Yeni alacağım jumbolarım için Kendi yaptığım mdf box

mytheron

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
karakaya
Hadi Bismillah diyip açalım ilk konumuzu  alkisd

Biraz acemice oldu fakat ben yapmak istedim eğri büğrüde olsa elimden çıkmasını istedim.
1 beyaz plaka mdf kestirdim kesim dahil 150tl.
ön sineklik teli 70 di komşumuz olduğundan 50 ye aldım :)
  Vida,köşe sıkma aparatı,menteşe vs kendi nalburumuzdan olduğundan bedavaya geldi smileki
sonuç olarak 200tl ye hallettik işi
İçlerine elimde bulunan 6mm kayın ağacından 8-9 tane yuvalık yaptım çekmece usulü girip çıkabilen cinsden.
  ha birde ön teller Seba kafesten alıcaktım fakat 4lü pvc box ımı bozup ondakileri kullandım hala 1 tane eksik,onuda kuşları alacağım zaman serkan beyden temin edeceğim inşallah
  +kafes teli önüne cam kestirdim 5 tane 15tl den
Etti 215tl
Birde yuvalıkkapaklarına cnc makinemizde oyma işlem uygulayacağım sevimli şeyler göze hoş gelsin diye onuda eklerim inşallah bittiğinde

5 li box ölçülerim 55cmx45cmx220cm
Yuvalıklar 18cmx20cmx21cm

Uploaded with ImageShack.us

7 Cücüklerimden 2 si bugün atladı yuvada kalanlar 5 tane takılıyorlar  smileki

Yeni yeme düşen 6 yavrumu ve 2 aylık diğer 3 yavrumu elimden çıkarıp artık jumbo besleyeceğim hazırlıklar onun içindir,umarım beğenmişsinizdir.

lynx1985

Takipçi Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
doğruöz
Ellerinize sağlık çok güzel olmuş.

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
elinize sağlık kolay gelsin ... bende pvc kafes yapmayı planlıyorum levha üreticileri ile görüşmeler sürüyor :D eğer anlaşabilirsek fiyatta bende girişiyorum box yapmaya :D

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
emek verilen herşey güzeldir. elinize sağlık

erci

Takipçi Üyemiz
Adı
ercan
Soyadı
ide
ellerinize sağlık çok güzel olmuş.şu sineklikten bende düşünüyorum.hazırmı aldınız o sinekliği?ev için ideal olmuş thumbsupbo

muhammed_71

Takipçi Üyemiz
Adı
muhammed
Soyadı
sümercan
Maşallah çok güzel ellerine sağlık bol üretimler inşallah

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
herseyden  once  emek edilen kıymetini emek edenden baska kımse  tam manasıyla anlayamaz  orgınal hand made  olmuş :)  maşallah  tam balkon hobi için uygun temizlik acısından miss gibi  yalnız  tava göremedim??????

mytheron

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
karakaya
Teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için

Karahan UZUN.' Alıntı:
herseyden  once  emek edilen kıymetini emek edenden baska kımse  tam manasıyla anlayamaz  orgınal hand made  olmuş :)  maşallah  tam balkon hobi için uygun temizlik acısından miss gibi  yalnız  tava göremedim??????
tava koymadım öndeki camlar yere düşenlerin dışarı kaçmasını engelliyor hergünde kağıtlarını değiştirmeyi düşünüyorum,tavayı sevmiyorum kuşlarımı çok korkutuyor çıkarıp takarken hayvanlar sağa sola atlıyor

Erhan KİRET' Alıntı:
bu sineklikler kuşlardan gelen tozuda engelliyormu acaba?yoksa sadece yem ve tüy için mi?
yem ve tüy için ama kuşlardan gelen tozu engelleyip engellemeyeceğini zaman içerisinde göreceğim,onun içinde menfez deliğine pervane takmayı düşünüyorum ev tipi güççüklerden

Ercan İDE' Alıntı:
ellerinize sağlık çok güzel olmuş.şu sineklikten bende düşünüyorum.hazırmı aldınız o sinekliği?ev için ideal olmuş thumbsupbo
hazır almadım ölçüye göre pimapenciler yapıyor genelde

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
arkadaşım kafeslerin altlarına birde ızgara koyarsan çok güzel olur sanki bana ızgaları yokmuş gibi geldi.

mytheron

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
karakaya
İsa YILMAZ.' Alıntı:
arkadaşım kafeslerin altlarına birde ızgara koyarsan çok güzel olur sanki bana ızgaları yokmuş gibi geldi.
ızgara kullanmadım hiç,kenarda duruyorlar tel ızgaralarım ve çekmeceleri,kuşlarım korkuyor altlarını değişirken,zaten 3-5 tane kuşum var onlarında altını 2 günde bir temizliyorum sıkıntı olmuyor yani benim için

serkandurmaz

Üyemiz
Adı
SERKAN
Soyadı
DURMAZ
Mustafa bey ellerinize sağlık çok güzel olmuş. Sineklik menteşelerinin yakından resmini yükleyebilirmisiniz. aynı uygulamayı kendi kafesim için yapaağım ancak menteşe olayında takıldım.

mytheron

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
karakaya
Serkan DURMAZ' Alıntı:
Mustafa bey ellerinize sağlık çok güzel olmuş. Sineklik menteşelerinin yakından resmini yükleyebilirmisiniz. aynı uygulamayı kendi kafesim için yapaağım ancak menteşe olayında takıldım.
menteşeyi yaptırdığım pimapenci taktı zaten birde üzerinde mıktanısla çıtçıt var açılmıyor kendi kendine kapak iyi oldu.
Siz tam ölçü alıp götürün pimapenciye onlar ona göre menteşe ve çıtçıt mesafesini ayarlayıp takarlar üzerine,sizede sadece 4 tane vida atmak kalır