Yavrulu çift alırken neye dikkat edilmeli ?

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
Değerli dostlar Yavrulu bir çift var almayı düşündüğüm ancak böyle durumlarda dikkat edilmesi gereken unsurlar nedir acaba ? Satan arkadaş yavruya bakmayabilir dedi. Önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden cevap veren herkese teşekkürler.

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Yer değişikliğinden strese girip bakmayabilir.Uysal bir çift ise problem olmaz.En güzeli yavrularını büyütmesini bekleyin.Slm

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
Sıddık YAMAÇ' Alıntı:
Yer değişikliğinden strese girip bakmayabilir.Uysal bir çift ise problem olmaz.En güzeli yavrularını büyütmesini bekleyin.Slm
Sıddık bey peki yavrular için belli bir süre koyabilir miyiz şu kadarlık yavruysa bakmayabilir diyerekten. Yumurtalı çift işine ise hiç girmiyorum zaten satan arkadaş bana altarnetif sunsada. !

Saysay

Uzman Üyemiz
Adı
Sayra
Soyadı
Senses
yumurtalı veya yavrulu çift almak bile bile lades demektir, ama yok illa alıcam şansıma derseniz size tavsiyem kuşu gece karanlıkta alın, yuvalığın deliğini kartonla tıkayıp eve götürün ve karanlıkta yuvalık deliğini açın bir ihtimal bakabilir :)

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
yumurtalı çiftin tekrardan, yumurtlaması nasıl bir süreçtir.

Saysay

Uzman Üyemiz
Adı
Sayra
Soyadı
Senses
Soner DURMUŞ' Alıntı:
yumurtalı çiftin tekrardan, yumurtlaması nasıl bir süreçtir.
çiftinizin durumuna bağlı örneğin bende yavrulu bir çift almıştım. yavrulara bakmadı eve alışıp tekrar yumurta yapması 2 ayı buldu, bir çiftte yumurtalı almıştım. onlarda ziyan oldu ama 10-15 gün sonra tekrar yumurtladı :) çiftin durumu derken aradaki farkı anlarsınız :)

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
Sayra SENSES' Alıntı:
çiftinizin durumuna bağlı örneğin bende yavrulu bir çift almıştım. yavrulara bakmadı eve alışıp tekrar yumurta yapması 2 ayı buldu, bir çiftte yumurtalı almıştım. onlarda ziyan oldu ama 10-15 gün sonra tekrar yumurtladı :) çiftin durumu derken aradaki farkı anlarsınız :)
bu iydi şimdi :) yumurtalı alayım yatmaz ama yumurtladığı eşiyle tutmuş olduğu kesin olmuş olarak görebiliriz.

hasan us

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Hasan
Soyadı
USAL
İnşallah bakıcı kuşlar alırsınız, en azından daha önce 1 yada 2 kere yavru büyütmüş kuşlar olursa sizin açınızdanda sorunsuz olacağına inanıyorum. Aradığınızı bulmanız dileğiyle..

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
Hasan US' Alıntı:
İnşallah bakıcı kuşlar alırsınız, en azından daha önce 1 yada 2 kere yavru büyütmüş kuşlar olursa sizin açınızdanda sorunsuz olacağına inanıyorum. Aradığınızı bulmanız dileğiyle..
bu konuda satıcının insafına kalmış durumundayız. Ne derse inanacaz :(

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Sayra SENSES' Alıntı:
yumurtalı veya yavrulu çift almak bile bile lades demektir, ama yok illa alıcam şansıma derseniz size tavsiyem kuşu gece karanlıkta alın, yuvalığın deliğini kartonla tıkayıp eve götürün ve karanlıkta yuvalık deliğini açın bir ihtimal bakabilir :)

+111

KaLI

Uzman Üyemiz
Adı
Hamdi
Soyadı
KaLI
Ustam gidin uretimhaneye yavruyu beslediğini gözünüze görün şayet yavru 5-10 günlük ise %90 bakacaktır yumurtalinin garantisi yok ama yavru yem isteyeceği icin anne baba büyük ihtimal besliyor ben en az 10 defa yavrusu aldım hiç bı sorun olmadı

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
Soner DURMUŞ' Alıntı:
bu konuda satıcının insafına kalmış durumundayız. Ne derse inanacaz :(
    Soner bey, Size yakıştırabildiğim şu dur:
    O malum üretimhaneden size sunulacak alternatiflerin yuvalarını görün fakat yavru ve yumurtaları almayın. O üretimci onları başka yuvalara nakledip hayatta kalmalarını sağlayabilir. Sizin yuvalıkla üretim ortamınıza getirip kuluçkayı sorunsuz tamamlatmanız mümkün olmayabilir. Risk büyüktür, Canların günahına ortak olmayın.
    Anlıyorum ki; Hayvansever görünüp parasever üretimcilerde var.
    Kuşlarınız yeni ortamları uygun ise kısa zamanda yeniden kuluçkaya hazırlanacaktır. Şİmdi den hayırlı olsun dilerim..

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
ben yavrulu veya yumurtalıçift alınması taraftarı değilimdir
ya hazır çift alın yada dişi erkek alın kendiniz çiftleştirin...

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
yavrulu çift alırsanız yer değişikliğinden dolayı yavrular bakmaya bilir yumurtalı çift alırsanız yumurtaya yatmaz yeni yerine alışana kadarda bir daha yumurtlamaz

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
YAVRULU ÇİFTLERDE RİSK %20 DİR YUMURTALIDA İSE %50 HERHANGİ BİR SORUN OLACAĞINI ZANNETMİYORUM

dakika06

Uzman Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
sipahi
arkadaşlar başıma gelen bi olayı anlatıyım netten tanıştıgım bi arkadaşla muhabbet kuşu alış verişi yaptım kuşlarda daha yeni çıkmış yavrular mevcuttu eve getip detaylı bi şekilde incelediğimde kuşların kardeş oldugunu anladım çünkü yavruların hepsinde parmaklarında filan eksiklikler filan var onun için tanımadıgınız kişilerle fazla alış veriş yapmayın

KaLI

Uzman Üyemiz
Adı
Hamdi
Soyadı
KaLI
Serkan SİPAHİ.' Alıntı:
arkadaşlar başıma gelen bi olayı anlatıyım netten tanıştıgım bi arkadaşla muhabbet kuşu alış verişi yaptım kuşlarda daha yeni çıkmış yavrular mevcuttu eve getip detaylı bi şekilde incelediğimde kuşların kardeş oldugunu anladım çünkü yavruların hepsinde parmaklarında filan eksiklikler filan var onun için tanımadıgınız kişilerle fazla alış veriş yapmayın
hocam ben Ali Ünal i ne gördüm ne tanırım bana 7 tane Show gönderdi hemde basit değil baya para verdim ve gelen kuşlar benim beğendiğim kuşlar ve 10 numaralar bir tane kanı bozugun yaptığını tüm üreticilerimize mal etmeyin

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Serkan SİPAHİ.' Alıntı:
+1
benzeri başıma geldi
KATILIYORUM..