yeni üretime başlayacak arkadaşların dikkatine....

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
arkadaşlar defalarca bu konuyu yazdık,işedik,yol göstermeye çalıştık.ama sanki bu konu hiç yazılmamış gibi telefonla veya mesaj yoluyla bizden yardım isteniyor.tamam yardım edelim ama işe başlamadan bizlere danışın.yoksa iş bittikten sonra bizlere danışmanız size bir fayda kazandırmayacak.arkadaşlar madem üretime başlayacaksınız.bu işe yavrudan başlayınız ve kuşları bu siteden kendi memleketinize yakın yerdeki üreticiden karşılayınız.tanımadığınız ve bilmediğiniz insanlardan kuş alıyorsunuz damızlık diye adam elindeki işe yaramayan kuşları size veriyor.3 ay bekliyorsunuz sonrada feryat figan kuşum yumurtlamıyor.yok neden ,yok hangi ilaçı kullanalım,yok hangi takviye veya vitamini .ya arkadaş kuşun sağlıklı ise neden takviye neden ilaç.sen sağlıklı iken doktora gidiyormusun.ama yavru alıp 4 ay beklemek san uzun geliyor.işe yaramayan damızlık diye aldığın kuşu 3-4 ay bekliyorsun.yeni başlayan arkadaşlar üretim için yavrudan alın ve sabırla bekleyin.şunu unutmayın kimse size elindeki iyi damızlığı vermez versede çok para ister.ama damızlık diye az paraya satıyorsa altında başka şey vardır.ucuz etin yahnisi olmaz.

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Zeki çok güzel bir konuya değinmişsin yazdıklrının hepsi doğru bir şeye başlanmadan evvel danışılsa daha da iyi olur iş işten geçmemiş olur bana günde bir sürü telefon ve mail geliyor elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum bu konuyu gündeme getirdiğin için teşekkürler

E

elaziz2316

Guest
    Her kelimenize katılıyorum. Aslında artık bu sitede "yeni üretime başlıyorum nasıl kuş alayım" tarzında soru sorulmaması lazım. Başlarken yavru alınması 2x2'nin 4 ettiği gibi kesin birşey. Aslında bir soru sormadan biraz araştırıp eski konuları okumak lazım. Ama maalesef okuma alışkanlığımız pek az. Bilgiye hemen ulaşalım diyoruz. Soracağı soru ile ilgili konuyu atlamış olan üyelere sözüm yok.

Tahir BAYAKI

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.tirepetshop.com
Adı
Tahir
Soyadı
BAYAKI
Zeki MÜLAYİM' Alıntı:
arkadaşlar defalarca bu konuyu yazdık,işedik,yol göstermeye çalıştık.ama sanki bu konu hiç yazılmamış gibi telefonla veya mesaj yoluyla bizden yardım isteniyor.tamam yardım edelim ama işe başlamadan bizlere danışın.yoksa iş bittikten sonra bizlere danışmanız size bir fayda kazandırmayacak.arkadaşlar madem üretime başlayacaksınız.bu işe yavrudan başlayınız ve kuşları bu siteden kendi memleketinize yakın yerdeki üreticiden karşılayınız.tanımadığınız ve bilmediğiniz insanlardan kuş alıyorsunuz damızlık diye adam elindeki işe yaramayan kuşları size veriyor.3 ay bekliyorsunuz sonrada feryat figan kuşum yumurtlamıyor.yok neden ,yok hangi ilaçı kullanalım,yok hangi takviye veya vitamini .ya arkadaş kuşun sağlıklı ise neden takviye neden ilaç.sen sağlıklı iken doktora gidiyormusun.ama yavru alıp 4 ay beklemek san uzun geliyor.işe yaramayan damızlık diye aldığın kuşu 3-4 ay bekliyorsun.yeni başlayan arkadaşlar üretim için yavrudan alın ve sabırla bekleyin.şunu unutmayın kimse size elindeki iyi damızlığı vermez versede çok para ister.ama damızlık diye az paraya satıyorsa altında başka şey vardır.ucuz etin yahnisi olmaz.
Sozlerınıze aynen katılıyorum haklısınız Zeki bey..

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
yavruyu kendiniz en iyi şekilde besler ve gelişimini en iyi şekilde yaparsınız . Gerçek damızlık kuşa sahip olmak isteyen yavrudan büyütecek .

