yeni box kafesim :)

myasin

Takipçi Üyemiz
Adı
Yasin
Soyadı
ÖZCAN
ufak tefek eksiklikleri kalsa da yapım aşamasını büyük oranda tamamlamış olduğum el emeği göz nuru kafesim :)

burdaki box kafesleri görünce çok heveslendim.bir box kafes de ben yapayım dedim.burdaki kafesleri inceledim sonra onlardan kopya çeke çeke iyi kötü yaptım bi kafes :)
maliyeti 15 lira :)
arkadaşlarımdan birisi fenerli birisi galatasaraylı olunca kafesin de biri fenerli biri galatasaraylı oldu :D
inşallah beğenirsiniz

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
mavi renk kuşa zarar verir sök o mavileri yerine kırmızı tak ;)

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Güzel olmuş eline sağlık. yalnız 15 lira az geldi bana, dolap hariç herhalde.

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
bendede aynısına yakını var.sizinkine tuvalık takılacakmı.ben sabit yuvalık yaptım ve en çok randuman aldığım kafesimdir.ellerinize sağlık.güzel olmuş.

E

elaziz2316

Guest
    Yasin, keşke teli kesmeden derinlik ebatı kadar içeriye doğru katlasaydınız. Altı da ızgaralı olmuş olurdu. Alt ızgara kısmınıdz plastik kroşe'lerde tuttururdunuz. Altının ızgaralı olmasının birçok faydası var.

myasin

Takipçi Üyemiz
Adı
Yasin
Soyadı
ÖZCAN
altının ızgaralı olmasını ben de çok istedim ama nasıl yapacağım konusunda bi fikir gelmedi aklıma.
ızgarayı alta tutturmak ve düzgün durmasını sağlamak epey zor.
ayrıca fazladan tel var bi fikir gelirse aklıma, alta ızgara da yapabilirim.
sizin söylediğiniz gibi telin uzun olup alta katlanmasının da nasıl olacağını anlayamadım.tel çok sert bir tel değil o şekilde düzgün durmaz diye düşünüyorum.

myasin

Takipçi Üyemiz
Adı
Yasin
Soyadı
ÖZCAN
evet dolap hariç mehmet bey.
dolap evde fazladan vardı onu kullandım..
çekmecelerin tahta malzemelerine 10 lira verdim 1 lira çiviye verdim 4 lira da tele :)

myasin

Takipçi Üyemiz
Adı
Yasin
Soyadı
ÖZCAN
Zeki MÜLAYİM' Alıntı:
bendede aynısına yakını var.sizinkine tuvalık takılacakmı.ben sabit yuvalık yaptım ve en çok randuman aldığım kafesimdir.ellerinize sağlık.güzel olmuş.
evet Zeki Bey yuvalık takacağım resimde görüldüğü üzere yuvalık için delikler açtım sol tarafından.ben de sizin gibi yuvalıkları sabitlesem mi diye düşünüyorum en güzeli öyle olacak heralde.
ayrıca sizde aynısına yakınının olmasının sebebi şu, burdan kafes fotoğraflarına bakarken en çok el yapımı kafesi sizde gördüm ve daha çok yakınlaştırıp sizinkileri inceledim :) sizinkinden kopya çektiğim için sizinkine çok benziyor haliyle:)

E

elaziz2316

Guest
Belki resim daha açıklayıcı olabilir. Benim yaptığım alt ızgaralı.

thunderbolt

Üyemiz
Adı
Caner
Soyadı
Şenol
Peki bu şekilde yapıldığında kapılarında sistem nasıl oluyor?
yay sistemi için oldukça yumuşak teller....

myasin

Takipçi Üyemiz
Adı
Yasin
Soyadı
ÖZCAN
elaziz2316' Alıntı:
Belki resim daha açıklayıcı olabilir. Benim yaptığım alt ızgaralı.

resim için teşekkürler.
benzer şekilde bi alt ızgara da ben yapayım o zaman.yapınca fotoğrafını koyarım buraya.

myasin

Takipçi Üyemiz
Adı
Yasin
Soyadı
ÖZCAN
benim kapı sistemin bu şekilde. çok basit bir sistem.
ayrıca tel o kadar yumuşak değil. ne çok yumuşak ne çok sert.

thunderbolt

Üyemiz
Adı
Caner
Soyadı
Şenol
Kafes köşesine bir L şeklinde tahta kapı kasası misali çekilde tutturulup bir kapı yapılsa daha sağlam olur diye düşünüyorum. Nihayetinde kapı daha sağlam olur. Kardeşim senin yaptığın sisten gözüme biraz sahat görüntü. Estetik olarakta dediğim gibi daha güzel olurdu diye düşünüyorum. Ellerine sağlık yinede geliştirebilirsin...

myasin

Takipçi Üyemiz
Adı
Yasin
Soyadı
ÖZCAN
thunderbolt' Alıntı:
Kafes köşesine bir L şeklinde tahta kapı kasası misali çekilde tutturulup bir kapı yapılsa daha sağlam olur diye düşünüyorum. Nihayetinde kapı daha sağlam olur. Kardeşim senin yaptığın sisten gözüme biraz sahat görüntü. Estetik olarakta dediğim gibi daha güzel olurdu diye düşünüyorum. Ellerine sağlık yinede geliştirebilirsin...
sizin dediğiniz şekilde yapmayı düşünmüştüm ama ön tarafta görselliği bozar diye vazgeçtim. sonuçta evde besliyorum ve sürekli kuşları seyredyoruz.tahtayla önünü kapatmak istemedim.kapı bu şekilde olunca görsellik hiç bozulmamış oldu.kapı nerdeyse hiç belli bile olmuyor. ayrıca niye kapının sakat olduğunu düşünüyorsunuz nasıl bir sakatlık olabilir? normal tel kafeslerde de bundan çok farklı bir sistem yok.
sağlamlık konusunda haklısınız ama nihayetinde bunlara hiç güç uygulamayacağım, o kadar sağlam olmasına gerek var mı ki.

thunderbolt

Üyemiz
Adı
Caner
Soyadı
Şenol
myasin' Alıntı:
sizin dediğiniz şekilde yapmayı düşünmüştüm ama ön tarafta görselliği bozar diye vazgeçtim. sonuçta evde besliyorum ve sürekli kuşları seyredyoruz.tahtayla önünü kapatmak istemedim.kapı bu şekilde olunca görsellik hiç bozulmamış oldu.kapı nerdeyse hiç belli bile olmuyor. ayrıca niye kapının sakat olduğunu düşünüyorsunuz nasıl bir sakatlık olabilir? normal tel kafeslerde de bundan çok farklı bir sistem yok.
sağlamlık konusunda haklısınız ama nihayetinde bunlara hiç güç uygulamayacağım, o kadar sağlam olmasına gerek var mı ki.
Kardeşim hafta sonunda yapımına başlayacağım. O zaman resimleri paylaşırım. Estetik olacağından eminim...