YENİ SEÇTİĞİ EŞ

muhammed_ali

Üyemiz
Adı
muhammed ali
Soyadı
çelikel
Ya arkadaşlar cuma günü pet shop a gittim ve kuşumu da getirdim eş seçsin diye.Oradaki kişi "evcil yani insanlara alışmış olan tek kuşların eş seçmesi biraz zor iştir" dedi ve 3 tane muhabbet kuşu kafesi vardı.1. sine attı orada yetişkin dişi-erkekler vardı fakat hiç birisiyle anlaşamadı,2. sinde yavrular vardı orada da aynı sonuç, sonuncusunda da yavru muhabbet kuşları vardı fakat bir dişiyle anlaştı gagasını öper gibi değdirmeye başladı ve dişi de kafasını yukarı aşağı sallamaya başladı, o kuşu aldım.Şimdi eve getirdim tahminimce yeni aldığım dişi 6 aylık falan benim erkek kuşum ise 1.5 yaş civarında. eve getirdiğimden beri hep bağrışıyorlar erkek pek bi ilgi göstermiyor. kafes dışına saldığımda ise dişi hep erkekle beraber uçuyor fakat erkek onu hep "git yanımdan!"dercesine hafifçe suratına doğru gagalıyor fakat saldırır gibi değil.dişi, erkeğin sırtına yaklaştığında veya gagasıyla temas ettiğinde anda erkek car car bağırıyor(insanlara karşı da böyle arkasından sevdirtmiyor). acaba dişi yavru olduğu için onu eziyor mu? ve acaba dişiyi ayrı bi kafese alsam mı?

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
ZAMANA  BIRAKINIZ  VE  EVDE  DOLAŞTIRMA  FASLINI KESİNİZ  ZİRA PEK YARAR GOREMEZSİN....KEZA KAFESINIZ  ÇİFT  İÇİN İDEAL  ÖLCÜDE  DEĞİL  YA  PVC  DEN  GUZEL İLERİYE DÖNUK YAPTIRINIZ...YADA  40*40*40  EDATLARINDA  STANDART  ÜRETİM KAFESINI SECİNİZ......FORMA  BİRAZ  GÖZ ATINIZ  SİZE GEREKLİ BİLGİLER  ORADA MEVCUT....SAYGILARIMLA..

muhammed_ali

Üyemiz
Adı
muhammed ali
Soyadı
çelikel
Karahan UZUN.' Alıntı:
ZAMANA  BIRAKINIZ  VE  EVDE  DOLAŞTIRMA  FASLINI KESİNİZ  ZİRA PEK YARAR GOREMEZSİN....KEZA KAFESINIZ  ÇİFT  İÇİN İDEAL  ÖLCÜDE  DEĞİL  YA  PVC  DEN  GUZEL İLERİYE DÖNUK YAPTIRINIZ...YADA  40*40*40  EDATLARINDA  STANDART  ÜRETİM KAFESINI SECİNİZ......FORMA  BİRAZ  GÖZ ATINIZ  SİZE GEREKLİ BİLGİLER  ORADA MEVCUT....SAYGILARIMLA..
gerçekten de küçük mü?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
kafes hayvanların stres yapmasına neden olur çok küçük 40*40*40*kafes aldım şu an hayvanlar çok rahatladı bnce değiştirin bu kafesi

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Petshop doğru söyleme ele alışkın kuş zor eşe gelir benim çiftim 3. kuluçkaya kadar yavru çıkaramadı çünkü erkek evcildi 3. kuluçkada çok şükür çıkardı ama normal kuşlara göre çok zor kafesteki oyuncakları çıkarın salıncağı kaldırın kuşları dışarı salmayın anlaşamazlarsa yaralamalar olabilir 15 gün falan bekleyin sonuç hala aynı olursa değiştirin.

muhammed_ali

Üyemiz
Adı
muhammed ali
Soyadı
çelikel
Serkan KUCCUK' Alıntı:
gercekten dogru soyluyorsun sonuc degısmeyecektır. İnsana alıskın kuş konusan ele gelen omuza konan artık ınsanlarla haşır neşir olan kuş baska bır kuşla eş alma olsılığı yok denecek kadar azdır bılgın olsun.durust bır petshopcu olsa bunu zaten sana soylemesı gerekır ama herkez cıkar ıcınde olduğu ıcın soylemezler.
bilgilendirmeniz için sağolun en kısa zamanda 4*40*40 ebatında bi kafes almaya çalışacağım fakat şunu da söylemek istiyorum, petshop sahibi bana defalarca söyledi bunu "bu kuş evcil olduğu için eş seçmesi çok zor olur" diye fakat ben eşli olmasını istedim çünkü üremek tek kalmış muhabbet kuşlarının da hakkıdır ve bu hakkı onlardan biz alamayız. onların sizi öpmesinin vs. tek sebebi de sizi eş gibi görmesidir.

berkansenol

Uzman Üyemiz
Adı
berkan
Soyadı
şenol
küçük mü  ???  abilerim kardeşlerim ,

ben bu kafeslerden küçük kafesler gördüm içerisinde üretim yapan abilerimi. adam gayet

olumlu sonuçlar alıyor. bana göre bu kafes üretim için müsayit.