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
zeki bey birde şu mesele var
1 yaşına girmiş kuş ceresi maviyse damızlık erkek ,beyaz ise damızlık dişidir gibi bi algı var.  buda dediğiniz gibi damızlık kuş diye satılanlarda genelde elde kalan yavruların , kilosu 1-1,5 liralık sade yemlerle beslenen kuşlar oluyorki şu anda yavru piyasa fiyatı 35 tl damızlık denilende 35-40 tl , zaten aynı fiyata bunun olmayacağını üretime başlayan birisininde idrak etmesi gerekir , damızlık olabilmesi için iyi damar vs tamam ama mamalarla vitaminlerle vs lerle kuşun damızlığa  hazırlanması gerektiği göz ardı ediliyor asıl işin kaynağıda bu bence.en basit hesapla yavru kuş hadi kendi üretimi diyelim mamasıydı vitaminiydi derken zaten yılda 60-80 tl en kötü hesapla harcama yapması gerekir yani neymiş 35 tlye damızlık olamaz.
BENCE SORUNUN ASIL KAYNAĞI DAMIZLIK KUŞ NEYE DENİRİN CEVABIDIR. saygılarımla

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
herkeze canı gönülden katılıyorum ancak şöyle birşey var biz türk milleti her yola kestirmeden gitmeyi severiz hazıra konmaya bayılırız buda yine aramızdan çıkan bazı uyanıklar sayesinde siz yardım severleri boşa meşgul etmeye yol açıyor yeni başlıyan arkadaşlar çevresinde görüyor şöyle yumurtam var böyle yavrum var diye söylenince mecburen gaza geliyor işte bu sırda o çıkan uyanıklar işi bilmiyen arkadaşlara hemen ulaşıyor daha sonra sorun ne diyerek değerli ustaların başını ağrıtıyor bu işte bazı insanların helal para kazanma duygularını yitirmiş olması sadece bu işte değil her alanda çok zor durumlar ortaya çıkartıyor bende bu olayda yeniyim Rabbime şükürler olsun çok sorunla karşılaşmadım aldığım damızlıklar iyi kuşlarmış 1 ay içinde yavru verdiler bu işerden anlamayan insanların yaptıklarından dolayı suçu onlara değilde bence onları bu duruma sokanlara daha çok nasihat vermek lazım gerçi gözünü para hırsı bürümüş insanlara nekadar ders verebilirsin oda tartışılır.

Lütfen Zeki Abimizin Ve Diğer Değerli Ustalarımızın Vermiş Olduğu Bilgi Ve Fikirlerine Uyalım Çünkü Onlar Yeni Veya Eski Fark Etmez Üreticilere Yardım İçin Uğraş Veriyorlar TEŞEKKÜRLER
mesajımı kesinlikle birilerini incitmek veya suçlamak için yazmadım sadece biraz daha dikkatli olunması konusunda Zeki Abimize destek vermek istedim

ikbal

Üyemiz
Adı
ikbal
Soyadı
kahraman
herkeze mer  ben 3.4 ay önce başladım üretmeye  bi abimiz kiradan cıkarıldı için kuşlarını satmak zorunda kaldı 110 adet ben bunları toptan 20 tl ye aldım ve kendi kanatimce en iyilerini seçti bır buçuk ay dinlendirdim eşe gelennleri salmadan yakalayıp atım 20 çift ayırdım suanda 11 çifti kuluçkada  dıyerlerıde daha yatmadı  bunların yaş ortalamasını nasıl anlarım  ve cıkan yavruları kendime ayırsam ne şekil yapayım bilgi veririmisiniz teşekürler

mango

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
TUNA
Çok Haklısın.Ben üretici değilim bir çift yavru aldım.En iyisi tanıdığın bildiğin bir arkadaşın veya Bildiğin bir üreticiden almak.

