileri yüzünden öldü. yaptırdığım yeni yuvalıkta bu sorunu çözdüm. yuva geniş ve yuvanın tam ortasın da 4 santimetre yüksekliğinde ayıraç var. büyük yavruları diğer tarafa küçük yavru ve yumurtaları folluklu kısımda bırakıyorum. belki faydası olur

saygılar