muhammed_ali
Üyemiz
- Adı
- muhammed ali
- Soyadı
- çelikel
Ya arkadaşlar cuma günü pet shop a gittim ve kuşumu da getirdim eş seçsin diye.Oradaki kişi "evcil yani insanlara alışmış olan tek kuşların eş seçmesi biraz zor iştir" dedi ve 3 tane muhabbet kuşu kafesi vardı.1. sine attı orada yetişkin dişi-erkekler vardı fakat hiç birisiyle anlaşamadı,2. sinde yavrular vardı orada da aynı sonuç, sonuncusunda da yavru muhabbet kuşları vardı fakat bir dişiyle anlaştı gagasını öper gibi değdirmeye başladı ve dişi de kafasını yukarı aşağı sallamaya başladı, o kuşu aldım.Şimdi eve getirdim tahminimce yeni aldığım dişi 6 aylık falan benim erkek kuşum ise 1.5 yaş civarında. eve getirdiğimden beri hep bağrışıyorlar erkek pek bi ilgi göstermiyor. kafes dışına saldığımda ise dişi hep erkekle beraber uçuyor fakat erkek onu hep "git yanımdan!"dercesine hafifçe suratına doğru gagalıyor fakat saldırır gibi değil.dişi, erkeğin sırtına yaklaştığında veya gagasıyla temas ettiğinde anda erkek car car bağırıyor(insanlara karşı da böyle arkasından sevdirtmiyor). acaba dişi yavru olduğu için onu eziyor mu? ve acaba dişiyi ayrı bi kafese alsam mı?