Yavrularım ölüyor

ahmgnd

Takipçi Üyemiz
Merhaba arkadaşlar elımdekı bır çift kuşumun 2 gün ara ile yavruları öldü damızlıklardan daha once 3 kere yavru aldım hıc bır ölüm olmadı sonra dinlenmeye ayırdım  dinlenmeden soraki ilk yvrularım bunlar ama ıkı gun ara ıle ölmeye başladılar  noktalar var mı diye bktım ve yok gursaklarıda ne cok dolu ne de cok az  acaba ne gibi önlem almalıyım ? şimdiden teşekkür ederim. hatta ilk çıkan yavru sanki biraz halsiz gibi geldi bana canlılık yok gibi.

ahmgnd

Takipçi Üyemiz
oda ısısı sabıt ama 22-23 derece yaklasık hayırlısı ama bir şey daha fark ettim damızlık erkek kuştada bir problem var

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
EĞER HER ŞEY TAMAM DEYİP MESELENİN NERDEN KAYNAKLANDIĞI DÜŞÜNCESİNE SIRA GELDİĞİNDE
BENCE ÖLÜMLER EBEVEYNLERİN İLGİSİZLİĞİNDEN KAYNAKLANIYOR
İSTESELER YUVALIKLARI FIRIN GİBİ,YAVRULARIDA TOPAÇ GİBİ YAPARLAR SANKİ ŞARTLANMIŞLAR GİBİ
YUMURTAYI YAPIYOR YAVRUYU ÇIKARTIYOR BÜYÜTMEYE GELİNCE ÜŞENİYOR
BU KUŞLARI 1,5  2 SENEDEN FAZLA ÜRETİMDE TUTMAMAMIZ LAZIM
O DÖNGÜYÜ KURGULAYIP SÜREKLİ KÜMESİMİZİ YENİLEMEMİZ LAZIM

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Selahattin abinin dediği gibi ebeveynlerin ilgisizliğinden kaynaklanan ölümlerde olabildiği gibi. Üreticilerin hep aynı yuvayı kullanmalarından kaynaklı mikrobik ölümlerde gerçekleşebiliyor. Diğer arkadaşlarımzın dediği gibi kış şartlarındada değişken ısı olan ortamlarda yavru ölümleri meydana gelebilir

ozeldemirler

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİR
ŞAHİN GÜNGÖR' Alıntı:
Selahattin abinin dediği gibi ebeveynlerin ilgisizliğinden kaynaklanan ölümlerde olabildiği gibi. Üreticilerin hep aynı yuvayı kullanmalarından kaynaklı mikrobik ölümlerde gerçekleşebiliyor. Diğer arkadaşlarımzın dediği gibi kış şartlarındada değişken ısı olan ortamlarda yavru ölümleri meydana gelebilir
Şahin Bey;
Yuvayı  kaç yavrudan sonra değiştirmeli veya dezenfekte işlemi her yavru yeme düştükten sonra yapılmalımı. (Anne tekrar yumurtluyor. yuva değişince sorun çıkmazmı)

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Mehmet DEMİR' Alıntı:
Şahin Bey;
Yuvayı  kaç yavrudan sonra değiştirmeli veya dezenfekte işlemi her yavru yeme düştükten sonra yapılmalımı. (Anne tekrar yumurtluyor. yuva değişince sorun çıkmazmı)
Mehmet Bey, Şahin Beye sormuşsunuz ama ben de cevap vereyim. Umarım hoş görürsünüz.

Biliyorsunuz ben salmada üretim yapıyorum. Yuvalar önden açıldığı için arasına pislikleri girmiş bende biraz sert ittirince kapak çatladı, gel zaman git zaman iyice ön kapak duramaz oldu, içinde yavru vardı, Neyse yavrular çıkıncaya kadar sabrettim. Yavrular çıktıktan sonra bir baktım, içinde yumurta var. Yapacak bir şey yok, olduğu gibi aldım. Yuvayı değiştirdim. Tabanı değiştirdim. Talaş+opigal5 serptim, yumurtaları yuvalığa koyup, yuvayı aldığım yere aynen koydum. Hiç yadırgamadan yumurtalara oturdu. Yani uzun lafın kısası, yer değişikliği olmayınca problem olmuyor. Hatta sonra Bağka yuvalardaki yavrulukları alıyorum, değiştiriyorum. İçinde yavru varken bile yadırgamıyorlar.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
ahmgnd' Alıntı:
hatta ilk çıkan yavru sanki biraz halsiz gibi geldi bana canlılık yok gibi.
  Sevgili Ahmet kardeşim, Yavruları eline aldığında soğuk, Hareketleri cansız sanki ölmeyi ister gibi (Oysa 8-10 günlük yavrular bile kıpır kıpır dır), Sırt ve göğüs tüylerinde gelişiminden dolayı eksiklikler var mıdır ?

