Yeni gelen kuşlarımdan hasta olanlar için yardımcı bilgi verir misiniz?

samed_keklik

Üyemiz
Adı
Samed
Soyadı
KEKLİK
İyi günler. Muhabbet kuşu üretimine Özgür ÇİN arkadaşımın desteği ile yeni başladım. İsmim Samed KEKLİK. Elazığ'da yaşıyorum. 02.12.2013 tarihinde Manisa'dan getirttiğim kuşlarımdan birkaç tanesinde bazı problemler var ve açıkcası ne yapacağımı çok bilmiyorum.
1) Alttaki videodan görebileceğiniz kuşlardan sol arkadakinde karnında şişlik var, tümör yada yağ bezesi olabilir ama yumurta değil. Bu kuşu kurtarmak için ne yapabilirim? ayrıca çok fena halde ishali var, 2 gündür düzenli olarak neoterramycin + vitamin desteği verdim yeni gelen tüm kuşlara. yine de farketmedi birşey.
2) 2 kuşum çok halsiz, benden bile 2 defa kaçıp 3.de bırakıyorlar kendilerini. Bunlardaki problem nedir? ishal gözlemleyemedim.
3) 2 kuşum fena halde dövülmüş, teramisin sürdüm kanlı bölgelerine, toparladılar biraz.
4) videoda alt sağ arkadaki kuş kanadını kapatmıyor, yerde tabiri caizse sıvaşmış yatıyor. O da dayak yemiş sanırım ama aşırı halsiz ve ayakta bile duramıyor. Bunda da ishal var.
5) 1 kuşta da mantar başlangıcı var ve burnunun etrafına ve ayaklarına 2 gündür merhem tedavisi uyguluyorum. İnşallah düzelir bu kuşum.
6) son olarak 2 kuşumda yumurta var ve yumurtlamadılar 2 gündür. ne yapabilim bunlara?

Özellikle  1-2-4-6. sorunlarıma derman olacak cevaplar verebilirseniz sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim...

1.resim ( ur yağ bezesi olan kuş)

http://u1312.hizliresim.com/1j/3/v4xw7.jpg
2. resim(halsiz olan kuş)

http://u1312.hizliresim.com/1j/3/v4xy7.jpg
3. resim ( dayak yiyen kuşlar)

http://u1312.hizliresim.com/1j/3/v4xzl.jpg
4. resim ( 4. sorumda bahsettiğim kuş)

http://u1312.hizliresim.com/1j/3/v4y12.jpg

Bektas Abdurrahman

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Bektas
Soyadı
Abdurrahman
1.resimdeki kışta kursak mantarı var burdaki araştırmalarıma göre çünkü aynı hastalıktan bendeki kuşun birinde de var ilaç olarak gabamix tablet 3-5gün kullanımda düzeliyormuş bende denicem,hayırlı olsun allah utandırmasın ve geçmiş olsun

samed_keklik

Üyemiz
Adı
Samed
Soyadı
KEKLİK
Bektaş bey ilginiz için teşekkür ederim. 100 kuş geldi. diğerlerinde problem yok.  Kursak mantarından dolayı karnı öyle şişer mi? yumurta varmış gibi şişmiş ama yumurta yok.. dediğiniz ilaçla kurtulma şansı nedir? 2. kuş için Ihlamuru bugün deniyecem. inşallah kurtarırım onu.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Allahınızı severseniz bu kuşları kimden aldınız
kuşlar dökülüyor yahu:((

mus elalan

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
elarlsan
öncelikle derhal bu kuşlşarı diğerlerinin yani size göre sağlıklı görünenlerden ayırın .ortam sıcaklığını pek dalgalandırmayın 17 20 arasında olabilir tabi kuşların daha önce geldiği yerde önemli. Hasta olan kuşlarıda kurtarmak için teşhisi gözle ve elle muayene ederek yapabilecek birisi varsa ki 100 kuş bir destek alın bence. yani böyle fotoğraftan göreceli olur neticede canlı hayvan dışkısı nefes alışı tüylerinin parlaklığı uçuşu halsizliği kabarması v.s  İnşallah gönlünüze göre olur ve amacınıza ulaşırsınız kolay gelsin....

