Yavruların yuvadan çıkmaya yakın zamanda kuyruk ve kanat tüylerinin dökülmesi

gökay tatar

Uzman Üyemiz
Adı
gökay
Soyadı
TATAR
Bazı çiftlerin yavruları kanatları ve kuyrukları çıktıktan belli zaman sonra dökülüyor anne babasıyla alakalı değil önce kanat tüyleri sırayla dökülüyor sonra kuyruklarıyla beraber dökülüyor bu sorunu bir türlü çözemedim tüy yolan çiftlerim de var ama bu yavruların anne babası yavrulara karışmıyor ama maalesef kanat kuyruksuz büyüyor bu duruma nasıl bir önlem almalıyım acaba vitamin takviyesi fazlamı yapıyorum aklıma başka bir şey gelmiyor...

SAYGILARIMLA

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
hilmi akyldız' Alıntı:
eşleri değiştirip öyle deneyin
frenc molt kanı var galiba ançlarda hilmi beyin dediği gibi eşleri değiştirip olumlu sonuçlar alan var

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Her tüy dökülmesi hastalığı Frenc-molt gibi algılanmaya başladı ama böyle değil. Frenc-molt kanla taşınan bir hastalık değildir. Tüy altlarına yerleşen poliyama virüsünün sebep olduğu bir hastalıktır. Bazı kuşlarda tüy dökülmesi olmamasına rağmen yavrularda görülmesinin sebebi ise kan uyuşmazlığı veya ebeveynlerin yavrulara yeterli bakmaması sonucu protein yetersizliğinden kaynaklanabilir. Nasıl insanlarda kan uyuşmazlığı sonucu çocuklarında çeşitli hastalıklar görülebiliyorsa diğer canlılar içinde aynı durum söz konusudur. Avrupalı üreticiler kuşları kan gruplarını gözeterek eşe atıyorlar. Tabi orada tahlil yaptırabilme fırsatları var. Eğer çiftleriniz bu tür yavru veriyorsa onları eşden ayırmanız çok iyi olacaktır.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
ŞAHİN GÜNGÖR' Alıntı:
Her tüy dökülmesi hastalığı Frenc-molt gibi algılanmaya başladı ama böyle değil.
      Şahin beye aynen katılıyorum..
      Başta beslenme yetersizliği gibi bizi ofsayt a düşürebilecek bir çok unsur var..

*) Vücuttaki protein ve karbonhidrat yetersizliği
      *) Yaşlı kuşlardan çok sayıda kuluçka alımı
      *) Yavruların farklı genlerden gelmiş ebeveynlerden olmaması
      *) Yuvalıkların sıcak ve nemli oluşu
      *) Kükürtlü ilaçların sorumsuzca kullanımı
      *) Yapay aydınlatma

Yaşar yılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Yaşar
Soyadı
Yılmaz
Şahin arkadaşımıza katılıyorum  son çarede böyle kuşlarımızı elden çıkarmadan önce eşlerini ya değiştirin yada 2-3 ay kuşlarınızı dinlendirin

gökay tatar

Uzman Üyemiz
Adı
gökay
Soyadı
TATAR
herkese teşekkür ederim bilgiler için tüy hastalığı değil bunun farkındayım ya protein eksikliği yada kan uyuşmazlığı diye düşünüyorum önce dinlendirim  bir ağız daha yavru alim eğer bir sorun olursa eşleri değiştirim ve gelecek yavrulara bakim eğer sorunsuz olursa o zaman buraya yazarım gelişmeleri tekrardan teşekkür ederim...

saygılarımla

mumit

Takipçi Üyemiz
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
      Şahin beye aynen katılıyorum..
      Başta beslenme yetersizliği gibi bizi ofsayt a düşürebilecek bir çok unsur var..

*) Vücuttaki protein ve karbonhidrat yetersizliği
      *) Yaşlı kuşlardan çok sayıda kuluçka alımı
      *) Yavruların farklı genlerden gelmiş ebeveynlerden olmaması
      *) Yuvalıkların sıcak ve nemli oluşu
      *) Kükürtlü ilaçların sorumsuzca kullanımı
      *) Yapay aydınlatma
katılıyorum. birşey daha ilave etmek istiyorum.Genelde soğuk havalarda oluyor. Üretimhane  soğuk olmasın diye havalandırma pek iyi yapılmıyor, havasız ve çok nemli ise kuşlarda tüy dökülme oluyor bu tüy dökülmesinin sebepi KANCALI KURT tur. kancalı kurt kuşun vücuduna girdikten sonra kanla beslendiği için tüy zayıf kalıyor dökülüyor özellikle kanatlarda ve kuyruklarda uzun tüyleri dökülmeye başlar sonra diğer tüyleri zamanla dökülüyor. bazı yavrularda kursaklar dolu olup zayıf veya ölümler olursa bunun sorumlusu ise kancalı kurt tur.
suluklarına elma sirkesini eksik etmeyiniz hafta da enaz 1 gün elma sirkeli su verilmelidir ben haftada peşpeşe 2 gün veriyorum. Kesinlikle üretimhane aşırı nemli olmamalı ve hava sirkülasyonu olmalıdır....

