Yavrularımın ikisi öldü

Veli IRMAK

Üyemiz
Adı
Veli
Soyadı
IRMAK
Arkadaşlar dün yuvalıklarımı temizlemiştim.Çok pisti içleri.Bu sabah iki yuvadan birer yavrumu ölü şekilde buldum :( ( yavrular çok küçüktü,daha 2-3 günlük felan ) ezilerek öldüklerini sanıyorum.Çünkü diğer kardeşleri onlardan çok daha büyüktü.Bunlar onların altlarına girmeye çalışıyordu ısınmak için.Ezilmiş olabilirlermi,benim yüzümdenmi öldüler :(
Keşke hiç ellemeseydim :(

asel09

Takipçi Üyemiz
Adı
Asel
Soyadı
Öztekin
Kendini suçlama, yuvalıkların pis ise tabiki temizlemek durumundasın, hayvancılıkla uğraşıyoruz özellikle kanatlı hayvanlar içlerinde en hassas olanları bu tarz kayıplar olması elbette en titiz çalışan üretici için bile mümkün. Ezilerek ölmüş olabilirler birçok sebebi olabilir başın sağolsun...

ahmetondul

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
öndül
Geçmiş olsun.Acaba kuşlarının ilk yavrularımıydı tecrübesizliklerinden ölmüş olabilirlermi.

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
öncelikle geçmiş olsun yuvada yavru varken temizlemek biraz tehlikeli olabilir. çünkü yavrular o dışkılara ayaklarıyla tutunuyolar bunları alınca zemin düzleşiyo çatı ayrılması veya ezilme dediğimiz bu durumlar olabiliyor tekrar geçmiş olsun

Veli IRMAK

Üyemiz
Adı
Veli
Soyadı
IRMAK
:( Tamamen benim tecrübesizlimden oldu
Yavruları çıkartıp talaş dolu bir kaba koydum,sonra yuvaları çıkartıp spatulayla dibini dışkılardan kazıdım,fırçaladım,yeni talaş koydum,yavruları da tekrar yuvaya yerleştirdim.Bunları yaparken anne baba görmediler.Onlar sehbanın üzerindeydi, ben aşağdan hallettim işi. Ama çok ürktü yavrular.Bana ders oldu bu.Bir daha çok küçük yavru olan yuvalıkları temizlemicem.:(

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
kardeş geçmiş olsun yavrular ayaklanmadan yuvalık temizleme yavrular çok küçük olunca yavruya bak mamazlık yapa biliyorlar

istanbullu_35

Takipçi Üyemiz
Adı
Hiranur
Geçmiş olsun ALlah bir daha göstermesin inşallah.Benimde önümüzdeki hafta nasip olursa çıkmaya başlayacak yavrular.Bakalım ben ne yapıcam.Kuşlarımın ilk kuluçkası benim ilk yavru alma deneyimim yani onlar acemi ben acemi bilmem ne olucak.Allah herkesin yardımcısı olsun.

mustafa karaeli

Uzman Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
KARAELİ
Veli öncelikle yavruların ölümüne çok üzüldüm.Ama bunlara alışman lazım.Çünkü canlının olduğu yerde ölümde vardır.Malesef yuvalarda en küçük yavruların ezilerek ölümü kaçınılmaz oluyor.Yuva temizliği konusunda benim yaptığım gibi yapabilirsin.Yuvaya talaşı bol bol koy.Belli aralıklarla kuşların kuruyan dışkılarını elinle al yavrular yuvadan atlayınca spatula ile talaşın tamamını temizle.Eğer yedek yuvan varsa eskisini dezen ile dezenfekte et ve daha önceden dezenfekte edilmiş yeni yuvayı kullan.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Veli kardeşim, sen hatanı biliyorsun. Daha 1 hafta olmadan eve getirdiğin yavrulu çiftlerin yuvalıklarına müdahale ettin. Eminim ki bundan sonra böyle şeyler yapmazsın. Ben kendi üretimhanemde ilk yavrulara bakmaya bile cesaret edememiştim. Olan olmuş artık önümüze bakacağız. Burada ne kadar çok konu okursan o kadar bilgilenirsin. Zamanında bende çok hatalar yaptım. Hatta büyük anaçları bile hatayla öldürdüğüm oldu. Tabi bilgisizlikti. Ama sizler şanslısınız. Selahattin abimiz böyle güzel bir site hazırlamış. Valla kıymetini bilin derim başka bir şey demem.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Veli bey, Öncelikle Başımız sağ olsun diyorum. Zaman içerisinde hepimizin hataları olmuştur.
    Yuvalığın kafesten uzak kalma süresi gibi Yuvalık temizliği ve yuvalık zeminin şeklini belirleyecek olan talaş miktarı yavruların sağlığı için önemlidir.

