Yeni başlıyorum Bu mantar mı

LiveYourLife07

Üyemiz
Adı
Ömer faruk
Soyadı
aydoğan
Merhaba 9 yaşında felan sokakta bir muhabbet kuşu yakalamıştım ve yaklaşık 1 yıl onu beslemiştim.En sonundada dışarıda kafesini temizler iken kaçırmıştım.Aradan yaklaşık 6 yıl geçti ve tekrar dan bu hobiye başlamak istedim bi arkadaşım vasıtası ile bir kuş aldım.Tam bir şey bilmiyordum kuşu inceliyordum.Fazlası ile makale yazı vb. okudum.Kuşumun gagası çok büyükdü yem yiyemiyordu gagasını biraz kısalttım.Sanırım gagasının yan tarafındada mantar var.Bunun tedavisi ile ilgili  vazelinin iyi geldiğini okudum.Ama mantar mı değilmi tam emin değilim.

Elimden geldiği kadar net çekmeye çalıştım kusura bakmayın.

mytheron

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
karakaya
gagasını hemen kısaltın crying nasıl yem yiyebiliyor o gagayla

beko_27

Uzman Üyemiz
Adı
BEKİR
Soyadı
ÇOLAK
allah için bu kuşu bedava mı aldınız. ya arkadaşlar lütfen biraz araştırıp alın kuşu allah için hem kuşa yazık hem paranıza yazık.bu kuşun vebaline siz girmeyin bırakın satan adam girsin.ben bile çok çok acemi birisi olarak artık kuşun tipine bakınca az çok anlıyorum nereye varacağını.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
eğer  para ile satın aldıysanız  götürün o petshopa kuşu geri  verip diyinizki  ALLAH sizi bildiği gibi yapsın paramda  size  sadaka  olsun.......  kuşun gagası  inanılmaz  uzun  ve muthemelen mantarda vardır  terammycm diye  bi ilac  var  Sarı melhem diye  eczanelerde  satılı  alın onu gecene kadar  sürün kusun gagasına....ve ayak tırnaklarıda  öyledir  kısaltın onlarıda.... keza  kuş  erkete  yaşlı  kuş  haberiniz  olsun  ve  dişi  bir  kuş......

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Karahan UZUN.' Alıntı:
eğer  para ile satın aldıysanız  götürün o petshopa kuşu geri  verip diyinizki  ALLAH sizi bildiği gibi yapsın paramda  size  sadaka  olsun.......  kuşun gagası  inanılmaz  uzun  ve muthemelen mantarda vardır  terammycm diye  bi ilac  var  Sarı melhem diye  eczanelerde  satılı  alın onu gecene kadar  sürün kusun gagasına....ve ayak tırnaklarıda  öyledir  kısaltın onlarıda.... keza  kuş  erkete  yaşlı  kuş  haberiniz  olsun  ve  dişi  bir  kuş......

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
Yeni başladıysanız bu kuşa bakmanız iyileştirmeniz biraz zor olabilir. Ama yok ben bu kuşu iyi eicem derseniz elimizden geldiğince yardımcı oluruz. Kuşu satın aldıysanız size satan kişi ....... dir. Boşlukları istediğiniz gibi doldurunuz

LiveYourLife07

Üyemiz
Adı
Ömer faruk
Soyadı
aydoğan
Kuşu eski bi arkadaşım vasıtası ile aldım.Kuşu çok övdüler bana 25 tl dediler bende verdim.Ama sanırım hata yaptım. crying Bana kuş yavrudan yeni çıkma felan dediler.Elimden geldiği kadar ne gerekiyor ise yapmaya hazırım.Son olarak gagasını kaç cm daha kısaltayım.Kuşu kendim görerek almadım.Arkadaşım getirdi kuşu bi tandıktan aldım dedi. crying crying

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
Ö.Faruk AYDOĞAN' Alıntı:
Kuşu eski bi arkadaşım vasıtası ile aldım.Kuşu çok övdüler bana 25 tl dediler bende verdim.Ama sanırım hata yaptım. crying Bana kuş yavrudan yeni çıkma felan dediler.Elimden geldiği kadar ne gerekiyor ise yapmaya hazırım.Son olarak gagasını kaç cm daha kısaltayım
Kuşu geri verme şansın varmı peki?

