Yavrunun Alt Gagası Kırılmış

alik36

Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
KARADAĞ
Merhaba yavrum 25 günlük oldu dün kuşların çiftleştiğini gördüm bu sabah ise yavrunun alt gagasının kırılmış oldugunu fark ettim annesinin ağzı kandı. Neden Böyle Birşey olur yardım edin lütfen ?

SERTAÇ TÜLEK

Yeni Üyemiz
Adı
SERTAÇ
Soyadı
TÜLEK
aynı şey benim başıma da geldi hatta 1 2 gün önce yavrum öldü.. bir yem için 2. çiftleştiklerini gördüm demişsin dişi tekrar yumurtlayacağı için hırçınlaşıyor o yüzden... zamanla gaga kendini yeniliyor ama o yavru muhtemel yem kıramayacak senin bakman gerek o yavruya

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
geçmiş olsun. dişi anaç kuşunuz yavru yuvadan atladığı için saldırmıştır. yavrunun alt gagası yoksa sürekli beslenmek zorunda 2 aylık olana kadar. yavru kendi başına yem kıramaz. çok sevmeselerde ayıklanmış ak darı verin bu kuşunuza. ama ne yazıkki muhtemelen ölecektir. geçmiş olsun.

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
Geçmiş olsun çok üzücü bir durum ama ne yazık ki böyle sorunlarla hep karşılaşıyoruz sorunsuz üretimler diliyorum herkese.

alik36

Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
KARADAĞ
Kesinlikle dişi Kırmış kuş yuvadan atlamıyor. Fotolar var. Kendim mi beslemeliyim kendisi yem kıramaz kırılmış yemide yiyemez Ne yapmamlazım Lütfen yardım edin tek yavru bu diğerleri yumurtada öldü :S

süleyman884

Yeni Üyemiz
Adı
süleyman
Soyadı
tosun
geçmiş olsun kardeşim elle beslemeniz gerek mamayı sulandırıp şırınga yardımıyla verebilirsiniz ayrıca gaganın büyük bir kısmı duruyor inş. ilerde yem kıracaktır.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Süleyman TOSUN.' Alıntı:
geçmiş olsun kardeşim elle beslemeniz gerek mamayı sulandırıp şırınga yardımıyla verebilirsiniz ayrıca gaganın büyük bir kısmı duruyor inş. ilerde yem kıracaktır.
Bencede elle besleyin bari ne hain anneymiş öyle.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Serkan SİPAHİ.' Alıntı:
kesinlikle kavga etmişlerdir ondan kırılmıştır
Fatih ÖZDEMİR' Alıntı:
bogaz kavgasıdır.kuşlarımızda milletimiz gibi aç reis.kavga etmişlerdir.
Ali KARADAĞ' Alıntı:
annesiyle niye dövüşsün ki
Fatih ÖZDEMİR' Alıntı:
anne degil kardeş.belkide baba.onu takip etmek lazım.
icon_wall icon_wall icon_wall
yanlış yorum yapmayın ve yanlış yönlendirmeyin...
bu ve benzeri konular defalarca yazıldı
yeniden çiftleşme isteği anneyi ve babayı hırçınlaştırır
yavruları bırakın parçalamayı, öldürürlerde,
yeme düşen veya düşmeye yakın yavru olduğu zaman anneyi hemen ayırmak LAZIMDIR...

süleyman884

Yeni Üyemiz
Adı
süleyman
Soyadı
tosun
Ali KARADAĞ' Alıntı:
Mamadan kastınız nedir Acaba Yani Ne verebilirim ?
forumda ustaların verdiği mama tarifleri var siz kendinize göre ayarlayın şırıngayla vermek istersenizde dikkatli davranın cok hızlı vermeyin forumda arama yaparsanız mutlaka bilgi bulacaksınız

isott

Üyemiz
Adı
iskender
Soyadı
emanet
aspur u yavrular kolay yer ince kabuklu olduğu içinde kolay kırarlar benim düşüncem biraz daha büyüyünce aspuru yiyebilir..

alik36

Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
KARADAĞ
Forumda bulamadım. Şuanda Kuş aç ve mama vermem gerekiyor acil mama tarifi verirmisiniz 25 günlük daha şırınga ile verilebilecek mama tarifi Lütfen

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Annenin kursağındaki gibi yem çeşitleri olsun derim bence tarif böyle olmalı.
Kabuksuz yem
Islatılmış ve iyice yumuşatılıp macun kıvamın gelmiş bebe bisküvisi
Biraz da rendelenmiş yumurtayı karıştırın şırınganın ucu biraz büyük olursa kabuksuz yemi de rahat verirsiniz.
kabuksuz yemin de karışıma eklenme sebebi annenin kursağında kabuğunu soymuş olduğu yemler olur onları yavruya verir. Bu karışım yavruya yeterli gelecektir. Ara sıra vitamin de ekleyin. Bazen şırıngayla su içirin. (kabuksuz yemi petshoplarda bulabilirsiniz) Bu karışım biraz sıvı gibi olacak şekilde su ekleyin karışıma :)

ismail yüce

Uzman Üyemiz
Adı
T C İsmail
Soyadı
YÜCE
Sanırım şırıngayla mama vermekte zorlanacaksınız...Gagası o kadarda kötü görünmüyor...O zaman bebe bisküvisi ile birlikte ince bulguru ılık suda sulandırıp kaşık ucu ile gagasına değdirip vermeyi deneyiin...Kolay gelsin...

alik36

Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
KARADAĞ
Teşekkürler yavrunun aç oldugunu fark ettim Anne yavruyu beslemiyor babanın beslemesine izin vermiyor anneyi çıkardım. yavruyu kafes tabanına koydum babası besliyor.