YAVRULARIM ÖLÜYOR BANA TAVSİYE VERECEK YOKMU?

hunter35_71

Yeni Üyemiz
Adı
süleyman
Soyadı
sakallı 0533 467 94 38
ARKADAŞLAR 25 ÇİFT YERLİ MUHABBET KUŞUM VARHER ŞEY ÇOK İYİ YAVRULAR ÇIKTIKTAN YAKLAŞIK İLK 15 GÜNDE ÇOK ÖLÜYORLARŞÖYLE SÖYLİYEYEYİM 30 YAVRUDAN ANCAK 8YADA  9 YEME DÜŞÜYOR.İNCE YEM MAMA ARPA KIRMASI KUM DARI VERİYORUM İLAÇ OLARAK TA AYDA BİR NEO TERAMİSİN VERİYORUM.BİRDE YAVRULAR ÇOK TÜYSÜZ OLUYOR.ORTALAMA AYDA 10    12 YAVRU YEME DÜŞÜYOR BUDA KURTARMIYOR BANA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM TEŞEKKÜRLER..

azuri

Uzman Üyemiz
Adı
uğur
Soyadı
ata
Hava sıcaklığından olabilir üretimhaneniz kaç derecede.. Veya mama vermiyorsanız ondan.

mavigemi

Uzman Üyemiz
Adı
Emrah
Soyadı
MUSAYIN
Arkadaşım bunun birçok sebebi olabilir.Buna etken olabilecek bildiğim kadarıyla bazı maddeleri sıralıyayım.Tabi üstadlardan daha iyi cevaplar gelecektir.
1:Üretimhanedeki havalandıma yetersiz olabilir.
2:Havanın kalitesine bağlı kuşlarda stres olabilir.
3:Strese giren kuşlar yavruların tüylerini yolar
4:Yuvalıklardaki hava delikleri yetersiz olabilir.
5:Eğer tüm takımlarda tüysüz yavrular çıkıyorsa kuşlarında vitamin eksikliği vardır.

Bunları kontrol edersen veriminin artacağını düşünüyorum.Saygılar.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
ölen yavruların resimlerini çekip koyarsanız yardımcı oluruz.. yavruların kursak dolumu boş mu? ölmeden önce zayıflama oluyormu?

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Aileye HoşGeldiniz.
    Muhtemelen, Yetişkinleriniz gayet sağlıklı görünüyorlarken, yavrularınız elinize aldığınızda vücut ısıları soğuk, uzun tüylere nispeten kısa tüylerinde eksiklik, cılız, cansız "ölüme itirazı yok" bir durumdalar. Hatta yarın ölecek yavruyu bugünden tahmin edebilir durumdasınız.

Neo-Terramycin, Vitamin ve güçlü bir antibiyotik kompleksi dir. Kolayca emilerek geniş ölçekte bütün vücuda dağılır. Duyarlı bakterilerde protein sentezini engelleyerek bakteriyostatik tipten antibakteriyel etki meydana getirir. Kombinasyonda yer alan neomisin ise, aminoglikozid grubundan bir antibiyotiktir. Uzun süre aynı sistemde parçalanmadan kalabilir.

Anne-babalarına vererek, 3 günlük yavruya da bu ilacı vermiş oluyorsunuz.
  Lütfen diplomasız Veterinerlerin ilaç önerilerine ehemmiyet vermeyiniz..

