YEM VE SU DEĞİŞİKLİĞİ- KAFES TEMİZLİĞİ

tahir.özsoy

Uzman Üyemiz
Adı
TAHİR
Soyadı
ÖZSOY
Ark. Usta kuşçular üreticiler tavsıylerınızı ve yorumlarınızı bekliyorum.... Mini bir üretim hane kurmaya çalışıyrum 6-7 takım kuşla... Her kafeste akıllı yemlik kullansam 2 adet suluk kullansam en fazla kaç gün yem ve su değişikli yapmadan durabılır kuşlar bu şekilde

babaçi

Takipçi Üyemiz
Adı
Coşkun
Soyadı
TIKIZ
Yem su değişimi hergün mutlaka yapılmalı,çünkü yemlikte üstte kabukları gören mubişler sanki yem yokmuş gibi davranıyor,altları pek karıştırmıyorlar.Su değişimini kesinlikle musluktan hemen koyma suluğa en az 3-5 saat ağzı açık bir kapta beklemiş olsun.Zaten yavru gelmeye başladığı zaman yemlikler günlük bitiyor

geum

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
GENÇ
Suluklar 1-2 hafta hatta daha uzun durabilir suyu bitiremezler ama sulukları günlük ya da gün aşırı temizleyip taze su koymak gereklidir. Akıllı yemlikler için ise eğer kuşlar yemleri alt hazneye dökmezlerse akıllı yemklik içindeki yem ise 5-6 gün gider. Bunları ben kendi kuşarıma göre söylüyorum.

okan ekuklu

Uzman Üyemiz
Adı
Okan
Soyadı
Ekuklu
Tahir Bey dişiler kuluçkaya yatarken dışarı fazla çıkmadıklarından dışkılarını tutar çıktığındada baya büyük yapıyolar kafes temizliğinizin günü kuşun durumuna göre değişiyor....
Suluk olayında ise kuşlarınızın yavruları olduğunda illaki mama yapıcazsınız ağızlarının yanlarında kalan havuç vs. su içerken sulukta kalır evelsi güne koku yapar...
Akıllı yemlikte ise güzel bi ürün ama buda kuşa göre değişiyo yem seçen bi kuş hazneyi hemen dolduruyo anlıyıcağınız hergün ilgilenmeniz gerekiyo

ufuk inan

Takipçi Üyemiz
Adı
Ufuk
Soyadı
İNAN
Okan EKUKLU' Alıntı:
Tahir Bey dişiler kuluçkaya yatarken dışarı fazla çıkmadıklarından dışkılarını tutar çıktığındada baya büyük yapıyolar kafes temizliğinizin günü kuşun durumuna göre değişiyor....
Suluk olayında ise kuşlarınızın yavruları olduğunda illaki mama yapıcazsınız ağızlarının yanlarında kalan havuç vs. su içerken sulukta kalır evelsi güne koku yapar...
Akıllı yemlikte ise güzel bi ürün ama buda kuşa göre değişiyo yem seçen bi kuş hazneyi hemen dolduruyo anlıyıcağınız hergün ilgilenmeniz gerekiyo
+1

polsuder

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.imparatorogame.com
Adı
Süleyman
Soyadı
DERMENLİ
Umut GENÇ' Alıntı:
Suluklar 1-2 hafta hatta daha uzun durabilir suyu bitiremezler ama sulukları günlük ya da gün aşırı temizleyip taze su koymak gereklidir. Akıllı yemlikler için ise eğer kuşlar yemleri alt hazneye dökmezlerse akıllı yemklik içindeki yem ise 5-6 gün gider. Bunları ben kendi kuşarıma göre söylüyorum.
Kendimize nasıl bakıyorsak kuşlarımızada aynı şekilde bakmalıyız kendimiz bardakta 3 gün duran suyu içersek kuşlarımızada verelim  ;)

ugaroy

Uzman Üyemiz
Adı
UĞUR
Soyadı
ALTUNOK
Süleyman DERMENLİ' Alıntı:
Kendimize nasıl bakıyorsak kuşlarımızada aynı şekilde bakmalıyız kendimiz bardakta 3 gün duran suyu içersek kuşlarımızada verelim   ;)
+1

Ahmet SALMAN

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.asmobilya.net
Adı
Ahmet
Soyadı
SALMAN
Süleyman DERMENLİ' Alıntı:
Kendimize nasıl bakıyorsak kuşlarımızada aynı şekilde bakmalıyız kendimiz bardakta 3 gün duran suyu içersek kuşlarımızada verelim  ;)
kuşlarla hergün hiç bıkmadan bakamayacaksanız veya şüpheniz varsa(acaba bakamammı veya iki üç günde bir gitsemde olur bunlar nasıl olsa kuş)hiç başlamayın,ne verirseniz onu alırsınız

keta

Uzman Üyemiz
Adı
NURETTİN
Soyadı
KIR
suyu özellikle günlük değiştiririm.vitamin vs karıştığında hemen kokuyor.

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
üretimhane kurmak istiyorsanız her gün kuşlarınızı kontrol etmeniz gerekir.buna vaktiniz yoksa hiç başlamayın derim.

Kara Erbay

Uzman Üyemiz
Kuşlar çiçek gibidir suyunu eksik edersen solar suyunu verirsen açar.(İlgi vereceksen bak derim.)