Yavruları ayırma

burak karakuş

Uzman Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Karakuş
arkadaşlar yavrular gayet büyüdü kafesin tabanında durabiliyorlar yem kırabiliyorlar sizce yavruları ayırsam mı ?

Rainbow Muhabbet

Uzman Üyemiz
yavruların yem kırdıgını gorduysenız ve devamlıd kırıyosa ayırmanızda bı sorun olmaz ayırın  yoksa bellı zaman sonra anne ve baba dovevılırım yenı kulucka donemı ıcın

mahsun ece

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahsun
Soyadı
ECE
Eğer anne ve baba yavruları dövmüyorsa bırakın biraz daha kalsın kafeste. yavrular daha çabuk tecrübe edinirler. anne ve baba yavruları döverse ayırırsınız yada yeni kuluçka hazırlığı görürseniz ayırın.

burak karakuş

Uzman Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Karakuş
bugün baba bitanesini dövmüş hayvanın agzı burnu kandı gagası kırılmış nasl yem yicek o şimdi ?  :-[  :-[  :-[

mahsun ece

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahsun
Soyadı
ECE
öncelikle geçmiş olsun. gagası iyileşene kadar yavruyu mama ile beslemek zorundasınız. bir petshoptan yavru maması satın alın ve nasıl kullandığını öğrenerek yavruyu besleyin.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Mahsun ECE' Alıntı:
Eğer anne ve baba yavruları dövmüyorsa bırakın biraz daha kalsın kafeste. yavrular daha çabuk tecrübe edinirler. anne ve baba yavruları döverse ayırırsınız yada yeni kuluçka hazırlığı görürseniz ayırın.
yav kardeşim yazmayayım diyorum dayanamıyorum, mahsun bey bu yukarıya kopyaladıklarımı siz yazmadınız mı???
yanlış bilgi vermeyin insanlara,
sonucu ortada işte yavrunun gagası parçalanmış..

Burak kardeş sizde biraz forumdan araştırın bilgiler mevcut,
her yorum yazana inanmayın
bu konu ile ilgili bir sürü başlık var.
HEMEN AYIRIN YAVRULARI
geçmiş olsun..

mahsun ece

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahsun
Soyadı
ECE
Hayır efendim yanlış bilgi değil, anne-babanın huyuna göre değişir bilginin geçerliliği. Zaten belirtmişim anne ve baba karışmıyorlarsa kalsın benim yavrular her seferinde 2-3 aylık olana kadar anne-baba ile tutuyorum ve sorun olmuyor. Tabi sorun olabilirde onun için iyice gözlem yaptıktan sonra ne yapılacağına karar verilmelidir. Ki bunu da belirtmiştim. Karışmazlarsa kalsın yoksa ayırın demiştim. Demek ki arkadaş anne-babayı iyice gözlemleyememiş.

Rainbow Muhabbet

Uzman Üyemiz
mahsun bey yınede yontemınız bence yanlıs bır yavrunun cıkma zamanı geldıyse fazladan tutmanın hıc bır anlamı yok olası kotu durumlar ıcın gereksız bır olay olur tutmak

trej

Uzman Üyemiz
Adı
haydar
Soyadı
karaçal
arkadaşlar yavrunun yem yediğini görüyorsun bu demek oluyorki zaman gelmiş niye anne ve babasının yanında kalmaya devam etsin onu anlamadım muhabbet kuşu garip huylu hayvanlardır bir dakikası bir dakikasını tutmaz bir bakmışsın yavru sağlam duruyor 1 dakika sonrada kafadan parçalanmış halde bulursun demek istediğim yem kırmaya başlamışsa aynı kafeste durmaları zarardan başka bişey değil

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Haydar KARAÇAL' Alıntı:
arkadaşlar yavrunun yem yediğini görüyorsun bu demek oluyorki zaman gelmiş niye anne ve babasının yanında kalmaya devam etsin onu anlamadım muhabbet kuşu garip huylu hayvanlardır bir dakikası bir dakikasını tutmaz bir bakmışsın yavru sağlam duruyor 1 dakika sonrada kafadan parçalanmış halde bulursun demek istediğim yem kırmaya başlamışsa aynı kafeste durmaları zarardan başka bişey değil
+1111