Yavrunun büyüdüğünü nasıl anlarsınız

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
f.ilhan' Alıntı:
benım dıkkatımı ceken sey, anneler yavrunun artık yem kırabılecek kabılıyetı oldugu anlıyorlar ve o yavruyu yem ıstese bıle beslemıyorlar. ben aynı yuvada bırını besleyıp dıgerını yem ısteyıp durmasına ragmen beslemedıgını gordum. sonra onu alıp onune yem koydugumda yıyebıldıgını gordum.
    Fatma Hanım, Saygılarımla..
    Yanılmış Olabilirsiniz. Genelde çiftler yavruları paylaşıyorlar. Büyük yavrularla ilgilenmek Baba MuhabbetKuşunun görevi oluyor. Bu durumda Anne Büyük yavruyu kesinlikle beslemiyor.

f.ilhan

Üyemiz
Adı
fatma
Soyadı
ilhan
belkıde , bılmıyorum. bana oyle gelmıstı. buyuyen yavruyu yem aramaya tesvık ıcın vermedıklerını dusunmustum.. cunku bır ıkı agzına verırmıs gıbı yapıyor bos olarak. yemı almadakı gosterdıgı gaga gucunden yem kırabılecegını anlıyor gıbı gelmıstı. sadece bır tahmın. Oyle olmasada Allah tarafından onlara mucızevı hısler verılmıs dıye dusunuyorum.

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
Fatma hanım daha yavrular yuvada yem kırmayı öğrenir yavruları beslerken anne ve baba ağızlarından darılar dökülebiliyor yavrular onlarla darıyı kırmayı öğreniyor bende bir adet yavru var son yavru yuvada çok küçük kaldı aldım salmada yetişkinlerden fazla yiyiyor kursağı bir görseniz

Mustafa Demir

Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
DEMİR
Ben dişi muhabbet kuşumu yuvadan ilk atlayan yavruyu öldürdüğü için ve babayı da ağır yaraladığından ayırdım. Yavrulardan büyük olan dün yuvadan çıktı ama sürekli gene yuvaya giriyor. Diğer 2 yavru daha yem ister gibi ciyaklıyo baba besler inşallah ben nasıl besleyeceğimi bilmiyorum eğer baba beslemezse.

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
baba büyük ihtimalle besleyecektir sizin yapacağınız şey onlara dal darı varsa bide havuçlu mama vermek yavrular  o mamayı kendileride yiyebileceklerdir bütün yavruları kafesin dibine bırakın baba orda besleyecektir

Mustafa Demir

Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
DEMİR
O zaman akşam eve gidince yuvalıktan yavruları alıp kafesin dibine kağıt havlu koyup yavru kuşları kafesin zeminine alayım. Mama ve yemi de yanlarına koyayım baba besler öylemi? Yuvalığı kaldırayım mı yoksa dursun mu? Bir de yavrular yukarı tüneğe doğru tırmanırlar mı acaba? Çok teşekkür ederim  :)

serhat koymalı

Üyemiz
    Siz yokken babanın besleyip beslemediğini kursaklarından anlayabilirsiniz.Akşam geldiğinizde kursakları boş mu oluyor?

nilcafe

Uzman Üyemiz
Adı
Hasan
Soyadı
ÇELİK
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
yavrunuzun büyüdüğünü kıçındaki tüylere bakarak anlayabilirsiniz..
yavruyu elinize alın ve kıç kısmını yüzünüze çevirin ve 3 saniye kadar üfleyin ve sonra üflemeyi kesin eyer tüyler kıç deliğini kapatıyorsa ve kıçı gözükmüyorsa o zaman yavru büyümüştür..

fakat sadece bu yeterli değil diğer işleminizde anneden mama isterken çıkardığı bir ses vardır bu sesi zamanla duyarak alışacaksınız bu sesi çıkarmaya devam ediyorsa halen büyümemiştir.yuvaya tekrar bırakın..

yuvadan çıkarıpta yavruların arasına bırakın eğer orada diyer yavruların yanına gidip gagalarına gagası ile dokunarak yem istiyorsa ki o esnada gene anneden mama isteme sesini çıkartır gene büyümemiştir..tekrar yuvaya bırakın ..
Abi bilgiler için çok teşekkür ederim. bende bişey eklemek istiyorum. güvercinlerde uyguladıgım bi yöntemdi cok basit  kanat altı tüylerini tamamladığı zaman  işlem bitmiştir. ben sürekli bu şekilde yapıyorum yem kırdığını görmesem bile bu şekilde ayırıyorum. SELAHATTİN ABİ DAHA TECRÜBELİ ONUN DEDİĞİ YÖNTEMİ UYGULAYINIZ..