YAZ AYINDA ÜRETİM

EGMNKYMK

Üyemiz
Adı
güven
Soyadı
kaymak
ARKADAŞLAR HAZİRAN TEMMUZ VE AĞUSTOS AYLARINDA ÜRETİM KESİNLİKLE OLMAZ MI?BANA BU KONUDA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.

ekin_devrim

Yeni Üyemiz
Adı
Çağatay
Soyadı
Teke
havaların ısınmasıyla beraber kuşlar tüy dökümüne girerler, bu süreçte eşe atmamanız uygun olur. Sık banyo ve vitamin takviyesi kuşların bu dönemden erken çıkmasına sebep olur ondan sonra gönül rahatlıyla üretim yaparsınız..

slmylcn

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yalçın
Güven KAYMAK.' Alıntı:
ARKADAŞLAR HAZİRAN TEMMUZ VE AĞUSTOS AYLARINDA ÜRETİM KESİNLİKLE OLMAZ MI?BANA BU KONUDA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.
Yazın tuye gırdıklerı ıcın genelde yuvalıkları cıkartıyorlar, dınlendırme amaclı. Fakat kuslar kızıstımı tuyde bıle olsa yavru verırler. Sadece bakımlarının kuvvetlı olması lazım diye dusunuyorum

ensar

Takipçi Üyemiz
Adı
hüseyin
Soyadı
karabacakoğlu
öncelıkle merhaba.uretım yazın veya kısın yapın farketmez önemlı olan ortamın ısısı ve nem oranıdır bunları sabıt tutabıldıgınız takdırde uretım yapabılırsınız tabı kuslarınızın yorgun olmaması sartıyla.pekı nedır bu ısı nem oranı? turkıyede kı uretıcılerın cogu kısın uretım yapmaktadır yada ben öyle bılıyorum.cunku kısın üreticiler üretimhanelerının ısısını ortalama 16-20 dereceye nem oranınıda %55-60 a ayarlayabılmekte  ayarlayabılmektedır ama yazın hava sıcaklıgı cok arttırgından uretımhanede yeterlı ızalasyon yoksa hava temızleyıcı yoksa en önemlısı ısıyı cok arttırmadan sabıt tutamıyorsanız verım almakta bıraz zorlanırsınız.pekı neden ?
ılk nedenlerden bırı cok sıcak kumeslerde dısı kuslarınız kuluckadan kalkmaya baslıcaktr.dısarısı bıle 35-40 dereceyken yuvalıgın ıcını sız dusunun ? dolayısyla yumurtalar cılklayacaktr. kı dısınız kalkmasa bıle embryo ölumu gerceklesmesı buyuk ıhtımal cunku o sıcaklıkta yumurta ıcındekı yavru gelısımı olmaz.herseyı bı kenara bırakın yazın uretım yapacaksanız öncelıkle ısı ve nem oranını ayarlamalısınız.yoksa verımınızde dusus yasamanız buyuk ıhtımaldır kı o sıcakta o kuslarada yazık gunahtır.saglam uretımhane olmadıktan sonra yapmayın derım
saygılar

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
aynen Hüseyin ustanın dediği gibi...ben Alanyada oturuyorum ve burada yazın üretim yapmaya çalışmak hayvanlara işkence yapmak demek. O yüzden 4 yıldır hiç denemiyorum bile artık. Burada istediğiniz kadar ısı ve nem oranını ayarlayın, sabitlemek imkansız ve yumurtalar genellikle embrio oluşumu safhasında kuruyor ve kabuğun içinde bilya gibi takır-takır ses çıkarıyor. Bence yaz ayını dinlendirme olarak değerlendirmek en mantıklısı, hayvanları bu sıcaklarda boşuna yormanın anlamı yok.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
yazın sıcağında kuşları üretmeye çalışmak kuşlara eziyettir..
değil diyen arkadaşlar o yuvalığın içerisini bi ölçün bakalım sıcaklık değerleri nedir?
bir de buna yumurta ve yavru ısılarınıda katın bakalım ne oluyor!!!
3-5 yavru alayım satayım dıye kuşlara eziyet etmeyin
en az eylüle kadar ara verin...

EGMNKYMK

Üyemiz
Adı
güven
Soyadı
kaymak
bilgi veren tüm arkadaşlarıma çok teşekkürederim.ben eylül ayı ortalarına kadar kesinlikle üretim yapmayacağım ve kuşlarımı büyük kafesin ara bölmesinide kaldırarak birlikte yaşamalarını sağlayacağım. :)

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
aynen Hüseyin ustanın dediği gibi...ben Alanyada oturuyorum ve burada yazın üretim yapmaya çalışmak hayvanlara işkence yapmak demek. O yüzden 4 yıldır hiç denemiyorum bile artık. Burada istediğiniz kadar ısı ve nem oranını ayarlayın, sabitlemek imkansız ve yumurtalar genellikle embrio oluşumu safhasında kuruyor ve kabuğun içinde bilya gibi takır-takır ses çıkarıyor. Bence yaz ayını dinlendirme olarak değerlendirmek en mantıklısı, hayvanları bu sıcaklarda boşuna yormanın anlamı yok.
+1  YAZ  ÜRETİMİNE ŞİDDETLE HAYIR!!!!