tankuuu

Takipçi Üyemiz
Adı
ERHAN
Soyadı
ÖZGÜR
bende ayni sorunla karşı karşıyayım, yavrulardan bi kaçını tahlile gönderdim mikrobik bir vakaya raslanmadığı cevabını aldım, yani beslenmeyle ilgili bi problemim varmış,sonra sadece yem su ve haftada 2 kez vitamin verdim ara sıra ıspanak,elma,buğday çimlendirmesi, ve sonuç yine hüsran 30 a yakın yavrum yine telef oldu geriye bi 10 tane var onlarda yaşayacak gibi durmuyor. bir veteriner stesinde tylosin içeren antibiyotikler kullanmam tavsiye edildi. son çarem bu kaldı, pekte umutlu değilim zaten. çok sevdğim bu canlılardan bu olaylar yüzünden soğudum. allah inşallah sizide benim gibi soğutmaz bir an evvvel çözüm bulursunuz ölen yavrularınıza.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Erhan ÖZGÜR' Alıntı:
bende ayni sorunla karşı karşıyayım, yavrulardan bi kaçını tahlile gönderdim mikrobik bir vakaya raslanmadığı cevabını aldım, yani beslenmeyle ilgili bi problemim varmış,sonra sadece yem su ve haftada 2 kez vitamin verdim ara sıra ıspanak,elma,buğday çimlendirmesi, ve sonuç yine hüsran 30 a yakın yavrum yine telef oldu geriye bi 10 tane var onlarda yaşayacak gibi durmuyor. bir veteriner stesinde tylosin içeren antibiyotikler kullanmam tavsiye edildi. son çarem bu kaldı, pekte umutlu değilim zaten. çok sevdğim bu canlılardan bu olaylar yüzünden soğudum. allah inşallah sizide benim gibi soğutmaz bir an evvvel çözüm bulursunuz ölen yavrularınıza.
erhan kardeş başka bi yere tahlile gonderin istiyorsanız.. yem değişikliği yaptınız mı?

besyo26

Uzman Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
ÇETİN
BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN.EN KISA ZAMANDA ESKİ GÜNLERİNE DÖNERLER..

aydın tosya

Takipçi Üyemiz
arkadaşlar çok fazla sıkışmadıkça kuşlarınıza ilaç vermeyin, günlük diyetler uygulayın doğal yoldan vitaminlerle takviyelerde bulunun, inanın faydasını çok göreceksiniz.

BoreaL

Yeni Üyemiz
Adı
Volkan
Soyadı
Kapar
Veteriner di, tahlil di boşver. Burada aklı salim tecrübeli iyi niyetli bir üreticiye telefon aç sor. Durumu söyle allah rızası için yardımcı olurmusunuz dersen sana durum hakkında tavsiyeleri olacaktır.

ahmeterol

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Erol
Ben da son 1 aydır yavru ölümlerinden muzdarip oldum. Yavruların karın alt kısımlarında(poponun alt kısmı) şişlik ve gittiçe siyahlaşmaya varan belirtilerle yavru ölümlerim arttı bir arkadaşın tavsiyesi üzerine(Gökhan Bedir) neo teramisin kullandım. iç parazit olabilir dedi şu an kesildi yalnız tüysüz gelişmemiş yavrular bazı çiftlerde görülmeye başlandı B12 Berovit vitamin kullanacağım arkadaşımızın tavsiyesini gördüm. Şunu anladım ki çok çiftte problemler artıyor... Ben de bayağı bunaldım eski verimim çok çok iyiyidi...

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
bu gibi etkenler yazın görülüyormu aynı bakımla biraz antreman yapın kışın hangi faktörlerle karşı karşıya kaldınız başta ısı sonra onu elde etmek için kapalı havasız ortam sonra işiklar erkendi geçti sanra dolaptan çıkarıp havuç marul vs ısınmadan kuşlara ver sonra malesef vereceğin su bile oda sıcaklığına gelecek sonra vereceksin yavruda ölür damızlıkta önce hasta et sonra iyi edecem diye-uğraş geçmiş olsun slm

hunter35_71

Yeni Üyemiz
Adı
süleyman
Soyadı
sakallı 0533 467 94 38
ARKADAŞLAR ZAHMET EDİP BANA BAZI ÖNERİLERDE BULUNDUĞUNUZ İÇİ,N HEPİNİZE TŞKR
BEN KUŞLARIN YEM VE MAMALARINI SIK SIK DEĞİŞTİRMİYORUM GEÇEN YIL BÖYLE SORUNUM YOKTU ÖLEN YAVRULARIN KURSAKLARI DOLU OLUYO YANİ ANNE BAKIYORKUŞLARIM İSHAL DE DEİL ZATEN İSHALE YAKALANANI KURTULMUYOR BEN BU DURUMLA İLGİLİ İLAÇ ÖNEREN OLURSA SEVİNİRİM ÇÜNKÜ HER YOLU DENEDİM FAYDASINI GÖREMEDİM TŞKRLR

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
Yavru ölümleri genellikle yuvadaki mikrobik durumlardan kaynaklanır sıcaklıkta ayrıca bir etkendir . Üretimi durdurup herşeyi dezanfekte etmeniz gerekmektedir kuşlara baytiril k veya (allaraunda mix artı eksi bakteri için) verebilirsiniz tabi bu ilaçları kullandıktan sonra peribiyotik ve vitamin vermeniz gerekecektir.Ayrıca  üstad yavuz ustayla irtibata geçerseniz sizi daha iyi aydınlatacaktır.

