YAVRULARIN ÖLÜM SEBEPLERİ (ACİİİL)?

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Öncelikle herkese saygılarımız sunuyorum...
bir sorun yaşıyorum :( ve yardımlarınızı fikirlerinizi bekliyorum.

Yaklaşık 10 ay önce kurduğum 250 çift muhabbet üretimhanemde yavru ölümleri boy gösteriyor. ortam sıcaklığı 18-20 derece . ölen yavrular 10-15 . gün yarı tüylenmiş durumdayken ölüm oluyor. kursakları dolu . parçalanma yok. bazen yuvada 5 yavru varsa 2 si büyüğor üçü ölüyor. sıkıntının sebebeini anlayamadım. yem olarak beyz darı kullanıyorum. 2-3 gün aralıklarala mamalarını aksatmıyorum. herhangi bir bakteriyel hastalık veya virüs olabilir endişesini taşıyorum. ilaç nokatasında da ne türler kullanılabilir yardımcı olursanız çok makbule gecer.  bu noktada ne yapabilirm yardımcı olabilirseniz sevinirim...

Şimdiden herekese teşekkürlerimi sunuyorum. icon_pray

ahmeterol

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Erol
Arkadaşım geçmiş olun toplu ölümler varsa yavrular gelişmiyorsa büyük ihtimal bakteriyeldir. Kendi başıa geldi 100 üzernde kaybım oldu arkadaşlar size önce problemi tesbit amacıyla veteriner teşhisi ve bir labarotuvar önereceklerdir o zaman zarfında kayıp artacatır size tavsiyem teşhisi tespit edene kadar neoteramisin kullanın hem vitamin takviyesi hem antibiyotik ve en önemlisi yavrulara en etken geçiş özelliği olması ben kullandım kesildi zararı yok 5lt suya 1 şeker kaşığı koyun 5 gün devam edin... üretimi durdurun ayrıntılı dezenfekte yapın A dan Z ye eşleri dinlendirip tekrar devam edin ölen yavruların fotosunu yayınlarsanız daha iyi öneri alırınız karın kısmında şişkinlik ve siyahlaşma varmı bi bakın... tekrar geçmiş olsun...

seom

Uzman Üyemiz
Adı
Adil & Semih
Soyadı
SABANCI
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
bu illet daha oncede dedigim gibi mega bakteri.. bende ölümler durmus durumda ama biraz daha zaman sonra tam netice alınca yavuz usta abimle beraber paylaşacagız..
Tedaviyi bekliyeceğiz.

tankuuu

Takipçi Üyemiz
Adı
ERHAN
Soyadı
ÖZGÜR
geçmiş olsun arkadaşım bendede aynı problem var, net bi tedavi yöntemi bulamadım.ben bu olayın üretimhanedeki pis hava ve rutubetten kaynaklandığını düşünüyorum.

sadık 33

Üyemiz
Adı
SADIK
Soyadı
DİLSİZ
Üretim yaptığın kümesiniz 250 çift kuş kapestesindemi , aynı durum bendede oldu baş edemedim tüm kümesi dip kapı sattım yeniden başladım eskisinden büyük kafesler aldım.çok kuş çok üretim değildir. Ğeçmiş olsun.

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
benimde  başıma gelmisti.Kullandığım ilaçları paylaştım Behsat Tiğizde bu sorunla mücadele ediyor onunla irtibata geçebilirsiniz.

E

elaziz2316

Guest
    Habil bey, yem olarak beyaz darı kullanıyorum demişsiniz. Bence bu uygun değil. Darı çeşitlerinin hemen hemen hepsinden ve de aspur'dan oluşan karışım vermeniz daha faydalı olavaktır. Beyaz darıyı sade olarak verecekseniz eğer; yeme yeni düşen yavrulara verebilirsiniz. Malumunuz vardır ki, beyaz darının kabukları incedir, kolay kırılır. Ama besin değeri en düşün olan darı cinsidir. Mamalarına ve sularına vitamin takviyesi yapabilirsiniz. İmkanınız var ise tüm kafesleri-malzemeleri ile birlikte iyice bir dezenfekte etmeniz faydalı olacaktır. İnşallah tez zamanda ölümler durur.

Hayırlı üretimler olsun.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Çifleriniz yorgun olmasın buna dikkat edin benim şahsi düşüncem  daha önce bu tür sorunla sizinki kadar olmadı ama ölümler oluyordu  20*30 fire veriyordum yuvalık ölümleri her partide  yuvalıkları büyük  yaptım  şimdi  ölümler 3 e 5 kadar düştü  bakteriyel gibi gelmiyor. inşaAllah biran  bu sorun ortadan kalkar...

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
çiftlerim daha 2. veya 3. partiye yeni başlayanlar var yavrudan kendim büyüttüm damızlık almadım hiçç. daha yorgun değillerdir sanırım. yanlız canım sıkılıyor inşallah bir şekilde hallederim.