Mehmet DEMİR' Alıntı:
Şahin Bey;
  Mehmet bey, kullandığınız Yuvalıklar aynı modelse ebeveynler yuvalık değiştirmenizi yadırgamayacaklardır. Yavru sayısına göre bazen haftada bir defa yuvalık değiştirdiğim oluyor. Kullanımdaki indirip temizini koyuyorum, yavruları temizin içerisine koyuyorum. 8.......10 saniye de işlem tamam..

Münah Öoğlu

Uzman Üyemiz
Adı
Münah
Soyadı
Özoğlu
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
EĞER HER ŞEY TAMAM DEYİP MESELENİN NERDEN KAYNAKLANDIĞI DÜŞÜNCESİNE SIRA GELDİĞİNDE
BENCE ÖLÜMLER EBEVEYNLERİN İLGİSİZLİĞİNDEN KAYNAKLANIYOR
İSTESELER YUVALIKLARI FIRIN GİBİ,YAVRULARIDA TOPAÇ GİBİ YAPARLAR SANKİ ŞARTLANMIŞLAR GİBİ
YUMURTAYI YAPIYOR YAVRUYU ÇIKARTIYOR BÜYÜTMEYE GELİNCE ÜŞENİYOR
BU KUŞLARI 1,5  2 SENEDEN FAZLA ÜRETİMDE TUTMAMAMIZ LAZIM
O DÖNGÜYÜ KURGULAYIP SÜREKLİ KÜMESİMİZİ YENİLEMEMİZ LAZIM
Selahattin beye aynen katılıyorum.

gökay tatar

Uzman Üyemiz
Adı
gökay
Soyadı
TATAR
benim  yavrulara bakıyorum öldükten sonra ilgisiz mi kalmışlar nedendir diye gursak da yem var ama ölümü neden bilemiyorum1 haftalık 3 gülük 2 günlük birde yavrular diğerlerine göre iyi beslenmiyor yuvadaki diğer yavrulara göre o cılız kalan  yavrular doğru dürüst tüyünü çıkartamıyor küçük kalıyor ve rengi mor oluyor ilaç tedavisi uyguluyorum ama ölüyorlar  bir eksiklik var bulamıyorum tek bunu çözemedim sebebi nedir acaba her gün mama veriyorum yeşillik veriyorum haftada bir vitamin 2 günde bir çözemiyorum hata nerede diye yardım ederseniz sevinirim. :)

ahmgnd

Takipçi Üyemiz
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  Sevgili Ahmet kardeşim, Yavruları eline aldığında soğuk, Hareketleri cansız sanki ölmeyi ister gibi (Oysa 8-10 günlük yavrular bile kıpır kıpır dır), Sırt ve göğüs tüylerinde gelişiminden dolayı eksiklikler var mıdır ?

Mehmet bey, kullandığınız Yuvalıklar aynı modelse ebeveynler yuvalık değiştirmenizi yadırgamayacaklardır. Yavru sayısına göre bazen haftada bir defa yuvalık değiştirdiğim oluyor. Kullanımdaki indirip temizini koyuyorum, yavruları temizin içerisine koyuyorum. 8.......10 saniye de işlem tamam..

EVET HALSİZ VE TÜYLERDE ÇOK BELIRIGIN DEGIL AMA  DEDİĞİNİZ GİBİ

BISMARCK

Uzman Üyemiz
Adı
EKREM AYKUT
Soyadı
BAL
gökay tatar' Alıntı:
benim  yavrulara bakıyorum öldükten sonra ilgisiz mi kalmışlar nedendir diye gursak da yem var ama ölümü neden bilemiyorum1 haftalık 3 gülük 2 günlük birde yavrular diğerlerine göre iyi beslenmiyor yuvadaki diğer yavrulara göre o cılız kalan  yavrular doğru dürüst tüyünü çıkartamıyor küçük kalıyor ve rengi mor oluyor ilaç tedavisi uyguluyorum ama ölüyorlar  bir eksiklik var bulamıyorum tek bunu çözemedim sebebi nedir acaba her gün mama veriyorum yeşillik veriyorum haftada bir vitamin 2 günde bir çözemiyorum hata nerede diye yardım ederseniz sevinirim. :)
Yavrular arasında boylama yapmak da bir çözüm olabilir.Aynı ebatlardaki yavruları bir yuvaya ve kalan küçük yavruları diğer yuvadaki küçük yavrular ile bir yuvaya koymak da bir çözüm olur belki.

yalvaclı

Uzman Üyemiz
Adı
AZİZ
Soyadı
TÜRKER
Mehmet Kıdır' Alıntı:
Mehmet Bey, Şahin Beye sormuşsunuz ama ben de cevap vereyim. Umarım hoş görürsünüz.