engin

Uzman Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
DUMAN
ŞAHİN GÜNGÖR' Alıntı:
Her tüy dökülmesi hastalığı Frenc-molt gibi algılanmaya başladı ama böyle değil. Frenc-molt kanla taşınan bir hastalık değildir. Tüy altlarına yerleşen poliyama virüsünün sebep olduğu bir hastalıktır. Bazı kuşlarda tüy dökülmesi olmamasına rağmen yavrularda görülmesinin sebebi ise kan uyuşmazlığı veya ebeveynlerin yavrulara yeterli bakmaması sonucu protein yetersizliğinden kaynaklanabilir. Nasıl insanlarda kan uyuşmazlığı sonucu çocuklarında çeşitli hastalıklar görülebiliyorsa diğer canlılar içinde aynı durum söz konusudur. Avrupalı üreticiler kuşları kan gruplarını gözeterek eşe atıyorlar. Tabi orada tahlil yaptırabilme fırsatları var. Eğer çiftleriniz bu tür yavru veriyorsa onları eşden ayırmanız çok iyi olacaktır.
+2

babaçi

Takipçi Üyemiz
Adı
Coşkun
Soyadı
TIKIZ
Gökay TATAR' Alıntı:
herkese teşekkür ederim bilgiler için tüy hastalığı değil bunun farkındayım ya protein eksikliği yada kan uyuşmazlığı diye düşünüyorum önce dinlendirim  bir ağız daha yavru alim eğer bir sorun olursa eşleri değiştirim ve gelecek yavrulara bakim eğer sorunsuz olursa o zaman buraya yazarım gelişmeleri tekrardan teşekkür ederim...

saygılarımla

gökay kardeşim sonuç ne oldu,benim 2 çiftimde de aynı sorun var.ne yapmamı tavsiye edersin.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Coşkun TIKIZ' Alıntı:
gökay kardeşim sonuç ne oldu,benim 2 çiftimde de aynı sorun var.ne yapmamı tavsiye edersin.
coskun arkadasım.. b vitamini kompleksi ve mineral kullanın bi süre tüyler cıkıp tekrardan dökülürse polyema virüsüdür..

yalçın ışık

Uzman Üyemiz
Adı
Yalçın
Soyadı
IŞIK
şu an aynı problem bende de var. bildiler için teşekkür ederim. şim di o çiftin yavruları tortopuz penguen gibi. yeiden yavrular bugün çıkmaya başladı bakalım bunlarda da aynı sorun olacak mı.

gökay tatar

Uzman Üyemiz
Adı
gökay
Soyadı
TATAR
Coşkun TIKIZ' Alıntı:
o çiftin yavrularının döküldükten sonra kanatlarının dipleri kör oldu ve bir daha çıkmadı çünkü dökülen kanat ve kuyruklar kökünden çürüyüp orada kalıyordu tamamen köküyle kanat ve kuyrukları dökülmüyordu bende bir ağız daha denemek istedim ve yavrular yuvadan uçmaya yakın kanatlarının dipleri siyahlaştı ve tekrardan düşmeye başladı bende düşmeden önce kanatlarını ve kuyruklarını çektim ve yavrular sonradan tekrardan kanat ve kuyrukları çıktı ama sorun kanat paraziti diye öğrendim oda sularına sirke koyarak önleniyor muş ama ben sirkeyi eksik etmezdim onuda anlamış değilim :D dişinin eşini değiştirdim başka erkeğe attım ve yavrularda sorun yoktu fakat dişi bu sefer yavruların tüyünü yoldu Allahtan yavrulara bakacak bir çiftim vardı  şuan sorun yok tüyleri tekrardan çıktı iyiler ve dişiye yol göründü...

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
şahin bey ve yılmaz beyler değerli mevzulara deyinmişler son derece değerli biglier bende ufak eklemekerl yapmak istiyorum.
anne ve babanın yapı bakımından vücutlarındaki döllenme ve dölleme kapasitesini tamamlayamama durumu,anne babanın kursak mayalarından kaynaklanan sıkıntılar ve en belirgin durum ayrı anne babalardan ve ayrı yuvalardan herhangi bir sebeple(annenin babanın bakmaması herhangi ölümler nedeni ile tek yavruya bir çifti yormama düşüncesi vs) gibi durumlarda diğer yuvadan gelen kuş ile sürüldüğü yuvanın yavruları ile maya yani mikrop ve prebiyotik bakteri çakışmaları bu tarz durumlara yol açabiliyor yine bunların ana nedenleri vücutlarının tam manası ile besin değerlerini tamamlayamamaları geliyor genetik unsurlarda çok belirleyici oluyor eş değişimleri gerçekten çözüm olabiliyor ben bunların yanı sıra eşe atılan kuşların eksiklikleri yüzünden yumurtanın tam oluşturulamaması ve döllenmenin tam olmaması gibi durumlardan yavruların bağışıklık sistemlerinin yetersizliği ve sistemik kuvvetlerinin kısıtlılığı aklıma gelen bir kaç unsur ama yüzlerce sebep var damızlık alırken bebek yavrudan sorunsuz damızlık tutmak en mantıklısı olacaktır.