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
benden birisi damızlık bir çift istedi.bende o kişiye yardım amaçlı elimdeki güzel çalışan bir çifti vermek istedim.çünki yeni başlamış hem hevesi kırılmasın hemde kendi yavrularıyla yola devam etsin istedim.(ben ona yavrudan al bak dedim ama o vaktinin olmadığını hemen yavru alması gerektiğini söyledi.)ben 150 tl istedim.tamam dedi ben seni arayacağım dedi ve gitmiş 20 tl.kuş bulmuş almış.sonrada ben daha ucuz buldum dedi.bende kendin bilirsin dedim.sonra öğrendimki kuşlar hasta imiş.işi bitmiş kuşlarmış.benim ona vereceğim kuştan ben sonra 10 adet yavru aldım ve halen yavruda vermektedir.şimdi sen iyi niyetli davranıyorsun.ama seni, onu kandırdığını düşünüyor ama sonra kendinin kandirildığını görünce feryat etmeye başlıyor.ben o zaman o kişiye kızarım ve artık ona ve onun gibilere yardım etmeye gerek omadığını düşünürüm.o nedenle bildik kişilerden ve bu sitedeki üreticilerden yavru veya damızlık alınmasını teşvik etmeliyiz.hem kendi üreticimize destek hemde sağlıklı bir üretim.kendi bulunduğunuz ildeki üreticileri tercih edin.yoksa hem paranızdan hemde sağlığınızda olursunuz.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Çok güzel bir açıklama Zeki bey. Teşekkürler

BISMARCK

Uzman Üyemiz
Adı
EKREM AYKUT
Soyadı
BAL
Muhabbet kuşu üretimine hobi amaçlı bakan arkadaşlar, pek çok abimin de belirttiği gibi işe yavru kuşlarla başlamalıdırlar.En basit yol, yavrudan eşleştirilmiş 2 takımla işe başlamaktır.Daha sonra işin zorluğunu ve yapıp yapamayacağına kanaat ettiğinde eğer işi büyütmek fikri ağır basıyorsa çıkan yavrularınızı karşılıklı olarak eşleyebilirsiniz.Kan değişimi için yavrularınızı petshoplarda farklı renkte yavru kuşlarla takas da edebilirsiniz.En basit ve masrafsız yöntem budur.Süre olarak biraz uzun olabilir ama kademeli büyüme her zaman masraflarınızı ve doğabilecek hayal kırıklığını minimuma indirir.

Yaşı belli olmayan kuşları 4-5 ay bekleyip sinir stres yapmaktansa yavru kuş alıp iyi bir programla besleyin.İşin kuralına uyduğunuz sürece verim almamanız için bir neden yok.12 çift kuşum var ve 7 çift kuşum yaz yavrusu durumunda.Onları mamasıyla, sebzesiyle güzelce besliyorum.Niyetimde de Mart veya Nisan gibi yavruluk takmak var bu çiftlerimin kafesine.

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
İki yıllık konu ama inanın tüm içtenliğimle söylüyorum . Tüm yorumları tek tek okudum ve hiç güncelliğini yitirmemiş bir konu . Paylaşım için teşekkürler

nilcafe

Uzman Üyemiz
Adı
Hasan
Soyadı
ÇELİK
Ben bu işte cok acemiyim daha başlayalı 1,5 yıl olmak üzere.
zeki abinin dediklerine sonuna kadar katılıyorum. benimde agzım cok yandı bu konuda.
zeki abi müsadenle bir yerde düzeltme yapmak istiyorum.
sitemizde damızlık satan cok sevilen sayılan insanlarda oldu, oluyorda.
ve fiyat olarak yüksek rakamlarda istemedilerde.
''Hiç Kimse sağlam damızlığını satmaz yada pahalı satar'' bu sözünüzü degiştirmek lazım diye düşünüyorum.
en azından genelleme yapmadan İSTİSNALAR dışında diye belirtmek lazım.
En açık örnek ZEKİ MÜLAYİM dir :) ırk degişikliği için muhabbetlerinizi satlığa cıkardınız ve öyle cok uçuk rakamlarda istemediniz. sizin kuşlara nasıl baktıgınız ve nasıl ürettiğinizi hemen hemen bu sitedeki herkes biliyordur. sözün kıssası TANIDIGINIZ BİLDİGİNİZ ÜRETİCİLERDEN DAMIZLIKTA ALABİLİRSİNİZ.
HATAM VARSA ÖZÜR DİLERİM.

Vedat ŞEN

Uzman Üyemiz
Adı
Vedat
Soyadı
ŞEN
Paylaşım için teşekkürler.. Zeki abinin bahsettiği sabırsız kişilerden biride benim yahu  smileki smileki

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Konu yerinde olmuş malesef bu işe başlayanlar loto toto gibi sanıyor vay alim edim kuşu koydumu kafese  yavru artı para sanıyor. yavru iken  alan kazanır kazancı sabır ederse kat kat artar  sabretmeyen hem parasından oluyor hemde elindeki işe yaramaz kuş kendine kalıyor.  üretimde iş sabırla ve yavru ile başlar.  inşaAllah  faydalı olur.  abi ve kardeşlerimize