yeni yavru kuşum

dogan_edro

Yeni Üyemiz
Adı
Doğan
Soyadı
Bayhan

http://b1301.hizliresim.com/15/4/hndfl.jpg[img]
[img]http://b1301.hizliresim.com/15/4/hndgc.jpg

Arkadaşlar herkeze merhabalar.Formda yeni üyeyim. Kuşumu yeni aldım,adı boncuk 2.muhabbet kusum.internette gezerken formu buldum form cok basarılı.Kusum ile ilgili bilgi edinmek istiyorum.Şimdiden vereceğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim.Acaba kuş ne cinstir ırkı nedir.resimlerde de gözüktüğü gibi cins dişiye benziyo ama emin değilim.Kuş kanatları açık kalıyo bazen neden olabilir.:)Son olarakta kusun kafesi havadarmıdır,tünek durumları nasıldır.Hepinize tesekkür ederim.

64bit

Uzman Üyemiz
Adı
Tugay
Soyadı
Dereli
Merhaba kardeşim öncelikle forumumuza hoşgeldin :) 2 aylık veya daha küçük çok güzel bir çek kırması yavrunuz. Yalnız çok fazla tünek var ve kafesteki hareket alanını kısıtlamışsınız. Kafesinizin ölçüleri tek kuş için iyi. Fakat tüneklerden 1 veya 2 sini çıkarmalısınız.

dogan_edro

Yeni Üyemiz
Adı
Doğan
Soyadı
Bayhan
İlginç satıcı dişi dedi cereside biraz kahverengi gibi ama yine de tesekkür ederim.

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
40 - 45 günlük... Kafeste aynı yönde 2 tünek yeterli olacaktır diğerlerini çıkarırsanız hareket alanı sağlamış olursunuz kanat çırpa çırpada alıştırır kanat açıklığıda kapanır böylece. Yere yakın yere yada yere yem koyunuz bence faydası olacaktır alışana kadar çünkü daha yeni yeni yem kırmayı öğreniyor... Bu arada siteye hoşgeldiniz...

dogan_edro

Yeni Üyemiz
Adı
Doğan
Soyadı
Bayhan
Tugay DERELİ' Alıntı:
Merhaba kardeşim öncelikle forumumuza hoşgeldin :) 2 aylık veya daha küçük çok güzel bir çek kırması yavrunuz. Yalnız çok fazla tünek var ve kafesteki hareket alanını kısıtlamışsınız. Kafesinizin ölçüleri tek kuş için iyi. Fakat tüneklerden 1 veya 2 sini çıkarmalısınız.
Çok tesekkür ederim.Bu kus beni cok sardı cinsinden tam emin olduktan sonra birde eş almak istiyorum acaba eş ne zaman almam daha iyi olur.dediğiniz gibi kuş şu an 44 günlük.Kafes çift için uygynmu acaba.

64bit

Uzman Üyemiz
Adı
Tugay
Soyadı
Dereli
Doğan BAYHAN' Alıntı:

peki sizce kaç nolu tünekleri çıkarmalıyım arkadaslar
Ben kendi kafesimde 3-4 no.lu tünek bölgelerini kullanıyorum . Yalnız onları kullanacaksanız biraz daha aşağıya alın ikisini de. Ayrıca eşi 6 aydan önce almanızı tavsiye etmem. Çift için kafes dar olacaktır. Yavrular olduğunda sıkıntısını yaşarsınız diye düşünüyorum. Ayrıca Uğur kardeşime katılıyorum yere biraz yem koyarsanız iyi olur daha yem kırma konusunda çok tecrübeli değildir muhtemelen kuşunuz.

mehmet günay

Yeni Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Günay
kuşunuz yavru erkek  güzelbir yavru güle güle besleyin ceyranda ve soğuk ortamda bırakmayın ve vitaminde kullanırsanız iyi olur

dogan_edro

Yeni Üyemiz
Adı
Doğan
Soyadı
Bayhan
Tugay DERELİ' Alıntı:
Ben kendi kafesimde 3-4 no.lu tünek bölgelerini kullanıyorum . Yalnız onları kullanacaksanız biraz daha aşağıya alın ikisini de. Ayrıca eşi 6 aydan önce almanızı tavsiye etmem. Çift için kafes dar olacaktır. Yavrular olduğunda sıkıntısını yaşarsınız diye düşünüyorum. Ayrıca Uğur kardeşime katılıyorum yere biraz yem koyarsanız iyi olur daha yem kırma konusunda çok tecrübeli değildir muhtemelen kuşunuz.
değerli bilgin için tesekkürler. 2 nolu tüneği eledim 1 nolu tünekte kararsızım çünkü yem yerken o tüneği  çok kullanıyor yem kırmada sorun yok ama ben sizi dinleyip şimdiden yere yem koydum ancak günde yemliğin 4te 3 ünü bitiriyor.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Uğur Süleyman SARI' Alıntı:
40 - 45 günlük... Kafeste aynı yönde 2 tünek yeterli olacaktır diğerlerini çıkarırsanız hareket alanı sağlamış olursunuz kanat çırpa çırpada alıştırır kanat açıklığıda kapanır böylece. Yere yakın yere yada yere yem koyunuz bence faydası olacaktır alışana kadar çünkü daha yeni yeni yem kırmayı öğreniyor... Bu arada siteye hoşgeldiniz...
  +  çek kırması  ve  o ballı denen seyleri  almayınız kimsaldan uzak durunuz.....  % 75  erkek maşallah

dogan_edro

Yeni Üyemiz
Adı
Doğan
Soyadı
Bayhan
Karahan UZUN.' Alıntı:
  +  çek kırması  ve  o ballı denen seyleri  almayınız kimsaldan uzak durunuz.....  % 75  erkek maşallah
Eyvallah.Ceresi kahverengi gibi ama anlam veremedim satıcı dişi dedi nese erkek daha ii konusma bakımından insallah erkektir.bakalım ceresini yakından makro çekim yaparak koyucam forma daha net bilgi almak için...Çok tereddütde kaldım ballı yem için champıon marka ama kafamda tabiki soru işareti kaldı ama kusuma  alternatif olarak aldım.Peki yemden baska ne kullanabilirim,mesela formadaki mama tarifinden yapsam mama yermi?Alternatif olarak!

Vedat ŞEN

Uzman Üyemiz
Adı
Vedat
Soyadı
ŞEN
Tugay DERELİ' Alıntı:

griayhan

Yeni Üyemiz
Adı
ayhan
Soyadı
kökdemir
bu yaşta ki bi hayvanın erkek olduğunu neye göre belli oluyor?? cere sinden anlaşılması biraz zor  değil mi?

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Uğur Süleyman SARI' Alıntı: