Yeni çiftimin hareketleri sizce neye işaret ?

hakan5352

Yeni Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
ÖZTÜRK
Arkadaşlar merhabalar öncelikle. Bu konuda amatör sayılırım, bu yüzden sizlerin görüşlerini almak istedim.

10 gün kadar önce üretimhanesi olan (eşe attığı çiftlerden yavru alan) bir arkadaştan yeni eşe attığı bir çifti beğenerek aldım. Kuşlar için genç ve kızgınlık dönemi gelmiş olduğunu ve çok iyi anlaşıp eş tuttuğunu görüp, renkleri de birbirine uyum sağlamışken eşe attığını fakat daha yumurtaları olmadığını söyledi. Bir süre kuşları oturup izledim ve gayet iyi anlaştıklarını gördüm, satın aldım.

Gün geçtikçe kafese ve ortama alıştıklarını hissediyorum. Erkek sürekli dişinin yanında. Dişi ne ondan kaçıyor, ne de kovalıyor. Erkeğe başını eğiyor ve erkek sürekli dişinin başını kaşıyor. Dişi de bundan keyif alıyor. Arada başını çevirip, diğer tarafı kaşımasını istiyor gibi davranıyor. Erkek yine kaşımaya devam.. Erkek 5-6 gündür yuvalığın girişine gelip ufaktan kemiriyor. İçeri bakıyor. Dişi de bugün 2-3 kez yuvalığa ilgi duydu ve gelip yuvalığın tüneğini kemirdi. Erkek çiftleşmeye zorlasa dişi hayır demiycek gibime geliyor fakat erkek çiftleşme konusunda pek üzerine gitmiyor. Sanki flört dönemlerindeler :)

Kendilerini doğal hayatta sanmaları için sık sık muhabbet kuşu sesi açıyorum ve çıldırıyorlar. Erkek sürekli bir ortadaki tüneğe bir yavruluğun tüneğine konuyor.

Size sormak istediklerim şunlar;

Öncelikle çifti nasıl buldunuz? Sağlıkları, kızgınlık durumları ve birbirine yapmış oldukları bu hareketleri nasıl değerlendiriyorsunuz? Sabırlıyımdır. Sabredip beklersem, bu çiftten yavru alabilir miyim? Ortam değişikliğinden olsa gerek hiç çiftleştiklerini görmedim, çiftleşme ihtimali yüksek olan bir çift mi sizin kanaatinizce? Kuş sesi duymaları birbirlerine olan ilgilerini azaltır mı?

Not: Kafes insan boyundan yüksek bir yerde, gün ışığı alan bir odadadır.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Kuşların ikisi de daha tam kızışmamış zamanı var.

muhabbet

Takipçi Üyemiz
Adı
MESUT
Soyadı
ÖNCÜ
çiftleşmeleri için öncelikle kızışmalara lazım onuda şöyle anlarsın dişinin gaga üstü kırmızımsı renk almışşa kızışma tamamd-ır demektir. bununda olması için vitamin mama şart. birbirinin kafalarını kaşımaları iyiye işaret. kuşların çok olduğu yer içinde şunu söyliyeyim benm 1 çift yerli kuşum vardı evde besliyordum 3 ay 4 ay yok tık yok bi abimimz vardı kuş üretimi yapan 10 çifte yakın kuşu var onun yanına verdim 1 hafta sonra geldim baktımki 2 yumurta bar diblerinde sen hesap et artık :D

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Erkeğin ceresi ( gagasının üstündeki burun deliklerinin olduğu renkli et parçası ) lacivert olunca dişinin ceresi koyu kahverengi olunca kızıştığını anlayabilirsiniz.

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Erkeğin ceresi ( gagasının üstündeki burun deliklerinin olduğu renkli et parçası ) lacivert olunca dişinin ceresi koyu kahverengi olunca kızıştığını anlayabilirsiniz.

hakan5352

Yeni Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
ÖZTÜRK
Cevaplarınız için teşekkür ederim  :) Kuşlarımın kızışması için nijer tohumu ve vitamin takviyesi düşünüyorum. Ne dersiniz ?

muhabbet

Takipçi Üyemiz
Adı
MESUT
Soyadı
ÖNCÜ
Nijere dikkat et fazla verme bana sorarsan nijerin faydasını gördüm. vitamin desen bence şart kolay gelsin . . .

Murat ÖZYÜREK

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Murat
Soyadı
ÖZYÜREK
kuşlarınız güzelmiş maşaallah...ben farklı konulara değineceğim...öncelikle bu yuvarlak kafesi değiştirin...tünekleri tahta tüneklerle değiştirin...kuşlarınıza daha geniş daha büyük dikdörtgen bir kafes alın bence...bu kafes onlara dar gibi geldi bana...arkadaşların dediği gibi kuşlarınızın daha vakti var...biraz bekleyebilirsiniz...

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
R.Efekan ALTUN.' Alıntı: