kuşlarıma şimdiye kadar kendi yaptığım mamadan veriyordum ama artık hazır mama kulanmaya başladım 3 gündür hazır mama veriyorum ama hala yeni mamaya alışmadılar yemiyorlar.kuşları yeni mamaya alıştırmak için ne yapmamı tavsiye edersiniz.
Alıştırmadan ziyade yem kıvamı çok önemli, bence kıvamı iyi ayarlamaya çalışın...Yasin ÖZCAN' Alıntı:kuşlarıma şimdiye kadar kendi yaptığım mamadan veriyordum ama artık hazır mama kulanmaya başladım 3 gündür hazır mama veriyorum ama hala yeni mamaya alışmadılar yemiyorlar.kuşları yeni mamaya alıştırmak için ne yapmamı tavsiye edersiniz.
Ben devamlı aynı mamayı kullanmam, REFİK TÜRK maması bitince aKTİV mamaya geçerim bu bitince mAGNESİA ya geçerim...Çogu tüye girer dedi veya denir ama ben böyle bişey yaşamıyorum...gozturk' Alıntı:Bir tavsiyede benden, hazır mamanızı belli periot için daha önce yemeye alışık oldukları mamaya katıp servis edin.Bu esnada yeni mamanın tadıda ağızlarına bulaşacak.Sonrasında yeni mama oranını fazlalaştırıp yemeye alışık olduklarını azaltın ve en nihayetinde sadece yeni mamayı koyun önlerinde.Zamansal olarak yiyip yemediklerini gözleyerek karar verin...