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
way  ...................  kuş miyadını  doldurmak  üzere  size  bide  yavru dediler  öylemi... nerden  kimden aldıysanız bari deşifre edinden size  yakın oturan  ve  o lanet  insanlardan  kuş alacaklar  bu siteye  takılıyorsa  onlara yazık olmasın......
..........  geri  verme sansın  varsa derhal  ver  dostum

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
o halde  vetenirliğe hazır  ol  Uğur kardeşimizden  taktiği kapın  sanırım  Uğur kardeşimizde de  mantarı ilerlemiş  mubiş  vakası vardı.... Size  yardımcı  olacaktır

LiveYourLife07

Üyemiz
Adı
Ömer faruk
Soyadı
aydoğan
Karahan UZUN.' Alıntı:
way  ...................  kuş miyadını  doldurmak  üzere  size  bide  yavru dediler  öylemi... nerden  kimden aldıysanız bari deşifre edinden size  yakın oturan  ve  o lanet  insanlardan  kuş alacaklar  bu siteye  takılıyorsa  onlara yazık olmasın......
..........  geri  verme sansın  varsa derhal  ver  dostum
Adamı tanımıyorum.Arkadaşım benim eniştem üretiyor dedi güzellerinden sana ayırmış dedi.Satan kişinin berber dükkanı varmış (Antalya/kepez) sanayi karakolunun o taraflarda biyerde oturuyormuş ve oradan satış yapıyormuş.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
sen  arkadas  kumpasına  gelmişsin kardeşim....  neyse  tedavi  için  Uğurdan  yardım almaya bak  hadi geçmiş olsun

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
Ö.Faruk AYDOĞAN' Alıntı:
Sanmıyorum  crying
Olan olmuş.. Şimdi gelelim iyileştirmeye... Beyaz vazelin gerekli sana. Sabah öğle akşam aklına geldikçe müsait oldukça sabah akşamda olabilir burun kısmına gaga kısmına ayaklarına sür güzelce yedir... Şuanki gaga çok uzun kesmek gerekli. Bunu yapabilmen için şuan daha yeni olduğun için birinin tutması ve senin kesmen gerekli. Tırnak makası ile bu işlemi yapabilirsin laakin düz kesmiyoruz gagayı. ' V ' şeklinde olsun mümkün olduğunca. Mutlaka ama mutlaka gaga taşı gerekli ki iyileştikçe gagasını sürte sürte iyileştirsin. 1 2 ayını alacaktır komple toparlayıp düzelmesi. Elimizden geldiğince yardımcı oluruz. Bişey oldukça yaz kardeş...

LiveYourLife07

Üyemiz
Adı
Ömer faruk
Soyadı
aydoğan
Uğur Süleyman SARI' Alıntı:
Olan olmuş.. Şimdi gelelim iyileştirmeye... Beyaz vazelin gerekli sana. Sabah öğle akşam aklına geldikçe müsait oldukça sabah akşamda olabilir burun kısmına gaga kısmına ayaklarına sür güzelce yedir... Şuanki gaga çok uzun kesmek gerekli. Bunu yapabilmen için şuan daha yeni olduğun için birinin tutması ve senin kesmen gerekli. Tırnak makası ile bu işlemi yapabilirsin laakin düz kesmiyoruz gagayı. ' V ' şeklinde olsun mümkün olduğunca. Mutlaka ama mutlaka gaga taşı gerekli ki iyileştikçe gagasını sürte sürte iyileştirsin. 1 2 ayını alacaktır komple toparlayıp düzelmesi. Elimizden geldiğince yardımcı oluruz. Bişey oldukça yaz kardeş...
Şu anda gagasını ve tırnaklarını biraz olsun kısalttım ama gagasının biraz daha kısalması lazım gibi geliyor ama korkuyor okuduğum bi yazıda gagada damarmı ne varmış o damarı kestiğimizde kuş kısa süre içinde ölüyormuş ve gagası kanıyormuş.Kafeste gaga taşı mevcut.Üst gagasının uzunluğu kaç cm olmalı veya alt gagaya göre nasıl olmalı bir bilgi verirmisiniz.

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
Ö.Faruk AYDOĞAN' Alıntı:
Şu anda gagasını ve tırnaklarını biraz olsun kısalttım ama gagasının biraz daha kısalması lazım gibi geliyor ama korkuyor okuduğum bi yazıda gagada damarmı ne varmış o damarı kestiğimizde kuş kısa süre içinde ölüyormuş ve gagası kanıyormuş.Kafeste gaga taşı mevcut.Üst gagasının uzunluğu kaç cm olmalı veya alt gagaya göre nasıl olmalı bir bilgi verirmisiniz.
Üst gaga alt gagayı kapatıcak şekilde olmalı... Google'dan bir kaç resim bak yakın çekim ona göre ayarla mesela

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
kılcal  damara  dikkat  istersen  sitenin  arama  motoruna  bir arattır  geçmişte  konular  vardı  gaga  tırnak  kesme  hususunda

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
Karahan UZUN.' Alıntı:
kılcal  damara  dikkat  istersen  sitenin  arama  motoruna  bir arattır  geçmişte  konular  vardı  gaga  tırnak  kesme  hususunda
Oraya kadar gelemez Karahan abi yukarda bayaa... Damar yapısını iskelet yapısını incelerken bakmıştım bayaa