Veli bey, Öncelikle Başımız sağ olsun diyorum. Zaman içerisinde hepimizin hataları olmuştur.
Yuvalığın kafesten uzak kalma süresi gibi Yuvalık temizliği ve yuvalık zeminin şeklini belirleyecek olan talaş miktarı yavruların sağlığı için önemlidir.
Yumurta döneminde yuvalık zemini Concave (iç bükey) çukurlu olmalı, talaş miktarı az olmalı ki; anne kuş kolaylıkla yumurtaları çevirebilsin (döndürebilsin) bunu yapamazsa ısınında etkisiyle embriyo zar ve kabuğa yapışır; sonuç embriyo için ölüm olabilir.
İlk yavrular çıkmaya başladığında 2 günde bir azar azar ince talaş ekleyebilirsiniz.
Yavru boylama yapabiliyorsanız aynı boydaki yavruları aynı kuluçkada toplayabilirsiniz.
Yavrular büyüdükçe eklediğiniz talaşla yuvalık ortasındaki concave çukuru doldurup zemini düzleyebilirsiniz; eğer zemin düzlenmemişse concave çukur, son yumurta yahut küçük yavrular için "ölüm çukuru" olabiliyor.
Her kuluçka için yuvalıktaki yavru sayısına göre 1 yahut 2 kez yuva temizliği yapıyorum; Prensip olarak, en küçük yavrunun 5. gününü tamamlamasını bekliyorum.
Aşağıdaki link, işinize yarayabilir:
Dokuzuzlar.. ( Yumurta, yavru boylaması yapılmamış hilesiz bir kuluçka dır.)
http://www.muhabbetkusuureticileri.org/tr/Forum/index.php/topic,970.0.html