yem çimlendirme

oya

Yeni Üyemiz
Adı
oya
Soyadı
korkmaz
kuşlarım için tohum çimlendirdim  ama özel bir tohum değil her gün verdiğim yemi çimlendirdim çok sevdiler bu yemi çimlendirmek doğru mu yoksa özel bir yem mi çimlendirilir bir de bu çimlendirilmiş yemleri ne sıklıkta vermeliyim? teşekkürler

hicaz

Uzman Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
GÖKTEPELİLER
ben işlenmemiş buğday çimlendiriyorum haftada bir

besyo26

Uzman Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
ÇETİN
HİLMİ ABİNİNDE DEDİĞİ GİBİ KÜFLENMEDİĞİ TAKTİRDE BİR SORUN OLMAZ.BEN BUĞDAY ÇİMLENDİRMESİ YAPIYORUM.KIZIŞTIRICI ETKİSİ FAZLA OLDUĞU İÇİN HERGÜN VEREMİYORUM.YOKSA KUŞLARIM ÇOK SEVEREK YİYORLAR..BUĞDAY ÇİMLENDİREBİLİRSİN HAFTADA 1 KEZ OLMAK ŞARTI İLE..

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
Ahmet ÇETİN' Alıntı:
HİLMİ ABİNİNDE DEDİĞİ GİBİ KÜFLENMEDİĞİ TAKTİRDE BİR SORUN OLMAZ.BEN BUĞDAY ÇİMLENDİRMESİ YAPIYORUM.KIZIŞTIRICI ETKİSİ FAZLA OLDUĞU İÇİN HERGÜN VEREMİYORUM.YOKSA KUŞLARIM ÇOK SEVEREK YİYORLAR..BUĞDAY ÇİMLENDİREBİLİRSİN HAFTADA 1 KEZ OLMAK ŞARTI İLE..
evet buğday çimi kızıştırıcıdır

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
çimlendirmeyi yaptığınız taktirde günü birlik bitrmeye çaba gösterin.
buğday,bezelye,merçimek çimlendirerek verebilirsiniz.

azuri

Uzman Üyemiz
Adı
uğur
Soyadı
ata
Ahmet ÇETİN' Alıntı:

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Genel olarak alınan ak darıya, kırmızı darı ve kanarya yemi eklenir.

1. Gün: iki yemek kaşığı karışım bir plastik süzgece dökülür. Suda 24 saat ıslatılır. (24 saat boyunca 4-5 defa durulanır ve yıkanır.)
2. Gün: karışım iyice kurulanır ve suyu süzülür. Ama her zaman karışımı nemli tutmak gerekir. Bu yüzden en az 3-4 defa karıştırılır. Bu işlemler sırasında ışığa tabi tutulur ki yemler  biran önce yeşillensin.
3. Gün: karışım iyice durulanır ve yaklaşık 2 ile 3 gün süreyle kuşlara verilebilir.

Hiçbir zaman karışımdan kötü kokular gelmemelidir. (Bozulmaya başlayan çimlenmiş yemde oluşan mantar kokuya sebep olur.)

Çimlenmiş yem karışımı üreme periyodu boyunca, sabah erken saatlerde verilmelidir. Yumurtalardan çıkan yavruları ebeveynler bu yemlerle beslemeyi sevdikleri için sıklıkla vermeye devam edilmelidir.

danmes

Uzman Üyemiz
Adı
mesut
Soyadı
Toydemir
Arkadaslar versele laganin ozel cimlendirme tohum karisimi mevcut.
Biz bazi uretici arkadaslara denemeleri icin verdik.
Yorumlarini yurtdisindan dondugumde sizlerle paylasiriz

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Bir sorun olmaz. Ama iyi dezenfekte etmeniz gerekir. Yem çimlendirmekten ziyade yulaf, buğday yada maş fasulyesi çimlendirerek vermeniz besin değeri açısından daha uygun olur. Ayrıca besin değerini koruması açısından çimlendirme işlemini yeşermeden vermeniz gerekir.

sevulsu

Yeni Üyemiz
Adı
semiha
Soyadı
das
normal kuş yemini saksıya ekip çıkan yeşil yaprakları kuşuma versem bir sakıncası olurmu sizce?

mustafaakf

Yeni Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
aydın
bende buğday çimlendirdim ana biraz sert oldu sanki kuşlar kıramıyor . finç  bakıyorum