yeni yaptığım salma ve büyük boy yemlik otomatik suluk sistemi

Erman Sayın

Uzman Üyemiz
Habil TANTA' Alıntı:
Maşallah güzel olmuş eline sağlık Allah utandırmasın.
eyvallah teşekkür ettim Habil abi gözüne takılan eksik varmı varsa düzeltim hemen. lakin sen salma işinin ustasısın :) bu arada yardımların için teşekkür ederim abi... alkisd

erena

Takipçi Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
TÜRKAY
Kardeşim emeğine sağlık,herşeyden önce emek kutsaldır o kadar emek etmişsin uğraşmışsın bu yüzden eleştiriler senin gücüne gidebilir.Lakin salmadan vazgeçen biri olarak şunu net olarak söyleyebilirim ki kuşlar burada üremeye başladığı anda kuşların da taşıyıcı hastalıklar varsa bu ortamda bütün kuşlarını kaybedersin çünkü: salma tahtadan oluştuğunda ve tüneklerin sık sık temizlenmediğinde hastalık yayılması kaçınılmazdır.Bu yüzden tahtadan yapılan salmayı kesinlikle tavsiye etmiyorum.Tahta mikrobu resmen hapsediyor ve tahtadan mikrobu çıkarmanız neredeyse imkansız komple dezenfekte etmedikten sonra.Salma sisteminde kuşlar yavruyken atmadıktan sonra da olmuyor maalesef.Profilden oluşan bir salma vede yavruyken atılacak ve 6 ay en yuvalık takmadan aynı ortamda büyüyecekler.Salmanın olmazsa olmazı bu yoksa verim merim imkansız...

Erman Sayın

Uzman Üyemiz
Murat TÜRKAY' Alıntı:
Kardeşim emeğine sağlık,herşeyden önce emek kutsaldır o kadar emek etmişsin uğraşmışsın bu yüzden eleştiriler senin gücüne gidebilir.Lakin salmadan vazgeçen biri olarak şunu net olarak söyleyebilirim ki kuşlar burada üremeye başladığı anda kuşların da taşıyıcı hastalıklar varsa bu ortamda bütün kuşlarını kaybedersin çünkü: salma tahtadan oluştuğunda ve tüneklerin sık sık temizlenmediğinde hastalık yayılması kaçınılmazdır.Bu yüzden tahtadan yapılan salmayı kesinlikle tavsiye etmiyorum.Tahta mikrobu resmen hapsediyor ve tahtadan mikrobu çıkarmanız neredeyse imkansız komple dezenfekte etmedikten sonra.Salma sisteminde kuşlar yavruyken atmadıktan sonra da olmuyor maalesef.Profilden oluşan bir salma vede yavruyken atılacak ve 6 ay en yuvalık takmadan aynı ortamda büyüyecekler.Salmanın olmazsa olmazı bu yoksa verim merim imkansız...
yok usta neden gücüme gitsin.ben mecbur kaldım salmaya geçmeye diğer şekilde kuşlar rezil.vakit dardı temizlik suluk değişimi çok zor oluyordu.mikrop konusunda haklısın tahta sıkıntı elimden geldiğince dezenfekte edecem bakalım hayırlısı diyelim.ama kafes temizlemeyince salmadanda beter olur.yavrudan salma kurmak tabiki en iyisi lakin ortam büyük kuş az olursa sıkıntı olacağını sanmıyorum. araştırmalarım da hep bu yönde olumlu diyordu. yeter ki ufacık alana çok kuş konulmasın.bakalım 20-25 gün sonra yuvalıkları takacam umarım verimli olur...

Alp Eren

Üyemiz
maşallah ne güzel olmuş emeğine sağlık. suluk sistemi çok güzel ve pratik görünüyor. kullanışlı mı acaba suluk sistemi bir sıkıntı yaşadınız mı.

