yeni üreticilere yardımcı olmak

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
öncelikle hoş geldin kardeşim
kuşların yavrulumu bilmiyorum ama yavrusu olmayan kuşlara ben mama vermeyi uygun görmüyorum aşağıda benim kendi kuşlarıma vermiş olduğum
mamanın içeriğidir siz bunlara artılar veya eksiler yapabilirsiniz kuşlarınıza yavru yokken  verilen mamayla yavru varken verilen mama az yeme çok yeme
olayı sizi yanıltmasın saygılar

Muhabbet kuşlarıma
Yapmış olduğum
Mamanın içeriğidir

1-Bezelye---- unu   
  2-Yulaf--------unu       
  3-Soya--------unu
  4-Pirinç------- unu
  5-Fıstık  ------unu
  6-Mısır--------unu
  7-Kep.buğ.----unu
  8-İrmik--------unu
  9-Darı---------unu
10-Kuru ekmek krts
11-Keçi boynuzu toz halinde
12-Palet yem (etlik)
----------------------------------------------------
13-Topfit  (Röhnfried--A vitamini)
14-Bira mayası (Brewers yeast--bakkallarda satılan değil)
15-Probiotik toz (Novartis)
16-Tarçın toz
17-Bebek maması (Arı mama)
18-Balık yağı
19-Haşlanmış yumurta
20-Rendelenmiş havuç
12-Maddeye kadar aynı ölçek
13-14-15-16-17- Tuzluk içinde tuzlama yapar gibi
18-100gr mamaya yarım çay kaşığı
19-Yapacağınız mama ölçüsüne göre miktarını ayarla
20-Nemlendirme  ölçüsününe göre kendiniz belirliyeceksiniz(Ne çok kuru ne çok yaş)

Bu mamayı kesinlikle yavrusu olmayan kuşlara vermeyin sonra benim 
      gibi zayıflatmaya Çalışırsınız saygılar.
      NOT-yukardaki 12.maddeye kadar olanları fazlada yapıp serin biryerde saklayabilirsiniz
              Diğer kalan 8.maddeleride mama hazırlarken kullanacağımız maddelerdir
Selahattin Abi selamlar, abi 3 sorum olacak:
-Keçiboynuzunun çekirdeklerini çıkarıp un haline getirme işini nasıl nerede hangi aletle yapıyorsun?

-Palet yem (etlik) demişsin, bunu biraz daha açarmısın nereden nasıl temin ederiz?

-Probiotik toz (novartis) Bunu nereden bulabiliriz? Eczanelerde aynen bu şekilde söylesek verirlermi yoksa hayvan ilacı satan yerlerde filan mı var? İnternette tüm aramalarıma rağmen çıkmadı. Bunu da açarsan tam adı nedir nereden buluruz seviniriz.

Teşekkürler abim saygılar...

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Yasin AYDEMİR' Alıntı:
20. günlerde ölüm gerçekleşiyor 1 haftadır 10dan fazla yavru öldü yardım beklerim.bit yok kuşlarda.
Yasin bey bu son bir birbuçuk yılda bir çok üreticide bulunan birrahatsızlıktı diyebilirim bunun la ilgi formda yavru ölümleri ile ilgili bir çok kısım var incelme yapabilisen çözümü rahatlıkla bulabilirsin. tekrar geçmiş olsun...

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Kemal SOYLU' Alıntı:
Selahattin Abi selamlar, abi 3 sorum olacak:
-Keçiboynuzunun çekirdeklerini çıkarıp un haline getirme işini nasıl nerede hangi aletle yapıyorsun?

-Palet yem (etlik) demişsin, bunu biraz daha açarmısın nereden nasıl temin ederiz?

-Probiotik toz (novartis) Bunu nereden bulabiliriz? Eczanelerde aynen bu şekilde söylesek verirlermi yoksa hayvan ilacı satan yerlerde filan mı var? İnternette tüm aramalarıma rağmen çıkmadı. Bunu da açarsan tam adı nedir nereden buluruz seviniriz.

Teşekkürler abim saygılar...

Kemal bey çok eski bir konu tekrar gündeme gelmiş ama ben sizin sorunuza cevap vermek istedim keçiboynuzu tozunu akldarcılarda toz halinde bulabilirsiniz

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Cihan AYTAN' Alıntı:
Kemal bey çok eski bir konu tekrar gündeme gelmiş ama ben sizin sorunuza cevap vermek istedim keçiboynuzu tozunu akldarcılarda toz halinde bulabilirsiniz
Konu çok eski farkındayım :) fakat yeni incelediğim için ve çok faydalı bilgiler bulduğum için soru sormadanda edemiyorum.
Verdiğiniz bilgi için çok teşekkürler, diğer sorular hakkında bilginiz yok sanırım

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Kemal SOYLU' Alıntı:
Konu çok eski farkındayım :) fakat yeni incelediğim için ve çok faydalı bilgiler bulduğum için soru sormadanda edemiyorum.
Verdiğiniz bilgi için çok teşekkürler, diğer sorular hakkında bilginiz yok sanırım
diğer sorunun birtanesini de ben cevaplayabilirim, Novartis Probiotik ecza depolarında veya hayvansal ilaç satan eczanelerde bulabilirsin. Tam olarak ismi Bioteksin L, bunun birde Bioteksin LC olanı var, C harfi ayrıca C vitamini içerdiğini gösteriyor. C vitamini içeren multivitamin kullanıyorsan, Bioteksin L alman daha doğru olur.

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Kemal SOYLU' Alıntı:
rica ederim Kemal bey herzaman bildiğim sorulara cevap vermeye çalışırım evet keçiboynuzu tozu toz halinde satılıyor ben mamalarımda sürekli kullanıyorum tavsiye ederim  diğer sorunuzun cevabınıda sitede en çok bilgilerine güvendiğim hocalardan Günay abi vermiş sağolsun ....

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Cihan AYTAN' Alıntı:
rica ederim Kemal bey herzaman bildiğim sorulara cevap vermeye çalışırım evet keçiboynuzu tozu toz halinde satılıyor ben mamalarımda sürekli kullanıyorum tavsiye ederim  diğer sorunuzun cevabınıda sitede en çok bilgilerine güvendiğim hocalardan Günay abi vermiş sağolsun ....
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
diğer sorunun birtanesini de ben cevaplayabilirim, Novartis Probiotik ecza depolarında veya hayvansal ilaç satan eczanelerde bulabilirsin. Tam olarak ismi Bioteksin L, bunun birde Bioteksin LC olanı var, C harfi ayrıca C vitamini içerdiğini gösteriyor. C vitamini içeren multivitamin kullanıyorsan, Bioteksin L alman daha doğru olur.
Günay ve Cihan Hocam çok teşekkürler cevaplarınız için. Birşeyler daha öğrenmiş olduk... Sağolun

trharekat

Uzman Üyemiz
Adı
İBRAHİM
Soyadı
ÇOPUR
herkese iyi akşamlar verdiğiniz ve vereceğiniz bilgiler için de şimdiden teşekkür ederim 4 ay kadar önce 2 çift show jumbo muhabbet kuşu aldım 2 çifttede kuşların biri uçamıyor aldıktan sonra fakettim tabi ayrıca kuşlarım çok iyi anlaşıyor fakat çiftleşme adına hiç birsey yok ne yapabilirim

astonis

Takipçi Üyemiz
Adı
utku
Soyadı
joy
Utku JOY' Alıntı:
selahattın abı bunları nereden temın edebılırız
13-Topfit  (Röhnfried--A vitamini)
14-Bira mayası (Brewers yeast--bakkallarda satılan değil)
15-Probiotik toz (Novartis)