Yavrunun Bacağı Hakkında

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
İlk kez böyle bir durum başıma geldi,tam olarak nedir ,ne değildir yorumlarınızı tavsiyelerinizi bekliyorum.

Bu arada bu yumurtadan çıkan 2. yavru

Yuvalığın içinde alt malzemesi var ,yuvalık alt kısmıda  oval düz değil.

Çarpık bacak mı diye düşündüm ama ona da karar veremedim.Çünkü çarpık bacak resimlerine ve videolarına baktığım kadarı ile biraz daha değişik bir durum gibi geldi bu bana. Sağ bacakta hiç bir sorun yok gayet iyi kullanıyor ama sol bacağı hiç bir şekilde kullanamıyor düm düz duruyor kıvrılma da yok.Sanki eklem yeri yok oluşmamış düz kemik gibi.

Femirleroğlu

https://www.instagram.com/faruk_emirleroglu/
Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
Çiftlerinizde kan bağı var mı?
Bu direk olarak sakat doğum diyebiliriz.
Yapacağınız hiç bir şey yok.

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
Faruk EMİRLEROĞLU' Alıntı:
Çiftlerinizde kan bağı var mı?
Bu direk olarak sakat doğum diyebiliriz.
Yapacağınız hiç bir şey yok.
Teşekkür ederim cevabınız için. Baba tarafından kan bağları mevcut anneleri ayrı. 3.kuluçkası bu çiftin ilk kez böyle birşey geldi başıma. Acaba dedim anne-babada yuvalığa giriyor üzerine yatmadan kaynaklı birşey mi ayağına bastılar vs diye düşündüm.

Femirleroğlu

Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
Benim bildiğim anne ya da baba farketmeksizin kan bağının tercih edilmemesidir.
Ancak yapanlar da var ben de sormuştum ve benim verdiğim yanıtı almıştım.
Tercih edilmiyor.

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
Bir sorum daha olacak fikir açısından

Şimdi 5 yavru var sadece bu kuşta böyle bir belirti vardı, diğerlerinin ayakları sağlam görünüyordu şimdi

Birinin sol ayağı- bir diğerinin sağ ayağı-bir diğerinin iki ayağı bu şekli aldı. Bu sonradan oluşan birşey gibi duruyor diğer yavruları kontrol ettiğim zaman bu bacak eklem yerlerinden normal görünüyordu şimdi ise bu şekil dümdüz olmuş.Kalan 2 yavru biraz daha palazlandığında onlarda da olacak mı bakacağım.

Bu ufaklıkların ileride tünekte durma gibi bir fonksiyonu olamayacak gibi duruyor. Kafes tabanında beslemek dışında yaşam standartları açısından birşeyler yapmak mümkün mü ?

umitFB

Üyemiz
Adı
Ümit
Soyadı
Kaya
Sercan TOPÇU' Alıntı:

Şimdi 5 yavru var sadece bu kuşta böyle bir belirti vardı, diğerlerinin ayakları sağlam görünüyordu şimdi

Birinin sol ayağı- bir diğerinin sağ ayağı-bir diğerinin iki ayağı bu şekli aldı. Bu sonradan oluşan birşey gibi duruyor diğer yavruları kontrol ettiğim zaman bu bacak eklem yerlerinden normal görünüyordu şimdi ise bu şekil dümdüz olmuş.Kalan 2 yavru biraz daha palazlandığında onlarda da olacak mı bakacağım.

Bu ufaklıkların ileride tünekte durma gibi bir fonksiyonu olamayacak gibi duruyor. Kafes tabanında beslemek dışında yaşam standartları açısından birşeyler yapmak mümkün mü ?
Çarpık bacak tedavisi uygulayın geç olmadan.

Femirleroğlu

Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
Sercan TOPÇU' Alıntı:

Benim ilk gönderdiğinizde anladığım bu şekilde doğmuş olması idi. Ancak sonradan oluştu diyorsanız bu da sıkıntı ki eklemlerden biri uzuyor ve diğerini kilitliyor gibi bir durum söz konusu. İlginç bir vaka ancak kan bağı yavrularda ne tür şeyler gelebileceğini tahmin etmek çok zor.

Kafes tabanında besleme derken öncelikle beklenti bu yavruların büyüyebilmesi, ancak eklemsiz bir bacak ile ömürleri olmaz. Tüneme, kaşınma, tırmanma ve tüm hareket kabiliyetleri olmayacak demektir.

Sonrasındaki gelişmelerden haberdar edebilirseniz bizler de takip edelim.

Not:
- Hastalıklar için birinci yapılması gereken VETERİNERE gitmektir.
- Burada yer alan bilgiler sadece yorumlardan oluşmaktadır ve sizlerden gelen fotograf ve bilgilere istinaden verilmektedir.
- Antibiyotik önerilerinde unutulmaması gereken şey kafes içerisinde yer alan tüm ek destekleyicileri çıkararak uygulama yapmanız önerilir.
- Antibiyotiklerin bir çoğu mineral bloklar, sübye kemiği gibi, grit gibi mineral içerikleri ile etkileşerek etken özelliklerini kaybedilir.
- Doğru yorum için mutlaka temiz ve görünür resim ya da video yüklemeniz önerilir.
- Yer alan bilgiler sadece tavsiye niteliğinde verilmektedir.
- Bir tedavi uygulanırken başka bir tedaviyi ek olarak uygulamak her iki tedaviyi de geçersiz kılabilir.

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu

Şuan durum bu şekil. 4 ila 5 numaranın bacaklarında şuan bir sıkıntı yok. 5 numara oldukça ufak tam net birşey anlaşılmıyor ama. 4 numara şuan normal şekilde kullanabiliyor.Anne-Baba Tarafından oldukça iyi besleniyor şuan.Yuvadan çıkana kadar fazla bir sorun yaratmayacak. Çarpık bacak tedavisi gibi kelepçe kullanıp ufakken minikte olsa yaşamına olumlu bir etken yapabilir miyim diye düşünüyorum.

Bir kaç veteriner ile görüştüm birde İü veteriner fakültesi ile görüşeceğim sonuçları yazarım