Yeni mubişim, sahibi 50 günlük olduğunu iddia ediyor!

3ur4k

Yeni Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Yıldırım
Merhaba arkadaşlar ben aranıza sabah saatlerinde katıldım.Az evvel bir mubiş aldım. Oturduğum il çok küçük olduğu için 3 adet petshop bulunmakta. En sonuncusunu gezerken artık buradan almalıyım dedim. İçinde en hareketlisini ve nette yer alan kaynakları baz alarak kuşumu seçtim.
Kuşu elime aldığımda gözündeki gri irisi farkettim, bunu sahibine söylediğimde ise gülerek, bunca yıldır kuşcuyum gözüne bakarak yaşını anlayan ilk seni görüyorum dedi. Ve kuşun 50 günlük olduğuna iddia etmeye devam etti. Kafesi ayrı yerden aldım, buradaki kuşçuya sorduğumda ise kutuya elini daldırıp çıkarmasıyla birlikte yavru  bu dedi. Bende tamam deyip çıktım dükkandan. Eve geldiğimde ise resimlerini çekip siz değerli üstadlara sormayı uygun buldum, biliyorum ki siz doğruyu söyleyeceksiniz çünkü bir çıkarınız yok.
Bunlar mubişimin resimleri:

Buda temsili fotoğraf iris buna benzemekte:

Not: Gagasının üzerindeki ette kırmızı damarımsı birkaç şey var.

Son olarak yaşı ve cinsiyetini söylermisiniz?

3ur4k

Yeni Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Yıldırım
Teşekkür ederim hepinize içimde şüpheden eser kalmadı sayenizde.
Bu arada mubişim tüneğinde durmasına rağmen kuyruğuna dikkatli baktığımda ileri geri hafiften sallanıyor ve ishal(sulu yeşil dışkı) sanki uykusu varmışçasına öylece durup gözlerini kırpıştırıyor, halsiz yani. endişe etmeme gerek varmı?

Son olarak cinsiyet ayrımı yapabiliyormuyuz yoksa daha erken mi?

seom

Uzman Üyemiz
Adı
Adil & Semih
Soyadı
SABANCI
Kuşunuz yavru petshoplar doğru söylemiş.Ayrıca kafsin alt tabanına az bir şekilde yem atmalısın yemin içinde sarı darı, beyaz darı ve kanarya yemi ( aspur) bulunsa yeter :)