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
en kral veteriner bile bakarak teşhis koyamaz arkadaş yok şu  kuşta bu var yok şunda bu var deyip ilaç önerenlere bakma sakın bir canlının canıyla oynadığının farkında bile değil hemen bilen anlayan birini çağır baksın kuşlara hasyta olanları ayır allah kolaylık versin

hamza kkuş

Takipçi Üyemiz
Adı
hamza
Soyadı
karakuş
yanlış anlamayın ama ben Manisa dediler mi 3 kere düşünüyorum....sıkıntı sıkıntı...

sütten ağzım yandı.yoğurdu üfürüyorum...

samed_keklik

Üyemiz
Adı
Samed
Soyadı
KEKLİK
Mert bey hiç sormayın valla, hani yolda üşürler, ishal falan olurlar diye bekliyordum ama böyle bişey beklemiyodum. Biraz hayal kırıklığı oldu. İnşallah sonu hayırlı olur...

Mustafa bey zaten ilk işim hastalıklı, sorunlu kuşları diğerlerinden ayırmak oldu. Mantar olan kuşu tek başına başka bi kafese koydum diğerlerine bulaşabilir diye. Ortam sıcaklığı bodrum katta olmasından dolayı 21-23 derece arası yani ideal. Elazığ'dan kuşlara yardımcı olmak isteyen olursa gelip bakabilir...

Ahmet bey haklısınız ama şu an bütçem çok düşük veteriner için. Elimden geleni yapıyorum, kuşları da ayırdım dediğiniz gibi ama bakalım.

Sizlerin gördüğünüz kadarıyla da olsa bana yardımcı olabileceğiniz bir durum varsa lütfen paylaşınız, ilaç olur, bitki olur, ne olursa artık...

Umut Ergün

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
Ergün
Abicim yanlıs anlamayın sakına  alırken gözünüz hiçmi görmedi bu kuşları hepsi hasta :(

GEÇMİŞ OLSUN

samed_keklik

Üyemiz
Adı
Samed
Soyadı
KEKLİK
Umut bey ben birine güvendim, seçip yollayacam güzel çiftleri dedi 350 çiftin arasından, gelen kuşlardan hasta olanlar bunlar işte... Yapacak bişey yok. Akıl parası olsun işte, bundan sonra kendim seçip alırım...

Umut Ergün

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
Ergün
Samed KEKLİK' Alıntı:
Umut bey ben birine güvendim, seçip yollayacam güzel çiftleri dedi 350 çiftin arasından, gelen kuşlardan hasta olanlar bunlar işte... Yapacak bişey yok. Akıl parası olsun işte, bundan sonra kendim seçip alırım...
Anladım neyse abi yapcak bşy yok bu birazcık ders oldu gibi :) Tekrardan Geçmiş olsun inşallah eskı saglıklarına geri dönerler

haydar5050

Uzman Üyemiz
Adı
haydar
Soyadı
ulutuz
Arkadaşlar lütfen yorum yaparken biraz dikkatli yapalım siz bu kuşları göndereni veya arada yardımcı olmaya çalışan kişiyi tanıyo musunuz ?Arkadas ismini de vermiş gerçi de bakın ben Samet beyin aldıgı kişiyi arada yardımcı olan abimizi de iyi tanırım.Manisanın kuşu şöyle böyle diyosunuz da peki gelen kuşun yüz tane oldugunu ve 22-23 saat yol geldiğini doğuda inişli çıkışlı bir güzergah ve hava değişiminin fazla oldugunu düşündünüz mü ? Bunları göz önüne aldıgımızda 4-5 kuş rahatsızlanmış bence çok değil.Tabi arkadasımız konuyu yardım diye açmış ama iş karalamaya gitmiş.Ben de aldım manisadan gayet memnunum ve tosun gibiler biri gelince 4 gün sonra öldü ama geldiginde taş gibiydi yapacak bişey var mıydı yok bu kayıpları hepimiz yaşıyoruz.Sonuç olarak ben ankaradayım kimseye de bi bagımlılıgım da yok az bucuk da arkadaslarım bilirler beni bu konuya da sadece bilinçsiz yorum yaptıgınız için açıklama gereği duydum

