Yeni Üretimhanem

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
tek kelimeyle süper maşallah elinize emeginize saglık.

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
maşallah çok emek harcamışsınız allah utandırmasın bol yavrulu üretimler dilerim.

Saysay

Uzman Üyemiz
Adı
Sayra
Soyadı
Senses
Ellerinize emeginize saglik cok guzel olmus allah hayirli uretimler nasip etsin

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Maşallah Samet usta, çok emek sarfetmişsin ve çok da güzel olmuş. Nurettin ustanın da dediği gibi, üretim izni almak istersen, bazı teknik ve donanımsal detaylar var ve onları yerine getirmen gerek. Örneğin zemin, güzel ve düzgün bir şap atılmış...bunun üzerine en uygun ve kolay uygulama epoksi esaslı kendinden tesviyeli şap atman olur. Veya kauçuk esaslı kendinden tesviyeli şap da olur. Bu hem yekpare bir zemin kaplaması sağlar hem de aynı zamanda hijyenik olur, görünüm olarak da çok şık durur. Bunun gibi malzeme ve uygulaması eskinden oldukça pahalı bir işti, ama artık yeni teknolojilerle yeni ve ekonomik ürünler çıktı. Bunlardan faydalan derim.

Duvarlar için yine epoksi esaslı boyalar kullanabilirsin, hem üretim izni için gerekli şartları yerine getirmiş olursun.

Aydınlatmayı biraz daha arttırıp doğru yerlere yerleştirmen gerek...resimlerden göründüğü kadar en doğru aydınlatma yerleri kafesler ve salma arası koridorlar olur. Florosan iyi bir seçim, yalnız florosanda dikkat etmen bir nokta var, bildiğin gibi florosan ışığı titreme yapar...bu titreme insan gözü tarafından neredeyse fark edilemiyor ama kuşlar insanlardan farklı olarak gördüğü için bu titreme kuşlarımızı yorar. Bu nedenle florosan armatürlerini mutlaka elektronik balastlı kullan. Ayrı bir detay da florosan lambalar. İsim vermek gerekirse, Osram BioLUX serisi lambalar harikadır...bu tarz lambalar gün ışığına ve renklerine çok yakındır. Ben senin yerinde olsam, bu mekanda birkaçtane de spiral tasaruflu ampul kullanırdım ...100 Wat ve 6000 Kelvin rengine yakın lambalar iş görür.

Bunların dışında mekan süper görünüyor...sağlıklı ve bol yavrulu üretimler dilerim.

sametkabil

Yeni Üyemiz
Adı
samet
Soyadı
kabil
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim arkadaaşlar zemini ilerliyen zamanlarda seramikle kaplıycam florasanda da eloktronik balast kullandım bir zamanlar discus besliyordum nazik hayvanlar titreme onlarıda çok yoruyodu eloktronik balasta geçince rahatsızlıklarıda sona erdi kuşlarıda rahatsız ediceğini düşündüğümden bu şekilde yaptım.

Ögür GÖRPÜZ

Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
GÖRPÜZ
S.a
Tek kelime ile harika olmuş epey bir masraf da etmişsin...
Böyle güzel üretim hanede tek dikkat edilmesi gereken konu hijyen çünkü detaylı girintili noktalar fazla...

Selametle...

hasanünsal

Yeni Üyemiz
Adı
hasan
Soyadı
ünsal
inşallah emeğinin karşılıgını alırsın nazar deymesin.  bol bol hayırlı ve bereketli üretimler  evil_idea

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
maşallah hayırlı üretimler inşallah emeklerinizin karşılığını fazlasıyla alırsınız