YAVRULARIN İLAÇLANMASI NASIL YAPILMALI ?

Veli IRMAK

Üyemiz
Adı
Veli
Soyadı
IRMAK
Gününüz hayırlı olsun öncelikle abilerim kardeşlerim.
Dün akşam kuşlarımın bulunduğu yere girip mecbur kalıp ışığı açmam gerekti.Bir de ne görim.Yavrulu kuşlarımdan birinin kafesinin ve yuvalığının üzeri bit kaynıyor.Resmen kaynıyor,abartmıyorum.
Forumları inceledim fakat siz sayın abilerime de danışmak istedim.Çünkü forumlarda yavruların nası ilaçlanması gerektiğini bulamadım.
:(
Yuvalıkta yavrular da var.Yetişkinleri ilaçlarım da yavruları nasıl yapacam.
Yardımınızı bekliyorum.
Allah razı olsun hepinizden...........

E

elaziz2316

Guest
    Geçmiş olsun. Ustalarımız yardımcı olacaktır.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Önce aynı tip yuvalıklarında yuvalar edinmelisin. Yuvaları yuvayı çamaşır suyu + deterjan + biolitic ile iyice yıkayıp kurulaman lazım. Kuruduktan sonra yeni yuvalarla beraber yavru ve anaçları da opigal 5 ile koltuk altlarına toz şeklinde atmalısın veya vilmectin ile enselerine 1 damla damlatmalısın. Yeni yuvalarıda biraz talaşla opigal5 serpip yuvalığa koymalısın. Eski yuvayı çamaşır suyu + deterjan + biolitic ile iyice yıkayıp kurulaman lazım. Bütün yuvaları değiştirmen lazım. Sonra her 20 günde bir ardap veya avisprey ile kuşlara, kafeslere ve yuvalara sıkarsan bu sorunu yaşamazsın.

Veli IRMAK

Üyemiz
Adı
Veli
Soyadı
IRMAK
Mehmet Abi,hızır gibi yetiştin abi.
Allah razı olsun.
Yavrulara Vilmectin damlatmak zarar vermesin, daha çok küçükler.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Vilmectinde opigal5 te yakar yavruları, bir kaç gün kendilerine gelemezler. istersen onları avi sprey ile başlarına gelmeyecek şekilde vucutlarına sık, bu en az tahribatı verir.

Veli IRMAK

Üyemiz
Adı
Veli
Soyadı
IRMAK
Abi bu konuyla ilgili son bir sorum var
Bu bitler odaya yayılıp bizlere de geçebilir mi?

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Bu iş için kullanacağın en etkili ilaç Quiko Ardap Parfüm gibi odanın içine sıkıp keyfine bakacaksın. Başka türlü evinede yayılmasını engellemen çok zor. Diğer yöntemlerle çok uzun süre mücadele etmen gerekebilir.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
İsmail ODLUYURT' Alıntı:
    Ben kuş biti insana geçmez diye biliyordum. Demek ki yanlış biliyormuşum.  :-[

Kuş biti evimi sardı yardım lütfen   
    kızlar  cok kötüyüm 5 aydan beri balkonumda yuva var biri kalkmadan biri kurka  yattı yuva bozmakta cok kötü oldugu için bozmadım neyse enson kurka  yatan kus cocukları bazcık büyüdü  ve balkonuma cıkamaz hale geldim  heryeri bok götdü 2 gün içerisinde ve balkona cıkamıyoduk eşimle kuslar  hertarafta geziyordu kapıyı bile acmıyodum neyse bi sabak kalktım kuslar  yok kuslar yokken balkona cıktım elime eldiven gecirdim teli süpürgeyi  hipoyu detarjanı aldım bi güzel bokları cıkardım bi güzel yerterini  hipoyla kazıdım detarjanlar velen ama yuvayı bozmadım bakkonun tavanına  kadar hipoladım mis gibi oldu tam paspasladım suyunu cektim acıl  annemden telefon geldi şeker hastası annem hep ben ilgilenirim neyse o  heycanla yatak odasına gitmişim elbiselerimi değiştirip cıkardıgım  elbiseleride kardolaba komusum annemlere gittim baktım kasınıyorum  annemde kasınıyo anne  balkonu temizledim felan dedim iyi etmissin dedi aklımıza gelmedi bişey  neyse o gün öyle gecti eve geldim banyoyo girim dedim artık nihayetinde  sonra aktımki heryeri böcek ısırıgı gibi ama farklı böyle koyu renkte  etbeni gibi allah korzun birsürü noktacık halla halla deyip endiselendim  bende cok bakarım cildime artık aglıyorum bu ne diye güzelce bi banyo  yaptım piling yaptım cıktım kremlendim sonra tekrar annemlere gittim  kardolapdaki balkonu yıkadıgım elbiseden haberim yok arkadaslar nerye  tekrar sabahına annemlere gittim ablamlarda gelmişti gösterdim annemin  aklına kus biti geldi bende kasınmıstım dedi kus bitidir bu kesin dedi  hemen aklıma cıkardıgım elbiseler geldi eve geldim ki evet kardolapta  elbiseler şimdi tek benim bölümü cıkardım yıkanıyo yavas yavas ama  hertarafa yayılmıstır gibi hissediyorum cok huzursuzum biraz önce  oturuken bişey yürüyodu sanki üstümde iyice baktım minicik bişey  geziniyo hemen öldürdüm ama bu evimi sardı bitler napıcam nolur yardım  evi nasıl cıkara bilirim nasıl temizlerim allahım ya bildiğiniz bişey  varsa bana deyin kızlar mafoldumben

http://www.kadinlarkulubu.com/hicbir-basliga-uymayan-yazilar/309389-ku351-biti-evimi-sard305-yard305m-l252tfen.html

E

elaziz2316

Guest
    Kuş sevgisinin (yuva bozamamanın) bu tür kötü sonuçlar doğurmasına üzüldüm. İnşallah bu tür olaylar kimsenin başına gelmez.

Sinek küçüktür, mide bulandırır. Bit insana kafayı yedirir herhalde.

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
MEHMET KIDIR' Alıntı:
Önce aynı tip yuvalıklarında yuvalar edinmelisin. Yuvaları yuvayı çamaşır suyu + deterjan + biolitic ile iyice yıkayıp kurulaman lazım. Kuruduktan sonra yeni yuvalarla beraber yavru ve anaçları da opigal 5 ile koltuk altlarına toz şeklinde atmalısın veya vilmectin ile enselerine 1 damla damlatmalısın. Yeni yuvalarıda biraz talaşla opigal5 serpip yuvalığa koymalısın. Eski yuvayı çamaşır suyu + deterjan + biolitic ile iyice yıkayıp kurulaman lazım. Bütün yuvaları değiştirmen lazım. Sonra her 20 günde bir ardap veya avisprey ile kuşlara, kafeslere ve yuvalara sıkarsan bu sorunu yaşamazsın.
  işte reçete