Biliyorsunuz ben salmada üretim yapıyorum. Yuvalar önden açıldığı için arasına pislikleri girmiş bende biraz sert ittirince kapak çatladı, gel zaman git zaman iyice ön kapak duramaz oldu, içinde yavru vardı, Neyse yavrular çıkıncaya kadar sabrettim. Yavrular çıktıktan sonra bir baktım, içinde yumurta var. Yapacak bir şey yok, olduğu gibi aldım. Yuvayı değiştirdim. Tabanı değiştirdim. Talaş+opigal5 serptim, yumurtaları yuvalığa koyup, yuvayı aldığım yere aynen koydum. Hiç yadırgamadan yumurtalara oturdu. Yani uzun lafın kısası, yer değişikliği olmayınca problem olmuyor. Hatta sonra Bağka yuvalardaki yavrulukları alıyorum, değiştiriyorum. İçinde yavru varken bile yadırgamıyorlar.
  abi bu senin söyledigin kuşların sana iyice alıştıgını senin ister yumurtalara ister yavrulara dokunsan bile senden zarar gelmeyecegini düşündükleri için olabilirmi

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Kuşlar evcil değilki. Her girdiğimde bir tarafa uçuyorlar.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
ahmgnd' Alıntı:
EVET HALSİZ VE TÜYLERDE ÇOK BELIRIGIN DEGIL AMA  DEDİĞİNİZ GİBİ
  İnşAllah kuşlarınızdaki hastalık bu değildir.
  Belirtileri:  Yavrular 0..........35 gün içerisinde ölebiliyor. Kursaklar dolu; Elinize aldığınızda soğuk; Kısa tüylerde eksiklikler var; Yavrular halsiz/cansız. Bir kuluçkadan ya bir yavru alabiliyorsunuz yada hiç.
  Bu hastalığı bir çok üretimhane de gördüm. Karşılaştırmalar yaptık; Nedeni Isı değil. Kullanılan yem değil. Sulardan şüphelendik sonra; fakat O da değil..
  Yem-Mama değil fakat sindirim sistemini bağlayan bu hastalık yetişkinlerde sorun olmuyorken yavruları öldürebiliyor.
  Görüşüm: Yanlış ilaç/dozaj kullanımı yahut şüphelenmediğiniz bir ilacın bir besinle reaksiyona girip yavru sindirim sistemini durdurması.
  Sadece son ayı değil, son 6 ayı irdelemenizi öneririm.. 
  Hastalık bu ise ve çözümünü bulabilirseniz; ilk bulan siz olacaksınız. Geçmiş olsun diliyorum..

ahmgnd

Takipçi Üyemiz
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  İnşAllah kuşlarınızdaki hastalık bu değildir.
  Belirtileri:  Yavrular 0..........35 gün içerisinde ölebiliyor. Kursaklar dolu; Elinize aldığınızda soğuk; Kısa tüylerde eksiklikler var; Yavrular halsiz/cansız. Bir kuluçkadan ya bir yavru alabiliyorsunuz yada hiç.
  Bu hastalığı bir çok üretimhane de gördüm. Karşılaştırmalar yaptık; Nedeni Isı değil. Kullanılan yem değil. Sulardan şüphelendik sonra; fakat O da değil..
  Yem-Mama değil fakat sindirim sistemini bağlayan bu hastalık yetişkinlerde sorun olmuyorken yavruları öldürebiliyor.
  Görüşüm: Yanlış ilaç/dozaj kullanımı yahut şüphelenmediğiniz bir ilacın bir besinle reaksiyona girip yavru sindirim sistemini durdurması.
  Sadece son ayı değil, son 6 ayı irdelemenizi öneririm.. 
  Hastalık bu ise ve çözümünü bulabilirseniz; ilk bulan siz olacaksınız. Geçmiş olsun diliyorum..
sadece kuşlara vitamin veriyorum ve kendi yaptığım mamayı veriyorum  acaba bunlardan kaynaklanan bir sorunmu var diyorsunuz yaptıgım yemde  bebe bıskuvısı havuc elmadır. bunları yazarken dusundum ve hatanın benden kaynaklandıgını fark ettim  onuda söylüyorum mamamnın ıcıne bıldıgımız  bebeklerın kullandıgı mama da eklemıstım az bır sey  buyuk bır  ıhtımal bundan kaynaklandı çok teşekkür ederim.