Yeni Mamaya Alıştırma

myasin

Takipçi Üyemiz
Adı
Yasin
Soyadı
ÖZCAN
kuşlarıma şimdiye kadar kendi yaptığım mamadan veriyordum ama artık hazır mama kulanmaya başladım 3 gündür hazır mama veriyorum ama hala yeni mamaya alışmadılar yemiyorlar.kuşları yeni mamaya alıştırmak için ne yapmamı tavsiye edersiniz.

myasin

Takipçi Üyemiz
Adı
Yasin
Soyadı
ÖZCAN
Bir de kuşumun birisi sanırım ishal olmuş haşlanmış pirinç verdim ama hiç yemedi ilaç kullanmadan doğal yolla çözebilir miyim.Ne tavsiye edersiniz.Mamaya biraz tarçın da serptim ama mama yeni olduğu için hiç mama yemedikleri için o da fayda etmedi.Eğer tarçın faydalı olacaksa hazır mama yerine kendim mama hazırlayıp tarçın serpip vermeyi düşünüyorum ne dersiniz.

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
kuşun suluna mercimek büyüklüğünde limon tuzu atın 3 günde isali kesiyor insanlar içinde geçerli limon tuzu isal için bire bir benimde yavrulardan biri isal di her gün suyuna bir mercimek büyüklüğünde limontuzu attım 2 günde isali geçti mama ya gelince kendi yaptığın mamayı yiyorlarsa neden hazır mama kullanıyorsun kendi yaptığım mamayı hiç bir hazır mamaya değişmem benim kuşların hepsi yaptığım mamayı silip süpürüyor :)

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Yasin ÖZCAN' Alıntı:
kuşlarıma şimdiye kadar kendi yaptığım mamadan veriyordum ama artık hazır mama kulanmaya başladım 3 gündür hazır mama veriyorum ama hala yeni mamaya alışmadılar yemiyorlar.kuşları yeni mamaya alıştırmak için ne yapmamı tavsiye edersiniz.
Alıştırmadan ziyade yem kıvamı çok önemli, bence kıvamı iyi ayarlamaya çalışın...

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Bir tavsiyede benden, hazır mamanızı belli periot için daha önce yemeye alışık oldukları mamaya katıp servis edin.Bu esnada yeni mamanın tadıda ağızlarına bulaşacak.Sonrasında yeni mama oranını fazlalaştırıp yemeye alışık olduklarını azaltın ve en nihayetinde sadece yeni mamayı koyun önlerinde.Zamansal olarak yiyip yemediklerini gözleyerek karar verin...

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
gozturk' Alıntı:
Bir tavsiyede benden, hazır mamanızı belli periot için daha önce yemeye alışık oldukları mamaya katıp servis edin.Bu esnada yeni mamanın tadıda ağızlarına bulaşacak.Sonrasında yeni mama oranını fazlalaştırıp yemeye alışık olduklarını azaltın ve en nihayetinde sadece yeni mamayı koyun önlerinde.Zamansal olarak yiyip yemediklerini gözleyerek karar verin...
Ben devamlı aynı mamayı kullanmam, REFİK TÜRK maması bitince aKTİV mamaya geçerim bu bitince  mAGNESİA ya geçerim...Çogu tüye girer dedi veya denir ama ben böyle bişey yaşamıyorum...