YAVRULARIN ÖLÜM SEBEPLERİ (ACİİİL)?

ozeldemirler

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİR
Habil bey öncelikle geçmiş olsun. İnşallah en kısa sürede ölümleriniz durur. Mamayı 2-3 günde bir verdiğinizi yazmışsınız. Bence hergün mutlaka yavrulu çiftlere sabah vermeniz lazım.

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
aynı şekilde benim yavrularımda öldü bu ay mamayı 2 öğün veriyordum şimdi 1 öğüne düşürücem işallah faydası olur geçmiş olsun

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
habil kardes megabakteri bu( Mantar = kuruma hastalığı )  Yavuz usta abimle beraber bu hastalık üzerinde yogun bir calisma icersindeyiz.. hastalık cesitli ilaclarla durur. ama tekrar hortlar.. kullandıgınız vitaminleri yazarmısınız... şu ana kadar aldıgımız karar.. bu hastalıgın yemden bulastigidir.. yeminizi bi kontrol edin.. gerekirse hemen değiştirin.. kümeste kullandıgınız ilaclar vitaminler dezenfektanlar.. kullandınız mama vs yazarsanız elimizden geldiginde yardımcı oluruz.. saygılar

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
BEN DAHA ÖNCEDE ÖZELDEN YAZMIŞTI SÖYLEMİŞTİM ARKADAŞIN KUŞLARI TÜYDE BİRDE BURDA ŞİMDİ GÖRDÜM SADECE BEYAZ DARI VERİYORMUŞ MAMA 2-3 GÜNDE BİR BENCE KUŞLAR TÜYDEN ÇIKANA KADAR MART AYINDA ÇIKAN YAVRULARA KADAR BEKLE YEMİNİ MAMANI ZENGİNLEŞTİR KUŞLARIN KUMLARINI DOLU TUT MARTTAN SONRA DEVAM EDERSE ÖLEN YAVRULARA TEST YAPTIRIN KOLAY GELSİN

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
ilaç çok sık kullanmam gerekmedikçe vitamin olarak vitaform veriyorum ara sıra . ayda bir neoprinfort ve vilmektin kullanıyorum. bunlarda çok sık olmamak kaydıyla.
birde bu kuruma hastalığı nedenini daha önced araştırmıştım sularına haftabir elma sirkesi koyuyorum bir gün durmak şartıyla.
mamayı her gün vermemde bir sıkıtı olurmu.

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
15 gündür en ince ayrıntısına kadar temizlik ve dezenfektan olayına dikkat ediyorum bakalım sonuç ne olacak. çok can sıkıcı bir olay.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Habil TANTA' Alıntı:
ilaç çok sık kullanmam gerekmedikçe vitamin olarak vitaform veriyorum ara sıra . ayda bir neoprinfort ve vilmektin kullanıyorum. bunlarda çok sık olmamak kaydıyla.
birde bu kuruma hastalığı nedenini daha önced araştırmıştım sularına haftabir elma sirkesi koyuyorum bir gün durmak şartıyla.
mamayı her gün vermemde bir sıkıtı olurmu.
Yavrululara her gun.. yumurtasızlara haftada 3 defa en fazla yumurtalılarada vermemelisiniz.. yumurtalıya verdiginiz zaman erkek kızıp dişiyi rahatsız edebilir buda kavgalara ve yumurtalarıın bozulmasına neden olur.. vitaformu önermiyorum.. icinde antibiyotik var ve vitamin degerleri yüksek deil.. size önerecegim vitaminler amino asit degerleri yuksek vitaminler olmalı.. bu aradada üretimhanenizde havalandırmanız varmı? ısı ışık nem degerleriniz ne durumda

amazonia

Uzman Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
Kuşlarınızda sindirim sistemli sıkıntılarınız var.
Verdiğiniz yemlere v.b. dikkat ediniz.
Havalandırmanızı ve dezanfeksiyonunuzu çok iyi sağlayınız.

BORABAY

Uzman Üyemiz
Adı
BORA
Soyadı
DERİCİ
Habil bey Siz yanlışı en başından beri yapmaktasınız VİTAFORM KULLANMAKLA,neden dersen ilacın prekpestüsünü hiç okudunmu derim.Şöyle yazar istenmeyen etkiler bölümünde SİNDİRİM KANALINDAKİ  MİKROBİYEL FLORAYI BOZABİLİR.....(hayvanın yedigi yemi sindirmesi için gerekli mikrobiyel canlıları öldürür..).VİTAFORM Antibiyotiktir saglıklı hayvanlara vermeyiniz...Bu tür hataların sonuçları uzun zamanda etkisini gösterir ve sonucuda hiç iyi olmaz.Vilmectini nasıl veriyorsun kuşlarına (vilmectin 4 ayda bir uygulanır)?