Erman Sayın

Uzman Üyemiz
Alp EREN' Alıntı:
maşallah ne güzel olmuş emeğine sağlık. suluk sistemi çok güzel ve pratik görünüyor. kullanışlı mı acaba suluk sistemi bir sıkıntı yaşadınız mı.
1 haftadır kullanıyorum herhangi bir sorunla karşılaşmadım. gayet güzel ve kullanışlı tavsiye ederim. Bunun çapı küçük 6cm kuşlara özel yapılmış.

kyler

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.hobihanem.com
Adı
M. Yalçın
Soyadı
Yılmaz
Güle güle kullanın Allah bol yavru verir inş. Ancak sormak istediğim bir konu var. Vitamin vermek isterken bunu nasıl yapıyorsunuz? suya kattığınızda başka bir kap mı var yoksa komple sularınımı boşaltıyorsunuz.

Erman Sayın

Uzman Üyemiz
Yalçın YILMAZ' Alıntı:
Güle güle kullanın Allah bol yavru verir inş. Ancak sormak istediğim bir konu var. Vitamin vermek isterken bunu nasıl yapıyorsunuz? suya kattığınızda başka bir kap mı var yoksa komple sularınımı boşaltıyorsunuz.
depo yaklaşık 20 25 gün kadar gidiyor tam dolunca. vitamin İçin 1yada 2 litre yapıp 2 3 gün bekletip değiştirme lazım onun için depoyu boşaltacan vitamin yapacan verecen sonra tekrar yıkayıp tam dolduracan.

iremo

Yeni Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
aslan
üstad yemlikte kuşlar yem yerken yan duruyor yani kuşların bastığı yeri geniş tutsan daha iyi olur bence ama mantıklı bi fikir emeğine sağlık bide sorum olacak otomatik suluklar ne kadar

Erman Sayın

Uzman Üyemiz
İsmail ASLAN' Alıntı:
üstad yemlikte kuşlar yem yerken yan duruyor yani kuşların bastığı yeri geniş tutsan daha iyi olur bence ama mantıklı bi fikir emeğine sağlık bide sorum olacak otomatik suluklar ne kadar
sulukların tanesi 8 lira http://kanatlimalzemeleri.com/index.php?route=product/product&product_id=108
t boru vana ve hortumu kargosu vs ile tanesi 13-14 liraya felan mal oldu. ayrıyeten 5 litrelik bidon yağ bidonlarından bedava  ;D birde yapıştırıcı alıyorsun hırdavatçıdan tangit marka 5 lira. ama hepsine yaptığın emek paha biçilmez alkisd
tavsiye ederim 20 güne yakın kullanıyorum güzel fazla pislenmeyecek yere koyarsan salmada pek pislenmiyor pislensede üflüyorsun çanakları boşalıyor temizleniyor. çanakların üstüne şeffaf bir sette koyacam ozaman hiç pislenmez.

scdemirbas

Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
can
erman hocam elıne saglık. güzel olmuş.
hocam yogun ıle ılgılı sana yazmak istedim. su deposu yaptığınız bidonun ışık görmemesini sağlayın.mesela depoya gazete ıle kaplayıp gazetenin izerine de birkaç kat siyah çöp poşeti ile sarın derim.

Erman Sayın

Uzman Üyemiz
Serkan CAN' Alıntı:
erman hocam elıne saglık. güzel olmuş.
hocam yogun ıle ılgılı sana yazmak istedim. su deposu yaptığınız bidonun ışık görmemesini sağlayın.mesela depoya gazete ıle kaplayıp gazetenin izerine de birkaç kat siyah çöp poşeti ile sarın derim.
teşekkür ederim.dediğini yapmayı düşündüm lakin denedim 20 gün kadar birşey olmuyor zaten hazır su kullaniyorum evde bile damacana da birşey olmuyor 20 25 gün gidiyor oyüzden dediğinize gerek kalmadı yinede teşekkür ederim düşünceleriniz için