Yeni aldığım ispinozlarım

Enver.Ergin

Uzman Üyemiz
Adı
Enver
Soyadı
ERGIN
Selamün Aleyküm herkese. Bugun İzmir kuş pazarından aldığım Zebra ispinozlarım. İspinozların cinsleri yada sağlıklı olup olmadığı hakkında bi bilgim yok. Sadece hoşuma gittiği için aldım. Acaba bilen kişiler fotoğraftaki ispinozları yorumlar mı? İyi günler hekese.

Adı
Abdurrahman
Soyadı
Seven
Hayırlı olsun, gayet sağlıklı bir çiftiniz var. İyi denk gelmiş, biri dişi, biri erkek :D Kısa zamanda üretim çalışmalarına başlayabilirsiniz. Zaten siz istemeseniz de üreyeceklerdir... :)

Enver.Ergin

Uzman Üyemiz
Adı
Enver
Soyadı
ERGIN
Abdurrahman SEVEN' Alıntı:
Hayırlı olsun, gayet sağlıklı bir çiftiniz var. İyi denk gelmiş, biri dişi, biri erkek :D Kısa zamanda üretim çalışmalarına başlayabilirsiniz. Zaten siz istemeseniz de üreyeceklerdir... :)
Teşekkür ederim peki hangisi dişi hangisi erkek ?

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
sakın boylarına aldanmayın ..... ispinozlar çok hareketli hayvanlardır . uçmak isterler ena 40 cm eninde kafeste bakmalısınız . çok fazla kalsiyuma ihtiyaçları vardır . kalamar kemiği yada başka bir yoldan temin etmelisiniz. dişiler yavru bakmaktan değil yumurtlamaktan ölür . çok fazla yumurta yaparlar . birde hasır yuvalık değil küçük tahta yuvalık yada her tarafı kapalı kanarya yuvalığı kullanın .

Enver.Ergin

Uzman Üyemiz
Adı
Enver
Soyadı
ERGIN
Şevket ÇAĞLAR' Alıntı:
sakın boylarına aldanmayın ..... ispinozlar çok hareketli hayvanlardır . uçmak isterler ena 40 cm eninde kafeste bakmalısınız . çok fazla kalsiyuma ihtiyaçları vardır . kalamar kemiği yada başka bir yoldan temin etmelisiniz. dişiler yavru bakmaktan değil yumurtlamaktan ölür . çok fazla yumurta yaparlar . birde hasır yuvalık değil küçük tahta yuvalık yada her tarafı kapalı kanarya yuvalığı kullanın .
Şevket abi taban kumu koysam ve artı olarak kalamar koysam kalsiyum için yeterli olur mu ?

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
taban kumu kullanabilirsin .... bir mahzuru yok .... yalnızca kalamar kemiği kalsiyum için yeterli olur. ama taban kumu normal kum yerine geçmez herhalde hiç kullanmadığım için bilmiyorum . ben ithal kum kullanıyorum . onuda mamalıkta veriyorum .

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
bende ispinoz aldım 10 tane 3 erkek 7 dişi, neredeyse 1 ay oldu ama sadece bir dişi bir yumurta yaptı, yuvaları yaptılar ama yumurta uzun zamandan beri yok, tek yaptıkları birbirlerinin yuvasından malzeme çalmak. bilmiyorum ne olacak.