gtatas

Takipçi Üyemiz
Adı
Gürcan
Soyadı
Tataş
Arpa verme kimse vermez muhabbete.normal yem ve mama ver.

kuşcuusta07

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.kuscuusta07.tr.gg
Adı
Yavuz
Soyadı
usta
Yavru ölümleri ile ilgili her arkadaşın yeni ölen ve Hastalık bulaştığını düşündüğü yavrularının birkaç fotoğrafını burada paylaşmalarını rica ediyorum.
Saygılar.

mustafaozden2

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Özden
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Aileye HoşGeldiniz.
    Muhtemelen, Yetişkinleriniz gayet sağlıklı görünüyorlarken, yavrularınız elinize aldığınızda vücut ısıları soğuk, uzun tüylere nispeten kısa tüylerinde eksiklik, cılız, cansız "ölüme itirazı yok" bir durumdalar. Hatta yarın ölecek yavruyu bugünden tahmin edebilir durumdasınız.

Neo-Terramycin, Vitamin ve güçlü bir antibiyotik kompleksi dir. Kolayca emilerek geniş ölçekte bütün vücuda dağılır. Duyarlı bakterilerde protein sentezini engelleyerek bakteriyostatik tipten antibakteriyel etki meydana getirir. Kombinasyonda yer alan neomisin ise, aminoglikozid grubundan bir antibiyotiktir. Uzun süre aynı sistemde parçalanmadan kalabilir.

Anne-babalarına vererek, 3 günlük yavruya da bu ilacı vermiş oluyorsunuz.
  Lütfen diplomasız Veterinerlerin ilaç önerilerine ehemmiyet vermeyiniz..
  evil_idea evil_idea evil_idea evil_idea evil_idea evil_idea evil_idea evil_idea evil_idea

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
Emrah MUSAYIN' Alıntı:
Arkadaşım bunun birçok sebebi olabilir.Buna etken olabilecek bildiğim kadarıyla bazı maddeleri sıralıyayım.Tabi üstadlardan daha iyi cevaplar gelecektir.
1:Üretimhanedeki havalandıma yetersiz olabilir.
2:Havanın kalitesine bağlı kuşlarda stres olabilir.
3:Strese giren kuşlar yavruların tüylerini yolar
4:Yuvalıklardaki hava delikleri yetersiz olabilir.
5:Eğer tüm takımlarda tüysüz yavrular çıkıyorsa kuşlarında vitamin eksikliği vardır.

Bunları kontrol edersen veriminin artacağını düşünüyorum.Saygılar.

aşırı sıcak tutmayın üretimhanenizi gerekirse kuşlarınız yorgun ise 2 ay en az salmalara erkekleri bir yere dişileri bir yere ayırarak besiye çekin yağlandırmadan stresten yorgunluktan kurtulacaklardır yuvalıkların havalanması ve bunun yanı sıra bulundukları ortamın sıcak tutmak için havalandırılmaması gibi durumlar bu sorunu tetikleyecektir yuvalarda ani ve sebepsiz ölümler tüy problemleri gnelde bakteriyal ve viral enfeksiyonlar gibi durumları yoğunlaştıracağı için  yuvadaki yavrularda patlak veriyor ortamı aşırı sıcak ve havasız tutmadığınız zaman ve dezenfektasyona hijyene önem verip mineral ve vitamin takviyeleri ile sorunu kısa sürede çözebilirsiniz kemirebilecekleri mineral içerikli ürünler kullanmanızda fayda var dilerseniz aşağıdaki ilandaki ürünler içinde size yardımcı olabilirim iyi çalışmalar...

http://www.muhabbetkusuureticileri.org/tr/Forum/index.php/topic,9793.msg139335/topicseen.html#new

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
bence kış ayların da olduğmuz için oluyor gündüz hava güneşli oluyor 20 derece gece 5 dereceye iniyor ani ısı değişikliklerinden oluyor bu ara bendede olmaya başladı yazın ne güzel tek yavru fire vermiyorduk kışın soğuklardan tüylenmemiş yavrularda ölüm çok oluyor geçmiş olsun