Yumurta döneminde yuvalık zemini Concave (iç bükey) çukurlu olmalı, talaş miktarı az olmalı ki; anne kuş kolaylıkla yumurtaları çevirebilsin (döndürebilsin) bunu yapamazsa ısınında etkisiyle embriyo zar ve kabuğa yapışır; sonuç embriyo için ölüm olabilir.
    İlk yavrular çıkmaya başladığında 2 günde bir azar azar ince talaş ekleyebilirsiniz.
    Yavru boylama yapabiliyorsanız aynı boydaki yavruları aynı kuluçkada toplayabilirsiniz.
    Yavrular büyüdükçe eklediğiniz talaşla yuvalık ortasındaki concave çukuru doldurup zemini düzleyebilirsiniz; eğer zemin düzlenmemişse concave çukur, son yumurta yahut küçük yavrular için "ölüm çukuru" olabiliyor.

Her kuluçka için yuvalıktaki yavru sayısına göre 1 yahut 2 kez yuva temizliği yapıyorum; Prensip olarak, en küçük yavrunun 5. gününü tamamlamasını bekliyorum.

Aşağıdaki link, işinize yarayabilir:
  Dokuzuzlar.. ( Yumurta, yavru boylaması yapılmamış hilesiz bir kuluçka dır.)
http://www.muhabbetkusuureticileri.org/tr/Forum/index.php/topic,970.0.html

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Veli bey, Öncelikle Başımız sağ olsun diyorum. Zaman içerisinde hepimizin hataları olmuştur.
    Yuvalığın kafesten uzak kalma süresi gibi Yuvalık temizliği ve yuvalık zeminin şeklini belirleyecek olan talaş miktarı yavruların sağlığı için önemlidir.

Yumurta döneminde yuvalık zemini Concave (iç bükey) çukurlu olmalı, talaş miktarı az olmalı ki; anne kuş kolaylıkla yumurtaları çevirebilsin (döndürebilsin) bunu yapamazsa ısınında etkisiyle embriyo zar ve kabuğa yapışır; sonuç embriyo için ölüm olabilir.
    İlk yavrular çıkmaya başladığında 2 günde bir azar azar ince talaş ekleyebilirsiniz.
    Yavru boylama yapabiliyorsanız aynı boydaki yavruları aynı kuluçkada toplayabilirsiniz.
    Yavrular büyüdükçe eklediğiniz talaşla yuvalık ortasındaki concave çukuru doldurup zemini düzleyebilirsiniz; eğer zemin düzlenmemişse concave çukur, son yumurta yahut küçük yavrular için "ölüm çukuru" olabiliyor.

Her kuluçka için yuvalıktaki yavru sayısına göre 1 yahut 2 kez yuva temizliği yapıyorum; Prensip olarak, en küçük yavrunun 5. gününü tamamlamasını bekliyorum.

mango

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
TUNA
Geçmiş olsun kardeşim...
Yaşam en büyük tecrübe insanoğlu için.Ama bazı tecrübeler ise acılarla dolu.Dünyanın kanunu bu malesef ama azmin kırılmasın.Bol üretimler...

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:

Veli IRMAK

Üyemiz
Adı
Veli
Soyadı
IRMAK
Değerleri açıklamalarınız için hepinize çok teşekkür ederim sayın abilerim.

E

elaziz2316

Guest
    Geçmiş olsun. İnşallah bir daha bu tür kayıplarınız olmaz.