yavrular kuruyarak ölüyor

troy_legend

Üyemiz
Adı
emrah
Soyadı
kahraman
slm abilerim kardeşlerim birkaç hafta önce bi üretici abim üretimi bıraktı kuşlarını şehir dışından bir arkadaşa yolladı yuvalıktaki yumurta ve yavruları bana verdi yaklaşık 20 kadar yavru 30 küsür yumurta yavruların çoğu resimdekiler gibi çelimsizdi yumurtaları her yuvalığa çıkma durumuna göre birer ikişer dağıttım yavrularıda boylarına göre diğer yuvalardaki yavruların yanına birer ikişer koydum yaklaşık 1 hafta içinde bütün yavrular öldü hergün 3-5 tane ölüyordu ne olduysa ondan sonra oldu benim diğer yavrularda bu şekilde olmaya başladı resimdekiler benim kendi kuşlarım daha önce hiç böyle çelimsiz yavru olmuyordu sanki yavruların kanı çekilmiş gibi ölmeden önceki gün morarmaya başlıyor iyice halsizleşiyor kendim hergün kursaklarını iyice doldurmama rağmen ölüyorlar kendi yaptığım mamada pirinç unu mısır unu galeta unu bebek bisküvisi ve yumurta sarısını karıştırıp veriyorum sıcak bir şekilde ama ölümleri durduramıyorum bu hastalığın tedavisi nedir acaba nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olacak abilerim kardeşlerime şimdiden çok teşekkür ederim

troy_legend

Üyemiz
Adı
emrah
Soyadı
kahraman
havalandırma delikleri çoğusunda yok ama olandada aynı sorun var 4 senedir üretim yapıyorum hiç böyle sorunla karşılaşmadım:(

mstf1977

Takipçi Üyemiz
Adı
MUSTAFA
Soyadı
GÜLSEVDİ
Geçmiş olsun aynı sorun bendede vardı.Büyük ihtimal mantar yanıyor.Ben tüm problemli yuvalıkları ve kafesleri virkon s dezenfektanı kullanarak dezenfekte ettim.şimdi problem olan yuvalarda herhangi bir ölüm yok.1/100 oranında sulandırarak camsil şişesiyle sıkıyosun.İnsanda ve hayvanlarda bulunan 21 çeşit mantar ve bakteri gurubuna etkili.umarım faydası olur.Hasta yavrular için sanırım yapıcak birşey yok.ama en azından kümesine yayılmasını önlersin ve gelecek agız yavrulara bulaşmamış olur.Tekrardan geçmiş olsun..

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
bu ic mantardan baska bisi değil.. kursakları boş olarak ölen kusların bagısıklık sistemindeki mantardan ölüyor.. kursakları dolu olarak ölenlerin ise kursaklarına mantar yerlesiyor.. kurtulan yavrulardan kanat veya kuyruk tüyleri sonradan dökülen ve telek cürümesi ile tabir ettigimiz durumda söz konusumu?

troy_legend

Üyemiz
Adı
emrah
Soyadı
kahraman
yorum yapan herkese çok teşekkürler kuşlara buğday çimi 2 günde bir veriyorum erhan abi. ilk etapta yuvalıklara havalandırma deliği ve iyi bir dezenfektan alıp bütün kümesi temizliyecem bilal abiyle aldığımız ozon jeneratorunu 3 aydır kullanmıyordum onuda kullanmaya devam edicem inşallah düzelme olur bu arada yavruları mama ile besliyorum ölme olayı birkac gündür yok ama kuşlarda büyüme olarakta hiç bir değişiklik yok :(

Alpay BÜLÜR

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.izmirkusdunyasi.com
Adı
Alpay
Soyadı
BİLİR
Öncelikle geçmiş olsun,
Yavrularda ölmeden önce tarif ettiğiniz belirtiler ve ölümlerin sadece yavrularda olması ADENOVIRUS ( genç kuş hastalığı veya gençlik hastalığı ) ü işaret ediyor.
Muhtemelen virüs diğer yavrularla gelmiş ve kendi kuşlarınızada bulaşmış görünüyor.
Genç kuşlarda veya yavrularda ters giden birşey sezildiği anda bu konuda acil müdehale edilmelidir.
Adenovirüs iç organlara özelliklede karaciğer ve solunum yollarına yerleşir ( ölmeden önce morarma karaciğer yetmezliği ve solunum güçlüğü belirtilerindendir ).Düzelmeyen göz kızarıklığı,derinden gelen kıhlama,antibiyotiklerle kesilemeyen ishal başlıca ve ilk  belirtileridir.
SON DERECE BULAŞICIDIR,HEMEN ÖNLEM ALMANIZI ÖNERİRİM..

tankuuu

Takipçi Üyemiz
Adı
ERHAN
Soyadı
ÖZGÜR
Emrah KAHRAMAN' Alıntı:
yorum yapan herkese çok teşekkürler kuşlara buğday çimi 2 günde bir veriyorum erhan abi. ilk etapta yuvalıklara havalandırma deliği ve iyi bir dezenfektan alıp bütün kümesi temizliyecem bilal abiyle aldığımız ozon jeneratorunu 3 aydır kullanmıyordum onuda kullanmaya devam edicem inşallah düzelme olur bu arada yavruları mama ile besliyorum ölme olayı birkac gündür yok ama kuşlarda büyüme olarakta hiç bir değişiklik yok :(
buğday çimini kes arkadaşım,birde öyle dene