yeni çiftim yumurtasını bıraktı.. yardım...

cestikeri

Üyemiz
Adı
berkay
Soyadı
haşimoğlu
arkadaşlar dün bir çift kuş aldım altında 3 tane yumurtası var dün gece karanlıkta kafesleri deiştim adama kafesini geri verdim sabak dişi kuş oturuyodu yumurtaların üstüne ama akşam baktığımda kalktı...geri otururmu sizce....

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
yer değişikliği yapılan yumurtalı kuşlarda yumurtaya oturmama gibi sorunlar olabiliyor siz bide kafes değişikliği yapmışsınız oda bi sorun şans artık bekleyip göreceksiniz

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
sabah oturuyor akşam kalktıysa bence tamamen ihtiyacını gidermek amaçlıdır fakat siz yumurtaya birdaha yatmayacak endişesiyle üstüne düşerseniz kuş rahatsız olacak bu sefer gerçekten yatmacaktır..onlar rahatsız edilmemeyi seçiyorlar ben ev de üretim yapıyorum kuluçkada yatan bir dişim nasıl anlıyorsa ben yuvalığa yaklaşınca uzaklaşana kadar cıyak cıyak bağırıyor düşünün yuvalığın kapağını açmıyorum sadece mecburen farkında olmadan yuvalığa yanaşıyorum beni görmüyor hissediyor ....

inşallah birşeyleri yadırgamamışdır sezgin beyin dediği gibiyse eğer kötü olmuş neden nedir en iyi siz tecrübe edeceksiniz !:.. başarılar

cestikeri

Üyemiz
Adı
berkay
Soyadı
haşimoğlu
dün getirdim  gece karanlıktada kafesleri deiltim getirdiğim kafesi geri verdim adama sabah 7:30 gibi baktığımda oturuyodu akşam 8 gibi baktım dışardaydı acaba gece yem yemeye yada ihtiyacnı görmeye çıkıomu...

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
cestikeri' Alıntı:
dün getirdim  gece karanlıktada kafesleri deiltim getirdiğim kafesi geri verdim adama sabah 7:30 gibi baktığımda oturuyodu akşam 8 gibi baktım dışardaydı acaba gece yem yemeye yada ihtiyacnı görmeye çıkıomu...
olabilir canınızı sıkmayın bence yatacaktır en azından ben olumlu düşünmek istiyorum :)

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
yumurtaları soğutmuşsa yatmasının bir anlamı olmayacak yumurtalı yavrulu alınan çiftler risklidir tekrar çiftleşip yumurta yaptığında daha iyi olacaktır

cestikeri

Üyemiz
Adı
berkay
Soyadı
haşimoğlu
ben aldığımda yavruları vardı o yüzden yerinden oynattırmadım zarar vermesin diye..pazar günü yavruları bıraktı yumurta yaptı 3 tane yumurta var ve karnındada var sanıtım kanat düşük kuyruk atası felan var dışkılarının hepside büyük..

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
hilmi akyldız' Alıntı:
yumurtaları soğutmuşsa yatmasının bir anlamı olmayacak yumurtalı yavrulu alınan çiftler risklidir tekrar çiftleşip yumurta yaptığında daha iyi olacaktır

cestikeri

Üyemiz
Adı
berkay
Soyadı
haşimoğlu
arkadaşlar buyün  sabah dişi kuş yuvadaydı akşam geldiğimde yafesin alt tabanında yumurta vardı bugün yaptı onu ama yuvalığa koymak için elime aldım ve neyazıkki kırabildim  dişim dışarda duruyo şuan ve 3 tane yumurtaya baktım akşam ışıkla 3 ü süde boş 3 yumurta 8 günlük oldu ne yapmalıyım karnında yumurtavar yine...

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
hiçbirşey yapma bence bırak boş yumurtalarda yuvada dursun şimdi onları alırsanız iyice strese girer bırakın yapacağı kadar tyumurtayı yapsn zaten büyük ihtimalle boş olan yumurtayı kuş anlıyor ve o yumurtaya yatmıyor ben bunu tecrübe ettim benim bir çiftim var 5 tane yumurtlar ve içinden kaç tane yumurta boş ise o yumurtayı hep kenara ayırır yatmaz onlara ama alıncada kızar ötekileride boşlar kendi haline bırak bence hadi hayırlısı olsun

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
cestikeri' Alıntı:
arkadaşlar buyün  sabah dişi kuş yuvadaydı akşam geldiğimde yafesin alt tabanında yumurta vardı bugün yaptı onu ama yuvalığa koymak için elime aldım ve neyazıkki kırabildim  dişim dışarda duruyo şuan ve 3 tane yumurtaya baktım akşam ışıkla 3 ü süde boş 3 yumurta 8 günlük oldu ne yapmalıyım karnında yumurtavar yine...
Kuşunuz stres durumundan dolayı yumurtayı atmıştır. Yer değişikliğinden dolayı çiftleşeceklerinide sanmıyorum. Yumurtalarını tamamen yumurtlasın belirli bir süre sonra alırsınız hem bu sayede ortamada çabuk uyum sağlamış olacaktır.

Zorbey

Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
akbulut
Yavrularına çok iyi bakan damızlık çiftim sadece 2 günlüğüne  odalarını değiştirdim diye 4 yumurtanın üstüne yatmadı,ben çevireyim dedim beceremedim tabii,ayrıca 5. yumurtayı tünekten aşağı bıraktı yuvaya girmemek için,6. yı hiç yapmadı(her kuluçkada 6 yumurta yapardı)2 gün sonra tekrar eski yerlerine aldım tam 21 gün sonra tekrar yumurtladı ve çok şükür eskisi gibi gayet nazik ve sevecen bir anne baba oldular.İnşallah sizin kuşlarda yerlerine ve kafeslerine alıştıktan sonra eski düzenlerine dönerler

cestikeri

Üyemiz
Adı
berkay
Soyadı
haşimoğlu
peki dişi kuş şuanda kalktı tamamen ..acaba erkek veya dişi yerdeğişikliğinden dolayı tüye girermi..