YAVRULARI KISKANMA

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
Sevgili dostlar bir çiftimin dişisi erkek kuşun yavruları beslemesine yuvalığa girmesine kesinlikle izin vermiyor kavga ediyorlar hatta bugün baktığımda dişinin ağzında kan vardı, tünekte kan olmuştu ama hangisinin yaralandığını acelem olduğundan bulamadım erkek kuşu başka kafese aldım akşam iş çıkışında baktım bir sorun yoktu şuan 3 yavruları var yavrular 20 günlük civarı şimdi sizin tecrübelerinize dayanarık bunları ne yapmalıyım eş değişimi yapmayı düşünüyorum sizce ne yapmalıyım bu durumdan nasıl kurtulabilirim herkeze saygılar bol üretimler

Kara Erbay

Uzman Üyemiz
Ayırmakla bence doğrusunu yapmışsın bundan sonra yapacağınız yavrular yeme düştükten sonra çifti dinlendirin.

besyo26

Uzman Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
ÇETİN
AYIRMAKLA EN DOĞRUSUNU YAPMIŞSIN.BİRDAHAKİ ÇİFTLEŞMELERİNDE KIZIŞTIRICI TOHUM YEM VB ŞEYLER VERME.SAYGILAR

Aslan ÖZTÜRK

Uzman Üyemiz
Adı
ASLAN
Soyadı
ÖZTÜRK
Erbay KARA' Alıntı:
Ayırmakla bence doğrusunu yapmışsın bundan sonra yapacağınız yavrular yeme düştükten sonra çifti dinlendirin.
+1

Bazı şeyleri de eklemek istiyorum.Öncelikle bunun sebebini de gözlemlemen gerekiyor.Erkek kuşlar genelde dişilerden daha çabuk kızışma eğilimi gözterirler.Bundan dolayı yavruları olan dişi tekrar yumurtlamak veya çifleşmek istemeye bilir.Dolayısıyla erkek yavruları ya yuvadan atacak yada saldırıp yaralayarak öldürmek isteyebilir.Bu durumda dişi kuş da annelik içgüdüsüyle davranması muhtemeldir.(son yunurtayı yaptığına kanaat ettiğinizde) artık dişi ve erkeği çok kuvvetli beslerseniz bu gibi durumlarla karşılaşmanız muhtemeldir.

Şimdi size nacizane bir taktik vereceğim.Dişi yavrularını büyütüp dinlenmeye alındıktan sonra,ve tekrar eşe atıp yumurtalarının tamamını yapmasının ardından bir de bu taktiği uygulayın.

Yumurtalardan yavru çıktıktan yeme düşene kadar vitamin verme sayınızı 3/2 oranında azaltın.Mama muhakkak verin ama içinde nijer gibi kızıştırıcı özelliği olan tohum koymayın.Yeşilliği ve elmayı kesinlikle eksik etmeyin.Ve muhakkak gözlemleme yapın.Yavrular palazlanmaya başlayınca erkek tekrar aynı şeyleri yapıyormu?

Eyer yapıyorsa yapacağınız şey ya erkeği sürekli ayırmak ya da eş değişimine gitmeniz olacaktır.

Yukarıda anlattığım taktik sadece kendi fikirlerimdir.Saygılarımla...

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
Ahmet Bey ilginize çok teşekkür ederim şimdi sırayla gidersek sizin söylediklerinize ben 2 yıldır üretim yapıyorum kesinlikle vitamin veya diğer ilaçlardan daha hiç vermedim eşleşme isteği kuşlarda gördüğüm kadarıyla yok erkek kuşun yanlızca yavruya çok düşkün olması heralde bu durum çünkü bugün iş çıkışında erkeği tekrar kafese atmamla beraber direk hiç bir yere bakmadan yavrulara kusmaya gitti ve kursaklarını çok güzel doldurdu ama bunu dişi nedense hazmedemiyor ve erkeğe saldırıyor işte bunu çözemedim herhangi bir kızıştırıcı felanda kullanmıyorum . ve erkek dişiden daha iyi bakıyor yavrulara sanırım dişiyi alacam kafesten