amazonia

Uzman Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
Bora DERİCİ' Alıntı:
Habil bey Siz yanlışı en başından beri yapmaktasınız VİTAFORM KULLANMAKLA,neden dersen ilacın prekpestüsünü hiç okudunmu derim.Şöyle yazar istenmeyen etkiler bölümünde SİNDİRİM KANALINDAKİ  MİKROBİYEL FLORAYI BOZABİLİR.....(hayvanın yedigi yemi sindirmesi için gerekli mikrobiyel canlıları öldürür..).VİTAFORM Antibiyotiktir saglıklı hayvanlara vermeyiniz...Bu tür hataların sonuçları uzun zamanda etkisini gösterir ve sonucuda hiç iyi olmaz.Vilmectini nasıl veriyorsun kuşlarına (vilmectin 4 ayda bir uygulanır)?
VİTAFORM İÇERİĞİNDE BULUNAN , Oksitetrasiklin, Streptomyces rimosus tarafından üretilen Oksitetrasiklin bulunan ikinci tür tetrasiklin sınıfı antibiyotiğidir. Geniş spektrumlu olduğu için birçok farklı enfeksiyonun tedavisinde kullanılır. Formülü 1953 yılında Robert Woodward tarafından keşfedildi. Woodward'ın bu keşfi daha sonraları Oksitetrasiklin'in bir türevi olan ve bugün belki de en yaygın kullanılan tetrasiklin antibiyotiği olan Doksisiklin'in sentezi için çok önemli bir adımdır.
Solunum yolu, sinüs, orta kulak, deri, idrar yolları iltihaplarından belsoğukluğuna kadar birçok enfeksiyonun tedavisinde Oksitetrasiklin kullanılabilir. Ayrıca Şarbon, Bruselloz, Tularemi, Kolera ve Yersinia pestis tedavilerinde kullanılabilir. Ağır akne tedavisinde de sıkça kullanılır. Ayrıca akvaryum balıklarındaki karın çökmelerinde de kullanılır. Çünkü karın çökmeleri sindirim sistemi parazitlerinde ortaya çıkar.

Şimdi reklama girmesin ama Di-a-zyme 256 kullan şayet kullanıyorsan da dozunu arttır.
Biliyorsun yeni formül hem suya hem de mamaya katılıyor her iki şekilde de kullanmanı tavsiye ederim...

BORABAY

Uzman Üyemiz
Adı
BORA
Soyadı
DERİCİ
Bilal kardeşim hiçte reklama girmez bu tür durumlarda bozulan Floranın tekrar düzeltilebilmesinin tek çaresi PROBİYOTİK kullanmaktır(tabi geç kalınmadıysa).DİAZEYM 256 Türkiye piyasasındaki en iyi Probiyotiktir.

tankuuu

Takipçi Üyemiz
Adı
ERHAN
Soyadı
ÖZGÜR
tekirdağlıyım hobi amaçlı muhabbet kuşu üretiyorum fakat yumurtadan çıkan yavrularım 6-7 gün sonra halsizleşiyor,derileri kuru, cansız ve kırmızımsı mor a yakın bir renk alıyor.kursakları dolu fakat içindeki besin bayağı bi sert hal alıyor ve yavru buz gibi soğuk ölüyor.tüm yavrularımı bu şekilde kaybediyorum aralarından çok az bi bölümü sağ kalıyor.problemi çözmek için bi çok şey denedim ama çözemedim( kümesi dezenfekte ettim,yem markamı değiştirdim,vitamin takviyesi yaptım,bit ilaçlaması yaptım) hergün mama veriyorum,olmuyor bişeyleri yalnış yapıyorum ve yavrularım ölmeye devam ediyor,bana yardımcı olursanız sevinirim
dostum geçmiş olsun ..

yavru ölümleri çok kapsamlı bir konu .. yavrunun ölümleri söz konusu olduğunda bir çok olayı gözden geçirmek lazım:

örneğin havalandırma şartları
dezenfeksiyon
vitamin veya mineral eksiklikleri
viral mantar veya bakteriyel hastalıklar
yavrulara özgü siyah leke dediğimiz hastalık gibi bir çok neden var..

öncelikle dezenfeksiyondan başlamalısın.. alabilirsen veteriner kliniklerinden güçlü bir dezenfektan alarak işe başlamalısın..eğer imkanın yoksa çamaşır suyuda bu işi görebilir..dezenfekte etmedik tek bir nokta dahi bırakmadıktan sonra...mümkün olduğu sürece oraya kuşu bir süre koymamaya çalış..

daha sonra hava şartlarına dikkat et .. ufak bir cereyan yapması bile bu tür olaya neden olabilir..

anneye vitamin ve mineral takviyelerine dikkat et..

daha sonra siyah leke hastalığı veya diğer bakteriyel hastalıklar olabileceği düşünülerek antibiyotik tedavisine başlamalısın .. özellikle yumurta alacağın kuşları 5 gün boyunca tedavi altına almalısın ..
Bunun için tylosin etken madeli preparatlar kullanılmalı , bunun için de bir veteriner hekimden yardım alabilirsin..içme sularına katarak bu sorun bakteriyel ise üstesinden gelebilirsin..

