yem kırmayı öğretme metodları

seliko

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yılmaz
yuvadan yeni düşen kuşlara yem kırmayı öğretmek alıştırmak için neler yapabiliriz?

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
yem kırmayı öğretemeyiz ama yardımcı olabiliriz mesela haspurla başlayıp yumuşak olduğundan beyaz darıyla devam edebiliriz ben yaz aylarında yulaf veriyorum 

mustafa karaeli

Uzman Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
KARAELİ
Ben yuvadan atlayan yavruları bir müddet kafesten almıyorum.Kafes tabanına aspur yem atıyorum.Yavrular meraktan aspurları ağzına alarak yem kırmayı öğreniyorlar.Tabi babanın rolünüde unutmamak gerekir.

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
hilmi akyldız' Alıntı:
yem kırmayı öğretemeyiz ama yardımcı olabiliriz mesela haspurla başlayıp yumuşak olduğundan beyaz darıyla devam edebiliriz ben yaz aylarında yulaf veriyorum
DAL DARI PAHALI GELİR

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yuvadan atladıktan sonra bu eğitimi baba verecektir.

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
Kuş yeterince büyüdüğünde babasından görerek yem kırmayı öğrete bilir siz bunu öğretemessiniz.

ozgurdemirbas

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Demirbaş
kafesin içine girip yemlikten ağzımla yem aldım dişlerimle kırdım izledi hemen kaptı kerata  smileki :D

mumit

Takipçi Üyemiz
durduacar' Alıntı:
Maşallah... kuşculukta sınır yok :) thumbsupbo
:D

yavrular babadan yem kırmayı öğrenir önemli olan yemini yemlikte değilde kafesin tabanına dökmelisin. Hala yem kırmayı acemilik veya yem kırmayı üşenen yavrularını küçük salmada olan kendi yaşıtları yani 1.5-2 aylık yavruların arasına atıyorum büyük yavrular hem yem kusmayı öğrenmek için yem isteyen yavrularına kusar hemde büyük yavruların yem kırarken izler ve öğrenmede daha istekli olurlar,ben bu şekilde yapmaktayım :)

mitko

Üyemiz
Adı
mümin
Soyadı
aldemir
acaba yuvadan cıkan yavrunun yanına suluk koymalımıyız suluklar malum yuksekte su ıhtıyacı ıcın

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
mümin bey yem kırmayı çok kısa sürede öğrenecekler tünekde durabilen kuş için su içmek hiçtezor olmuyor ben şimdilik yem kırmaya yeni başlamış kuşların kafes tabanına kavanoz kapağına veya yere monteli şekilde duran suluğu koyuyorum tüneği tabana çok yakın yerleştirip suluğu çok yakın koyabilirsiniz hatta tüneğe çıkmadan kafasını uzatıp su ieççebilecek şekilde olabilir  civciv sulukları var salmalarda kullanılan onlar çok ideal bunun için aslında bir arkadaşımda hamsterler için kullanılan bilyalı suluğu seum hortumuyla kafes tabanına kadar uzatılmış şekilde sulukta gördüm  ;)

efdal

Uzman Üyemiz
Adı
EfdaL
Soyadı
ÇİNKILIÇ
Serkan KUCCUK' Alıntı:
kafesın tabanına yem koyuyorum suyuda takıyorum suluğa hıc sorun yaşamıyorum. Yavruların yanına yem kırmayı bılen daha gelısmış bır yavru koy yavrularıda yanına koy baka baka ögle guzel ögrenıyorkı sen bıle şaşırırsın.
+1
Bazı abilerim demiş yuvadan atlayan kuşa baba öğretiyor fakat ben yuvadan atlayan kuşu kafesten ayırmadığım zaman baba 1kaç gün önce ürkütüyor yavruyu 1kaç gün sonrada dövmeye başlıyor..Bu sorunu nasıl hallediyorsunuz..
Bence en mantıklısı Serkan abinin dediği gibi yanlarına yem kırmayı öğrenmiş yavrular koymak daha mantıklı..

santrafor_38

Yeni Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
eren
Özgür DEMİRBAŞ' Alıntı:
kafesin içine girip yemlikten ağzımla yem aldım dişlerimle kırdım izledi hemen kaptı kerata  smileki :D
Yavaş hacı yav.. kahpe bizansta ki kahraman adamı geçtin sende