euphrates

Uzman Üyemiz
Adı
Fırat
Soyadı
Akad
Haydar ULUTUZ' Alıntı:
Arkadaşlar lütfen yorum yaparken biraz dikkatli yapalım siz bu kuşları göndereni veya arada yardımcı olmaya çalışan kişiyi tanıyo musunuz ?Arkadas ismini de vermiş gerçi de bakın ben Samet beyin aldıgı kişiyi arada yardımcı olan abimizi de iyi tanırım.Manisanın kuşu şöyle böyle diyosunuz da peki gelen kuşun yüz tane oldugunu ve 22-23 saat yol geldiğini doğuda inişli çıkışlı bir güzergah ve hava değişiminin fazla oldugunu düşündünüz mü ? Bunları göz önüne aldıgımızda 4-5 kuş rahatsızlanmış bence çok değil.Tabi arkadasımız konuyu yardım diye açmış ama iş karalamaya gitmiş.Ben de aldım manisadan gayet memnunum ve tosun gibiler biri gelince 4 gün sonra öldü ama geldiginde taş gibiydi yapacak bişey var mıydı yok bu kayıpları hepimiz yaşıyoruz.Sonuç olarak ben ankaradayım kimseye de bi bagımlılıgım da yok az bucuk da arkadaslarım bilirler beni bu konuya da sadece bilinçsiz yorum yaptıgınız için açıklama gereği duydum
Katılıyorum size birde hangimiz kendi hayatımıza garanti verebilir ki kalkıp dilsiz kuşlarımıza garanti verelim, geçmiş olsun dileirim tez zamanda  iyileşir kuşlar

mahir_06

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
mahir
Soyadı
kocatürk
tamamda haydar abi eğer sıkıntılar arkadaşın bahsettiği gibiyse teşhisleri doğru koyduysa yani kusura bakma kim aracı olduysa oldu diğer kuşlar için allah razı olsun sağlam kuş koymuş ama bunları da hasta koymuş bu kadar basit

haydar5050

Uzman Üyemiz
Adı
haydar
Soyadı
ulutuz
Benim tanıdıgım kadarıyla hasta kuş gönderecek insanlar değiller tanımasam yorum yapmam zaten ayrıca hasta kuş koysa zaten dayanamazdı 23 saat yolculuga yani bence gayet normal ben Gökhandan kuş aldım kuş kendi yavrusu ben biliyorum bir ay benim için baktı sagolsun kendine gelsin kuş diye getirdim bi hafta zıpkın gibi kuş bi hafta sonra öldü dediğim gibi bu kayıplar hastalık vs yaşadıgımız şeyler ki soguklarda dogru yerinde duran kuş hastalanıyo ki alırken bu zaiyat ve ziyan düşünülmeli 100 kuşta bence 3-5 kuş normalin bile altında çünkü hava bu hafta çok sogudu kar yagdı yolculukta ani ısı değişimleri oluyo bunların düşmanı da bu durum.Napalım İnşallah arkadasımıza hayırlı olur kusları bol yavrular alır.

mahir_06

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
mahir
Soyadı
kocatürk
söylediği hastalıklar basit değil 2 gün olmuş geleli okadar kısa sürede mantar olması garip geldi ve  :eek: banada oyüzden yazdım alanada satanada hayırlı olsun confusedtw

haydar5050

Uzman Üyemiz
Adı
haydar
Soyadı
ulutuz
söylenen hastalıklar sadece söylem mantar da sanırım bi tane kusta görülmüş kuşları eş aldıgı için satan da sunu eşinden ayırıyım dememiştir.Sonuçta tedavisi olan bi hastalık ama resimdeki kuşlar bence değişim sırasında bu hale gelmiş kavgaydı halsizlikti yani hayır dilemekten başka elden bişey gelmez.Tabi nolursa olsun kuşları görerek almak en iyisi görmeden alışveriş yapılmış ve bence yine çok çok iyi bi alışveriş nice ölü kuşu kutuya koyanları duyduk hayırlısı artık...