Saygılar ..Geçmiş Olsun ..

tankuuu

Takipçi Üyemiz
Adı
ERHAN
Soyadı
ÖZGÜR
arkadaşlar bir veteriner stesinden alıntı yapmaya çalıştım bukadar becerebildim.bu cevabı yazan veteriner bi arkadaş

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Bilal ERDEM' Alıntı:
VİTAFORM İÇERİĞİNDE BULUNAN , Oksitetrasiklin, Streptomyces rimosus tarafından üretilen Oksitetrasiklin bulunan ikinci tür tetrasiklin sınıfı antibiyotiğidir. Geniş spektrumlu olduğu için birçok farklı enfeksiyonun tedavisinde kullanılır. Formülü 1953 yılında Robert Woodward tarafından keşfedildi. Woodward'ın bu keşfi daha sonraları Oksitetrasiklin'in bir türevi olan ve bugün belki de en yaygın kullanılan tetrasiklin antibiyotiği olan Doksisiklin'in sentezi için çok önemli bir adımdır.
Solunum yolu, sinüs, orta kulak, deri, idrar yolları iltihaplarından belsoğukluğuna kadar birçok enfeksiyonun tedavisinde Oksitetrasiklin kullanılabilir. Ayrıca Şarbon, Bruselloz, Tularemi, Kolera ve Yersinia pestis tedavilerinde kullanılabilir. Ağır akne tedavisinde de sıkça kullanılır. Ayrıca akvaryum balıklarındaki karın çökmelerinde de kullanılır. Çünkü karın çökmeleri sindirim sistemi parazitlerinde ortaya çıkar.

Şimdi reklama girmesin ama Di-a-zyme 256 kullan şayet kullanıyorsan da dozunu arttır.
Biliyorsun yeni formül hem suya hem de mamaya katılıyor her iki şekilde de kullanmanı tavsiye ederim...
bilal kardesime katılıyorum

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
vilmektini 9 aydır zaten lk defa kullandım. vitaformu da dediği gibi sadce bu sıkıntılardan dolayı kullamıştım.
vitafrmu çok önceki yllarda da kullandım ondan olacağını zanetmiyorum . yinede teşekkü yaptığım dezenfektan işleri ayrıtılı temizlikler, sıkı mama takviyeleri nasıl sonuç verecek . 15-20 gün içersinde büyümeyi bekleyen 150e yakın yavru var yine umarım bu seferkilere bir sey olmaz.

Ayhan VATANSEVER

Yeni Üyemiz
Adı
Ayhan
Soyadı
VATANSEVER
Habil Bey;

Fotoğraflardan anladığım kadarıyla ölüm sebepleri mantar, bakteri ya da virüs değil.

Yavruların kursaklarının dolu olarak ölmesi kullandığınız mama ile alakalı bir durum sanırım. Yavruların sindirim sistemlerine ağır gelen ve bozan katkı maddeleri katıyor olabilirsiniz gözden geçirmenizi öneririm.

Üstatlarım da belirttiği gibi Di-a-zyme 256 probiyotik ürünü kuşlarınıza her mama vermeniz de kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Ormanın sıcak olması sebebiyle de sabah verdiğiniz mamayı yarım gün bile geçmeden alın ve tazeleyin.

GEÇMİŞ OLSUN...

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Teşekkür ederim bu ilacı hiç kullanmadım daha önce . bir kaç üretici arkadaşta tavsiye etti . en yakın zamanda temin edip deniyeyim.  friend

hunter_07

Uzman Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
özdemir
selam Di-a-zyme 256 bir ilaç deyildir Probiyotiktir.Probiyotikler bağırdak florasını koruyon ve bağırsaktaki ph deyerlerini olması gerektiği seviyeye getirip kuşun sindirim sistemini sağlıklı tutmaya yardımcı bir urundur.boylece kusun yediği yemden ve mamadanda daha cok istifade etmesini ve daha az yam tuketmesini yani sindirim sisteminin daha az yorulmasını sağlar.sağlıklı bağırsak flora kuşun dışkısında bulunan ve kuşa saldırmak icin fırsat kollayan bakterileride kuştan uzak tutar.

birde kardeş senin sorunun başlamadan 2-3 öncesine üretimhanenede neler deyişti, bi dusunsene.yeni mama yamı gectin ,yeni yememi geçtin dışardan cok beyendiğin bi kuşu karantinaya almadan kümesemi soktun illa bişey oldki bu kuşlar böyle oldu.eyer bi deyşiklik olmadı ise sen kuşların sindirim sitemini aşırı ilaç ve vitaminlerle bozmuşta olabilirsin.ilaçı az zaman  kullanman bozmaz diye bişey yok belki dozajı ayarlayamadın.allah kolaylık versin.gecer inşallah.

bakınız:http://tr.wikipedia.org/wiki/Ba%C4%9F%C4%B1rsak_floras%C4%B1

haritaci26

Üyemiz
Adı
İsmail
Soyadı
TOKGÖZ
S.a öncelikle geçmiş  olsun inşallah bir an önce çözülür sıkıntı benımde 25 takım kusum var yavru ölümleri için denemediğim kalmadı su an diazym - 256 katıyorum mamalarına ve 2-3 yavru sag sağlim almaya basladım ölümler başlayana kadar hiç ilaç kullanmıyordum artık hafta birkere vitamın birde elma sirkesi veriyorum bilgi olarak eklemek istedim..