Yavrusu olan kuşu eski kafesinden yeni kafese taşıdıktan sonra kutuya girermi ??

bittiruya

Yeni Üyemiz
Adı
can
Soyadı
taşkıran
merhabalar değerli bilgili abiler kardeşler. bir sorum olacaktı beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.

şuan yavrusu olan 1 çift muhabbet kuşum var. Kafesleri ve yavru kutuları çok eski ve kötü kokuyordu. dün yeni bir kafes ve yeni bir yavru kutusu aldım ve eskiden yeniye taşıdım. Yanlız ne yavrusu nede anne baba hiç yavru kutusuna girmiyorlar. hep dışardalar yabancı gibi duruyorlar kafeste. yeni kutuya ve yeni kafese girmeyeceklermi hiç ? tekrardan yumurtlama yapmayacaklarmı ? yardımcı olursanız çok sevinirim. saygılarımla iyi çalışmalar

a.kalkan

Takipçi Üyemiz
Adı
Ali osman
Soyadı
Kalkan
Keşke Yavrular yuvadan atladığı zaman yapsa idiniz.
Sorun olmaz zamanla o yuvaya alışırlar daha yeni olduğu için onlara farklı geliyor dur.
Alıştıktan sonra yine çiftleşir ve yavru doğururlar

Levent ACAR

Uzman Üyemiz
Adı
Levent
Soyadı
ACAR
Yavru kendi girebildiğine göre artık büyümüş demek. Anne bana da kafes ve yavruluğa alıştıklarında yeni kuluçka başlayacaktır.

murat11

Takipçi Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
DEMİR
önce yuvalıgı degiştirip 2 gün sonra da kafesi degiştirseydiniz sorun olmazı ama yakında alışırlar yenı kafes ve yuvalıklarına

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Yavru varken sıkıntı pek olmaz kuş bakıcıysa yalvarmalara dayanamaz yuvalığı benimser. Ancak yukarda da söylendiği gibi yavru büyüdüyse yani yem kırıyorsa, 30 günü aştıysa ayırın, aksi halde dişi yumurtlamak isteyip kızışıp saldırabilir.

bittiruya

Yeni Üyemiz
Adı
can
Soyadı
taşkıran
beni bilgilendirdiğiniz için çok çok teşekkür ediyorum sevgili abilerim kardeşlerim. ALLAH razı olsun ..